|
Пријателство |
Внеси реплика | страница <123> |
Автор | ||
ZeZnAtA
Сениор Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...a da si vodevte evidencija....onaka ...znaesh...kako vo biblioteka
|
||
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
||
Monuska
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Последна што ми беше кај две пријателки, беше Пиреј, ама ми ја врати ја, нормално дека не беше како што им ја дадов, да беше значи не ја читале
|
||
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
||
Quentin
Сениор Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Последен пат кога дадов книга, ми ја вратија испочкртана, а најмногу мразам чкртање по книги (и воопшто чкртање по ранци, клупи, седишта во автобуси...).
Еднаш дадов и географски атлас, па ми го вратија со картата на Русија во одделот за земји од Јужна Америка, па морав да ги редам страниците... Од тие причини, ретко давам книги... |
||
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
мНОГУ УБАВО РАЗМИСЛУВАЊЕ ЗА КНИГАТА, НЕЈЗИНИОТ ПАТ, НЕЈЗИНИОТ ЖИВОТ И РЕЛАЦИИТЕ ШТО ТАА СО СВОЕТО ПАТУВАЊЕ ГИ ВОСПОСТАВУВА. тОКМУ ЗАТОА И НИКОГАШ НЕ МИ БИЛО ЖАЛ ШТО ПОВЕЌЕ ОД ПОЛОВИНАТА ДОМАШНА БИБЛИОТЕКА ЈА РАЗДАДОВ.кНИГАТА ТРЕБА ДА ЖИВЕЕ, А НЕ ДА СЕ ЧУВА КАКО УКРАС ВО ДОМАШНАТА БИБЛИОТЕКА И ДА СОБИРА ПРАШИНА. еСЕНИН НА МАРГИНИТЕ НА КНИГИТЕ ШТО ГИ ЧИТАЛ ВО ЈАВНА БИБЛИОТЕКА ЗАПИШУВАЛ КРАТКИ КОМЕНТАРИ. сзАМИСЛИ КАКВО Е ЧУВСТВОТО КОГА В РАКА ЌЕ ТИ ДОЈДЕ ЕДНА ТАКВА КНИГА, ЗА КОЈАШТО СИГУРНО ЗНАЕШ ДЕКА ЈА ЧИТАЛ ЕСЕНИН. нА СТРАНИЦИТЕ НА ЕДНА КНИГА СРЕТНАВ ИМЕ НА ЕДНА ДРАГА ЛИЧНОСТ КОЈА ОДАМНА Е ПОЧИНАТА. вО ИСТИОТ МИГ ТАА ЛИЧНОСТ КАКО ДА ОЖИВЕА ОД КНИГАТА ПРЕД МЕНЕ. |
||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
||
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
UZIVAM DA CITAM I NAJDRAG POKLON MI E KNIGA GI DAVAM NA CITANJE NO SAKAM DA MI BIDAT VRATENI POSEBNO KNIGITE KOI OSTAVILE NESTO VO MENE. EDNA KNIGA JA PREKUPUVAV 5 PATI ZASTO MI BESE TOLKU UBAVA STO JA POKLONUVAV NON-STOP |
||
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
||
CONTESSA
Сениор Регистриран: 24.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 1620 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
lpartik
Сениор Регистриран: 26.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 402 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ЗБОРНИКОТ О МИЛАДИНОВЦИ ГО ДАДОВ НЕКОМУ... А КОМУ, НЕ СЕ СЕЌАВАМ.АКО ЈА ВИДЕТЕ НЕКАДЕ, ПОТПИШАНА МИ Е,РЕЧЕТЕ МУ ДА МИ ЈА ВРАТИ.ШТО ЌЕ СОБИРА ПРАШИНА КАЈ НЕГО- НЕКА СОБИРА КАЈ МЕНЕ.
|
||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
'e ti go ostavam mojot so testament
|
||
|
||
RUSHKA
Сениор Регистриран: 28.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 2837 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
KNIGI DAVAM AMA ZAPISUVAM NA KOGO ZATOA STO NE GI VRAKAAT PA POSLE JAS SI GI BARAM, A KOGA ZIMAM OBAVEZNO VRAKAM.
|
||
4ISTA SOVEST=MIREN SON
|
||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
АКО ТОЈ, ШТО НЕ МИ ЈА ВРАТИЛ КНИГАТА, ЈА ПРОЧИТАЛ, НЕ МИ ЖАЛ ШТО ПОВЕЌЕ НЕ Е КАЈ МЕНЕ. КНИГА СЕ КУПУВА, АМА ТЕШКО СЕ СОЗДАВА КУЛТУРА НА ЧИТАЊЕ.
|
||
|
||
star
Сениор Регистриран: 24.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 260 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Многу сакам книги...Секакви...Сакам да купувам за себе,но и да подарувам...Се зезаат со мене дека децата не сакале да им дојдам на роденден,зошто однапред знаат дека ќе им подарам или сликовница,или книга или енциклопедија...Секаде каде што одам на гости(а тоа се претежно блиски роднини и пријатели) си позајмувам книги,кои откако ќе ги прочитам,ги враќам.Понекогаш и подолго време знам да ги задржам,меѓутоа сите знаат дека им се на сигурно.И јас на блиските им позајмувам книги,иако ми се случило некои од нив да не ми ги вратат или едноставно заборавам дека сум ги дала и кому воопшто.Но за тоа служат книгите-да се читаат,позајмуваат и преку нив да се стекнуваат пријателства и разменуваат мислења...
|
||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А МНОГУ КРИВО МИ БЕШЕ, КОГА ЌЕ ДОЈДЕ НЕКОЈА ЖЕНСКА ДА БАРА КНИГА ЗА ЧИТАЊЕ, А ТОА НЕ БИЛО ЗАРАДИ КНИГАТА, ПА СЕ ВРТКА, ПА СЕ ШУТКА, А ТИ МИСЛИШ ДЕКА САКА ДА ПРОЧИТА НЕКОЈА УБАВА КНИГА...Е,АЈ НЕ БИДИ РАЗОЧАРАН!
Изменето од majstorce62 - 01.Март.2008 во 21:16 |
||
|
||
lpartik
Сениор Регистриран: 26.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 402 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...А ТЕБЕ НЕ ТИ ТЕКНУВА ШТО ТРЕБА ДА НАПРАВИШ, ПА И НУДИШ КНИГИ...КОЈА ОД КОЈА ПОИНТЕРЕСНА... |
||
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
SMOTAN!
|
||
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
||
Внеси реплика | страница <123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |