IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Дали Платон бил во право?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Дали Платон бил во право?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12
Автор
Порака
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Статус: Офлајн
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Ноември.2007 во 16:51
NISHTO STO E PROMOVIRANO OD "GRCI" NE E ZDRAVO!!!

ete sto napisa vo prethoden post, sega ova go davas, i navistina ne mi e jasno zosto togas go mesas Platon so denesnite grci

Изменето од moira - 14.Ноември.2007 во 16:54
Кон врв
borec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Септември.2007
Локација: Australia
Поени: 1294
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај borec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Ноември.2007 во 16:57
Originally posted by moira moira напиша:

NISHTO STO E PROMOVIRANO OD "GRCI" NE E ZDRAVO!!!

ete sto napisa vo prethoden post, sega ova go davas, i navistina ne mi e jasno zosto togas go mesas Platon so denesnite grci

MENE NE MI E JASNO STO TAMU NEMA NEJASNO????  збунетост

TI GO PROCHITA TEXTOT CEL, ILI NA PAMET ZBORUVASH?? голема%20насмевка

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Ноември.2007 во 17:04
ne be cel tekst go procitav, ne sum jas AK....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај borec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Ноември.2007 во 17:09
Koga ke bidesh vo "podobra forma", proanalizaj go poubavo, pa moze da uvidish za sto zboruvam. намигнување

Pozdrav среќа

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Ноември.2007 во 17:12
ajde nema vrska ama prvin ti citaj se sto repliciras, OK?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај borec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Ноември.2007 во 17:19
Ako mislish na Platon  pa jas ushte od pochetok mi se chini go objasniv i go narekov kako;  "SPORED NEKOI NOVI IZVORI SE VELI DEKA - PLATON (prevod-nepostoechko) e EDINSTVENIOT "Grcki" filizof, drugite bile od razlichni etnikumi (Makedonci,Trakijci, Tesalijci i sl.) KOJ NE BIL CENET OD NIEDEN DRUG FILOZOF, I PISHUVAL GLUPOSTI."

STO ZNACHI POTPOLNO SE VKLOPUVA VO SLEDNATA "SLIKA"!!  намигнување

NELI??? среќа

Кон врв
којсумјас Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Ноември.2007
Поени: 4543
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Април.2008 во 19:28
Sto se tice za platonska ljubov, tuka epten ja z**bal rabotava,
a za drugoto poim nemam ne sum negov obozavatel, ustvari ne slusam takva muzika, poveke sakam bluz!!!!
A inaku sum cul za nego!!!!!

Изменето од moira - 11.Април.2008 во 20:50
Кон врв
мало дете Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Септември.2007
Поени: 106
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај мало дете Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Април.2008 во 18:27
ПЛАТОН(Аристокле)- мислител со силно влијание врз политиката.
Врз Платоновата мисла освен Питагора, Хераклит, Парменид и Анаксагора влијаеле и некои историски настани како што се Пелапонеските војни и партиските борби меѓу олигарсите и демократите во Атина. Најпознати негови дела се: Политеја, Државник и Закони.
Платон мечтаел за држава според човечка мера, остварлива во практика во некое подобро време. Платон ја бара праведноста во државата, правејќи ја истата среќна држава за сите, а не само за една група граѓани..тој има негативен однос кон демократијата бидејќи тој сметал дека мнозинството односно толпата неможе да управува со државата.
Како и да е тоа е само теорија, а знаеме дека теоријата секогаш во пракса не се применува.....

Изменето од мало дете - 12.Април.2008 во 18:28
Мало дете
Кон врв
Vladimir88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Регистриран: 20.Декември.2007
Поени: 4349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Април.2008 во 18:29
Незнам дали бил Платон во право, али знам дека Платон бил педер, а и татко му исто така.

Originally posted by moira moira напиша:

PLATON nema vrska so ovie denesnive GRCI, zatoa sto Platon i ne bil grk od tipot na denesnive koi se mix, tuku bil Atinjanin, a tie pravele jasna distinkcija pomegu niv i MAKEDONCITE, zatoa i mi se dopaga negovoto filosofsko glediste.

Или Ахајец нели..
Како и да е Платон нема ништо врска со денешниве грци(мислам не се крвно поврзани) тука се сложувам со тебе, али сепак имаат едно нешто заедничко
Затоа јас незнам зошто зборуваме за двоцефки ?

Изменето од Vladimir88 - 12.Април.2008 во 18:36
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Декември.2010 во 10:42
Originally posted by sensei sensei напиша:

Seto ova sto se slucuva naokolu odi vo prilog na Platon, dokolku e celta napredok za site.

A deneska sosema sprotivno, vlasta im se dava na nedozreani koruptibilni lugje.
apsolutno !да
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 1,172 секунди.