|
Дали Платон бил во право? |
Внеси реплика | страница <12 |
Автор | |
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
NISHTO STO E PROMOVIRANO OD "GRCI" NE E ZDRAVO!!!
ete sto napisa vo prethoden post, sega ova go davas, i navistina ne mi e jasno zosto togas go mesas Platon so denesnite grci Изменето од moira - 14.Ноември.2007 во 16:54 |
|
borec
Сениор Регистриран: 22.Септември.2007 Локација: Australia Статус: Офлајн Поени: 1294 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
MENE NE MI E JASNO STO TAMU NEMA NEJASNO???? TI GO PROCHITA TEXTOT CEL, ILI NA PAMET ZBORUVASH?? |
|
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne be cel tekst go procitav, ne sum jas AK....
|
|
borec
Сениор Регистриран: 22.Септември.2007 Локација: Australia Статус: Офлајн Поени: 1294 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Koga ke bidesh vo "podobra forma", proanalizaj go poubavo, pa moze da uvidish za sto zboruvam.
Pozdrav |
|
moira
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ajde nema vrska ama prvin ti citaj se sto repliciras, OK?
|
|
borec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ako mislish na Platon pa jas ushte od pochetok mi se chini go objasniv i go narekov kako; "SPORED NEKOI NOVI IZVORI SE VELI DEKA - PLATON (prevod-nepostoechko)
e EDINSTVENIOT "Grcki" filizof, drugite bile od razlichni etnikumi
(Makedonci,Trakijci, Tesalijci i sl.) KOJ NE BIL CENET OD NIEDEN DRUG
FILOZOF, I PISHUVAL GLUPOSTI."
STO ZNACHI POTPOLNO SE VKLOPUVA VO SLEDNATA "SLIKA"!! NELI??? |
|
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sto se tice za platonska ljubov, tuka epten ja z**bal rabotava,
a za drugoto poim nemam ne sum negov obozavatel, ustvari ne slusam takva muzika, poveke sakam bluz!!!! A inaku sum cul za nego!!!!! Изменето од moira - 11.Април.2008 во 20:50 |
|
мало дете
Сениор Регистриран: 18.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 106 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ПЛАТОН(Аристокле)- мислител со силно влијание врз политиката.
Врз Платоновата мисла освен Питагора, Хераклит, Парменид и Анаксагора влијаеле и некои историски настани како што се Пелапонеските војни и партиските борби меѓу олигарсите и демократите во Атина. Најпознати негови дела се: Политеја, Државник и Закони. Платон мечтаел за држава според човечка мера, остварлива во практика во некое подобро време. Платон ја бара праведноста во државата, правејќи ја истата среќна држава за сите, а не само за една група граѓани..тој има негативен однос кон демократијата бидејќи тој сметал дека мнозинството односно толпата неможе да управува со државата. Како и да е тоа е само теорија, а знаеме дека теоријата секогаш во пракса не се применува..... Изменето од мало дете - 12.Април.2008 во 18:28 |
|
Мало дете
|
|
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Незнам дали бил Платон во право, али знам дека Платон бил педер, а и татко му исто така.
Или Ахајец нели.. Како и да е Платон нема ништо врска со денешниве грци(мислам не се крвно поврзани) тука се сложувам со тебе, али сепак имаат едно нешто заедничко Затоа јас незнам зошто зборуваме за двоцефки ? Изменето од Vladimir88 - 12.Април.2008 во 18:36 |
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
Внеси реплика | страница <12 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |