IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Фотографија, камери и видео
  Активни теми Активни теми RSS - Henry Cartier-Bresson groteska
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Henry Cartier-Bresson groteska

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12
Автор
Порака
aboskovski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Октомври.2005
Статус: Офлајн
Поени: 336
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај aboskovski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Ноември.2007 во 09:13
Abe ne ja osporuvam jas magijata, i jas gi sakam filmovite na chaplin i muzikata na beatles. I jas velam deka se toa trajni vrednosti. среќа

Ne treba da se ismejuvaat lugjeto poradi toa sto se 'drznale' da go kazat svoeto mislenje okolu edna 'sveta' fotografija, vodeni isklucivo od svojata percepcija. Naprotiv, smesni se ismejuvacite, koi nebare nesto razbiraat, a svojot stav go gradat vo zavisnost od imeto na avtorot i nestata procitani vo nekoj ucebnik po fotografijata. Fotografijata e nesto poveke od toa.....

Кон врв
JANE971 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Canon-џија

Регистриран: 20.Декември.2006
Локација: Macedonia
Поени: 1711
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај JANE971 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Ноември.2007 во 12:24
Sekogas koga se sretnuvam so vakvi nesta mi paga naum prikaznata na Brakata Grim, Carevata nova obleka... I kako dopolnitelna lektira ja predlagam "Baj Ganjo" na Aleko Konstantinov.
Mislam deka potsetubvanjeto na niv ili nivnoto povtorno procituvanje mnogu nasi situacii  smesni ili seriozni  ke se  rascistat samite. среќанамигнување
Born to be alive...

http://on.net.mk/galerija/jane-ljorovski
Кон врв
Bob Rock Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Февруари.2006
Поени: 188
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Bob Rock Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Ноември.2007 во 13:20

Гледајки ја фотографијава доживувам вртоглавица..вертигово со скаливе  кулминира со велосипедистов во движење.Тоа за мене ја прави фотографијава безвременска...критиките остануваат недоречени ако се гледаат повшно и само од технички аспект
_______
Niz mojot zivot pominuvaat mnogu budali-samo jas ostanuvam
_______
Zdenko
Кон врв
Kumba Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Октомври.2007
Локација: Macedonia
Поени: 24
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kumba Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Ноември.2007 во 20:28
Originally posted by Bob Rock Bob Rock напиша:

...фотографијава безвременска...

Очите играат. Поаѓам по скалите надолу и ме носат до бајкерот. Погледот влече и по долниот дел на скалите директно под фотографот. Двата зида лево и десно држат нема кај да бегаш со очите, а оградата за тоа време ме прави салата.

Зоран, се согласувам со тоа што го напиша и лично фала за добриот и поучен пост!

Изменето од Kumba - 10.Ноември.2007 во 20:30
"There is nothing worse than a sharp image of a fuzzy concept"

Ansell Adams
Кон врв
branko_k Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јуни.2007
Поени: 682
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај branko_k Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Ноември.2007 во 22:32

Гледајки ја фотографијава доживувам вртоглавица..вертигово со скаливе  кулминира со велосипедистов во движење.Тоа за мене ја прави фотографијава безвременска...критиките остануваат недоречени ако се гледаат повшно и само од технички аспект

аплауз
toa e celata poenta na muabetot, a ne dali nekomu se dopagja ili ne... sekoj ima pravo da kaze dali nesto mu e po keif ili ne, no razlikata od izdrzana kritika do "kritika samo zaradi kritika" e vo individualnata percepcija, i bas zaradi taa individualna percepcija, ne moze sekoj da bide Bresson ili Kubrick намигнување
Кон врв
Zoran K Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Април.2006
Поени: 3244
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Ноември.2007 во 23:31
Originally posted by branko_k branko_k напиша:

аплаузtoa e celata poenta na muabetot, a ne dali nekomu se dopagja ili ne... sekoj ima pravo da kaze dali nesto mu e po keif ili ne, no razlikata od izdrzana kritika do "kritika samo zaradi kritika" e vo individualnata percepcija, i bas zaradi taa individualna percepcija, ne moze sekoj da bide Bresson ili Kubrick намигнување

I tokmu toa e rabotata okolu koja sekogash se krshat kopjata koga ne se razbira nejzinata sushtina.

Se raboti za individualna percepcija izgradena i potpirana od akumuliranoto teoretsko i praktichno znaenje, iskustvoto, tradicijata, moralnite normi, religijata, domashnoto vospituvanje, opshtestvenite estetski i zhivotni normi, kako i od talentot i kreativnosta na nabljuduvachot. Toa e vsushnost nashata duhovna kvantitativna i kvalitativna vrednost koja se eksponira kako refleksija od videnoto delo.

Vprochem, ako odime do vistinskite i najdlabokite koreni na procesov, komentarite i kritikite ne go opishuvaat videnoto, tuku tie vsushnost go opishuvaat komentatorot (gledachot) koj samo si go interpretira percepiranoto delo spored gore posochenite kriterijumi i vo aktot na komentiranjeto se opishuva samiot sebe si. Objektot na nabjuduvanjeto e samo ogledalo vo koe se ogleduva nabljuduvachot. Nishto poveke i nishto pomalu.

Zatoa imalo, ima i ke ima sekakvi komentari za sekakvi neshta. Sekako deka mora da bide taka bidejki nas ne imalo, ne ima i ke ne ima sekakvi za sekogash. Sekoja apsolutna uniformiranost e neprirodna i lazhna.

Изменето од Zoran K - 10.Ноември.2007 во 23:34
Кон врв
Mire Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Септември.2005
Поени: 1594
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mire Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Ноември.2007 во 23:58
Originally posted by branko_k branko_k напиша:

аплауз
toa e celata poenta na muabetot, a ne dali nekomu se dopagja ili ne... sekoj ima pravo da kaze dali nesto mu e po keif ili ne, no razlikata od izdrzana kritika do "kritika samo zaradi kritika" e vo individualnata percepcija, i bas zaradi taa individualna percepcija, ne moze sekoj da bide Bresson ili Kubrick намигнување

I tokmu tuka naletuvame na ogradata. Se e do licnite afiniteti. Kogo sto go dopira.
Ako nekoj smeta deka fotografijata koja ja napravil Bresson, trebala da bide ... ne ... MOZELA da bide izvedena poinaku, ne gledam pricina toa da ne go kaze i ne gledam sto ja pravi taa kritika neizdrzana.
Sto se odnesuva do individualnata percepcija ... mene seuste me plenat fotografiite na Ansel ili Bertrandt na primer.
Samiot izbor dava na znaenje zosto Bresson ne mi e na listata намигнување

Kubrick e vece druga prikazna голема%20насмевка
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka    klikni TUKA
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.