|
Индивидуи на изминатите 2 милениуми |
Внеси реплика | страница <1 197198199200201 217> |
Автор | ||
james dean
Сениор Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4476 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А бе не стаи ти едно кафе.... Што мислиш оној пост од погоре зошто го пишував??? Или кафе не ти се гледа баш? Да беше пиво.... |
||
james dean
Сениор Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4476 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ГРАМОФОН “Пензионирана индивидуа” која ги забавуваше луѓето од 1870-тите до 1980-тите години..... а поретко некои го користат и денес..... (да не ги заборавиме секако и професионалните DeeJay-и)... Во англиското говорно подрачје е познат и како Фонограф (Phonograph) или Record Player... Грамофонот го измислил и патентирал французинот Édouard-Léon Scott de Martinville, во 1857 год. ..... и низ годините тој си еволуираше и се разви во нешто..... многу интересно.... Си слушавме плочички порано.... 45-ки и 33-ки.... А Dead Or Alive пееја You spin me like a record.... round... and ... round... |
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
da da da
302. Penzioneri individua koi ziveele vo poslednata era vo vtoriot milenium izmislija dosta raboti koito gi koristeja i denes vise ne gi sakat i tie se penzioneri na poslednata era da spomnene nekoi od niv- koi gi koristat sentimentalcite 1. gramofon- e tova bila kutija so motroce koe vrtelo osovinka i imala i igla koja bila povrzana so zvucnicite 2. gramofonska ploca - e tova bila polivinilska okrugla ploca obicno vo dve dimenzii kako singl ili long plejka- so vdlabnatini vo neja 3. niven naslednik magnetofon- e toj vrtel lenti namotani na okrugla makara i dobra osobina bila so lesno se lepela ako lentata se skinala 4. postenska marka- ubava slikicka so lepak na zadna strana- lepakot sluzel za dve raboti za lizenje i za da moze da se zalepi na pismoto 5. kibrit- kutivce polno so 5o shkorcinja koi prvo ja palea cigarata i vtroro smrdeana sulfur taka narecen sumpor 6. rapitograf- molivce polno so tuz i iglica niz koe tecelo i vo zavisnost od golemina na dupceto imalo rapitografi 0.1 0.2 0.5 do 1.5 mm 7. shiber-bilo lenjirce koe racunalo mesto niv , imalo mnooooooogu crticki i se pomestuvala edna letva i koj znael mozel da procita kolku e 134,2 puta 567.9, logaritam od 54 ili cosinus od 34,8 stepeni- go zamile kalk*ratori koi nie gi vikame digitron 8.masina za kucanje- bila kutija so stotina tipki se stavala hartija vo neja i se cukalo nekako tktktkktktktktktkktkttkkt koga se stignalo do kraj so edna racka se vrakjala hartijata nazad shiiiiic i taka tktkktktktkktktkktktktkkt shiiiiiiic tktktktkktktktkktktkktkttk shiiiiiiic tkktkktktktkktktktkkttkkt shiiiiiiiic 9. polaroid fotoaparat--bil fotoaparat za nestrplivite vo nego se stavalo kup fofo hartii i posle shklojc izleduvala fotografijata- se maftase so neja niz vazduhot kako da ispranjas mornar zad okean i za minutka taka maftajki se dobivala slikata na fotografijata 10. stotici mnogu ubavi nesta - koi gi koristat sentimentalcite denes |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јованка Орлеанка (фран.: Jeanne d'Arc) (6 јануари 1412 - 30 мај 1431) е народна хероина на Франција и Светец на Католичката Црква. Уште на 17 години, таа ја командувала француската кралска армија, убедувајќи го кралот Шарл VII да ги истера Англичаните од Франција и подоцна, овозможувајќи го неговото крунисување. Во 1429. на чело на неколку стотици Французи, кај Поатје ги победи англиските освојувачи и го зазеде градот Орлеан. Бургундијците ја заробуваат во 1430. и им ја предаваат на Англичаните, по што е осудена за ерес и запалена на кол во 1431 во градот Руан. Во 19-тиот век, таа е прогласена за француска национална хероина. Јованка Орлеанка е прогласена за светица од страна на Католичката Црква на почетокот од 20 век. Моментално, Република Ирска, Канада, Велика Британија и Соединетите Американски Држави покажуваат голем интерес во нејзините дејствија. Јованка Орлеанка се смета за силна жена полна решеност и вера............ |
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
22. Samantha Fox
nepostoese nitu edno vojnicko skafce bez slika na samantha fox duri i oficerite dozvoluvaa pod uslov da e samantha fox
ova e momentot da se potsetime na: 23. John Lennon mnogumina bi napisale 100 strani za nego jas bi gi spomnal negovi debilski naocarcinja sum gi videl na milion lugje no samo na dvajca im stoele kako da se za niv izmisleni za nego i a koj e drugiot??? 24. pa John Denver
mislam deka bi bilo glupo da ne se spomnat Ritchie Blackmoore, Jonh Lord, Ian Pace,Ian Gillan,Roger Glover,David Coverdale , Glen Hughes
25. da toa se Deep Purple da nezborime so se ne ispeale – no jas bi sakal da se setam na posleden niven najgolem hit perfect strangles
26. Bata Zivoinovic bi bil lud da ne se setam na najgolemiot neprijatel na 350 000 gernanci nokja mora na tretiot raich cuv od nesigurni izvori deka Adolf Hitler sekoja vtora nokj izvikuvase bato bato bato a Eva Braun su sepkase vo uvceto milicko tuke e dada tvoja dada ne bato,,,,,, nemoj da mi nastranish
27. Harvey Keitel se cudite koj e toj?????? pa pm igrase vo 150 holivudski filmovi a nikoj ne go znae hahahhahah
28. Arnold konanot nikoj ne pomisluval deka e roden serator pardon senator se dodeka ne go odglumil likot na terminator togas svatija ni treba serator pardon senator robot mr roboto— styx
29. Smajli koj go izmisli alal da mu e smalki e idiotski ednostavna slikicka koja zacuduvacki tocno prikazuva kako se kezi pisatelot na postot
30. Tom I Jerry zacuduvacki kolku mozat mackite da sa glupi a glufcite pametni
31. Glupi Crtani Likovi 1.mesto definitivno e kojotot 2.tom 3.debeliot lovdzija koj nikako da go upuka dushko 4.patorot duck 5. nema 6.gustav 7.kuceto na lanecot so tocno moze da sticne do linijata od kade petelot bezbedno moze da go mazne po tikvata 8.maloto orle so go vlece kuceto i vika pile pile pile 9.dvajca majtori so od nov plakar mozat da napravat tocak koj ne se dvizi 10. kazete vie
32. Najglupa Reklama ono ne e najgupa nego najdebilska neknja ja vidov …gi sije site glupi reklami devojka prska kukla maneken so axe i mu ja kine rakata se pleska po gazot i i vika.. ko kukla da moze da ja slusne amaaaaaaaa suuuuuuum palavaaaaaaaaaaaaaaaa
33. Johny Deep da ne bese johny nikogas ne bi znael deka kapetanite na piratskite brodovi bile smeshkovickasti i gi zaposluvale vo togasnite cirkuzi da gi zasmejuvat lugjeto na johny mu davam orden oti mnogu si go sakam ne za drugo 34. Jfk za nego vikat deka bil najdobar amerikanski pretsedatel moze bil jas neznam no se somnevam deka negovata popularnost e smislena deka demek i amerite se zrtvi a baska bil i katolik pa ima neso trulo vo onaa nordijskata zemja
35. Shakespeare koga se citat negovite dela covek pomisluva ..ziveel li toj vo negoviot vek ? ili postoi time mashine
36. Marko Antonie general na julius koj bil ludo zaljuben vo kleopatra nasa sonarodnicka taman da ja ima da bide negova ..taman da mu se ostvari negovata zelba , julie go nasankal rekol markoooo kocka e frlena — alea acta est glupaviot marko celi 7 dena baral kocka frlena vo treva a za toa vrema julie mu ja kjaril doticnata ( te gore spomnatata) osim 7 detelini so 4 lista najde eden potrosen prezervativ i togas svatil deka e nasankan i toa sred egipet kade vo zivotot nevidoa sneg
37. Bonie & Clyde dve amerikanski vetruski edna od zenski a drugo od maski rod pljackale kaj stignale baska i ubivaa no ne se plasea oti nemalo togaj hashki sud se dodeka eden den od niv serifot ne napravil cedalka za makaroni legendi stanaa — dojdoa burno i tivko zaminaa vo legendite |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Маргарет Хилда Тачер, баронеса Тачер (англиски: Margaret Hilda Thatcher) (Грантам, 13 октомври 1925) поранешна бивша британска политичарка, позната и како Челичната лејди....IRON LADY.... По занимање е адвокат и хемичар. Тачер 1974 година постанува првата претседателка на Конзервативната партија, а потоа и прва претседателка на владата на Обединетото Кралство и ја извршувала функцијата од 4 мај 1979 до 28 ноември 1990 година. Маргарет Тачер се памети по својата одлучност повеќе од кој било друг политичар од тоа време. Позната е по блиските односи со американскиот претседател Роналд Реган. За нејзиното владеење Британија влегува во Фолкландската војна со Аргентина, поради спорот околу Фолкландските острови 1982 година......... зацврствувајќи ја Западната Алијанса против Советите, така и како оладувач на конфликтот кој се случува подоцна во истата делада. Советите ја нарекоја Iron Lady поради цврстиот став кој го имаше против нив во говорите кои ги даваше. Во 80тите изјавуваше голема поддршка кон Регановата политика. Но кога Михаил Горбачев стана потенцијален советски лидер, таа го покани во Британија и го декларира како човек со кој може да се води бизнис, иако сеуште ненамалувајќи го својот критицизам кон комунизмот. Кога во 1990, по завршувањето на студената војна, и отворањето на источните економии, Франција се обиде да ја заживее идејата за единствена европска валута. Тоа наиде на несогласување во британската влада, и доведе до уште поголеми поделби во врска со европската политика....
Изменето од bijonse1 - 11.Февруари.2010 во 17:31 |
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ova od wikipedija e???????
|
||
|
||
bijonse1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
da !! zoshto ti prechi??? a tvojot post od kade ti e??? aa?? Изменето од bijonse1 - 11.Февруари.2010 во 21:58 |
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne ja gledam smislata
wikipedijata da ja prenesuvame tuka na forum taa si e tamu i e povekje od odlicna |
||
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
АПЧЕ-легенда од слаткара
Си возиш така велосипед, летно попладне, и седнуваш на боза, во Апче. Се шеткаш така низ градов без цел, со мажот за рака, и “Ај на боза“, во Апче. Итно ти требаат еклери и боза за гости, трк до Апче. Си се изнервирал од се-седни си во Апче, пивни боза, ксни си баклавче и еклер, и се ти е равно. Кој од нас не седнал во таа мала, едноставна и со децении непроменета слаткарница? Згради и објекти околу неа никнуваат, се гради, руши-Апче останува исто како во 1954. Името го носи по Исман Кадрија-Апче, чичкото чиј лик е на почесно место во слаткарата, и кој ја создал легендата што се пие. Никој до сега не успеал да направи поубава боза. Многу познати и помалку познати фаци уживаат токму во вкусот на овој навидум едноставен напиток што радост зрачи.АПЧЕ [/IMG] Апче-живели |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
bijonse1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
pa kade da najdev podatok za Tacherka?? zsh si takov .....ti sluchajno da ne gi pishuvash sam gorniov post tvoj ?? ajj priznaj od koj blog pa TI gi zemash.... lele be anakon sve neshto imash protiv mene breeeee |
||
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Бијонсе со твои зборови прераскажи го и готова работа.
Вака му иде како што вели Анакин. Не е ич важно од каде е и дали некој е сам автор,нека не биде со линковите така нашарено барем. Мислам нема правила како да биде,но барем избриши ги линковите. Ова мој предлог е и не е никакво омаловажување на тебе. |
||
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
NAVEDI ZA KOJ POST MISLIS kje ti kazam od koj blog go ukradov inaku sama znaes deka tebe te sakam od site navise OD SITEEEEEE Изменето од anakin - 11.Февруари.2010 во 23:07 |
||
|
||
ultra
Сениор Регистриран: 17.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 2616 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не го лажи детето бе.. .... се шалам Иначе не би било лошо да ставиш линк до блогот во твојот потпис |
||
Внеси реплика | страница <1 197198199200201 217> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |