IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Здравје > Медицина
  Активни теми Активни теми RSS - Како да ги откажеш цигарите?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Како да ги откажеш цигарите?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1718192021 26>
Автор
Порака
mrzla Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
натурална девојка

Регистриран: 14.Мај.2008
Статус: Офлајн
Поени: 13330
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mrzla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2010 во 01:19
За цигарите доволно ми е кога вдишувам друг кога пуши,а за алкохолот,пијам само кисела вода и уште се опивам
И бричот падна на колена пред зборот:

Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв
Кон врв
aurelianus Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Ноември.2007
Поени: 202
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај aurelianus Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јануари.2010 во 12:19

не ПУШИ ,тоа е штетно,подобро ЏВАКАЈ тутун,и што е најважно,тоа не е казниво по законот на РМ.смеење

Кон врв
na oko Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

koj sum jas koj sum jas

Регистриран: 25.Декември.2009
Поени: 4866
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај na oko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јануари.2010 во 15:01
dosega sum gi ostavil dvapti po edna godina.Ova sega e tret pokushaj,se nadevam posleden i uspeshen.
Nema recept za otkazuvanje,samotreba da reshish da go napravish toa i gotovo.
na kamen shto se trkala mov ne se nafaka
Кон врв
Santijago Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF

Регистриран: 17.Јануари.2008
Локација: Tuka be ...
Поени: 21002
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2010 во 04:02
Сега кога зголемив веќе на повеќе од 3 кутии , некогаш на 4 дневно , откажување нема.Од многуте пати пробвање за откажвање најголеми шанси имав последниот пат,не запалив цигара цееели 2 дена ако тогаш не ми тргна во иднина не ни помислувам да ги оставам,имајќи го татко ми како пример за последици кој што почнал со цигари на 5 и пол , 6 годишна возраст.Секоја година е на прочистување плуќа и што ти не знам таму , иако го гледам сето тоа не ми е доволен мотив за откажвање.
Интересно ми е тоа што почнував и јас на најмали години , кога почнал и тој , предшколска возраст , благодарение на мајка ми од која имав толку страв тогаш не ни пробав , дури и ми се гадеше од нив се до почеток на средно школо.Е таму би што би поминаа 10 години , здрав,жив па ќе поминат уште многу пати по 10 години со цигари
I'm out bcz of pathetic around here
Кон врв
Milaa Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
unique

Регистриран: 04.Јануари.2009
Поени: 1523
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Milaa Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2010 во 07:05
ти треба добар мотивнамигнувањесо добра мотивација се е можнозадоволство
Кон врв
Renatax Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Декември.2008
Поени: 11613
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Renatax Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2010 во 21:30
Motivot e zdravje,treba samo cvrst karakter.
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2010 во 01:35
За тврдоглави типчиња као мене , здравјето и не се смета као мотив во овој случај , нормално би на прво место цигаретес онда све остало
Кон врв
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2010 во 01:44
е како де
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2010 во 01:53
Originally posted by BlackDevil BlackDevil напиша:

За тврдоглави типчиња као мене , здравјето и не се смета као мотив во овој случај , нормално би на прво место цигаретес онда све остало

И мало да се надоврзам За здравјето имам си матичен , он бери гајлето за то
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2010 во 01:53
Originally posted by Andjelina Andjelina напиша:

е како де

Идеме на survivor година и пол ...... ако издржиме да не виткаме суви лисје....на добар пат сме
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Renatax Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2010 во 17:56

И мало да се надоврзам За здравјето имам си матичен , он бери гајлето за то

A da si go  promenish matichniot lekar?
Ili toj ti preporacha udarna doza na nikotin ....od 3 kutii zgolemil na 4....mora da go imash najdobriot matichen lekar.голема%20насмевка
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.

Кон врв
databis Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јануари.2010
Поени: 177
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај databis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2010 во 18:24
Imas problem so alkoholot onda koga pies poise od tvojot doktor.
Star vic, golema vistina.
Analogno moze da se primeni i za cigarite.

Primer klasika: Eeeeee, pa mnogu e dve kutii dnevno..do kutija drzi se.

Изменето од databis - 29.Јануари.2010 во 18:24
Кон врв
bingo Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Јануари.2010
Поени: 2522
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bingo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2010 во 18:31
Originally posted by Milaa Milaa напиша:

ти треба добар мотивнамигнувањесо добра мотивација се е можнозадоволство

певеке ти треба инает него мотив барем така е кај мене
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Renatax Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2010 во 19:27
Originally posted by databis databis напиша:

Imas problem so alkoholot onda koga pies poise od tvojot doktor.
Star vic, golema vistina.
Analogno moze da se primeni i za cigarite.

Primer klasika: Eeeeee, pa mnogu e dve kutii dnevno..do kutija drzi se.

Само вие огледувајте се на докторите,па неможат тие да бидат чувари на нашето здравје,па што да каже кога гледа дека се работи за зависник ,освен да му каже да намали???

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1718192021 26>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,234 секунди.