IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Фотографија, камери и видео
  Активни теми Активни теми RSS - ВТОР ПОГЛЕД II
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ВТОР ПОГЛЕД II

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1718192021 105>
Автор
Порака
Mire Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Септември.2005
Статус: Офлајн
Поени: 1594
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mire Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јуни.2007 во 13:49
Zoran,
modifikacija 2 e spored mene tokmu ona sto trebase da se napravi.

Bez ogled na sugestibilnosta na toplite tonovi, mislam deka B&W verzija bi bila za nijansa podobar izbor.

Ivi,
mi se dopadja mnogu obrabotkata. Naglaseni se refleksiite i toa funkcionira besprekorno. Mislam deka malo osvetluvanje na cistacot bi ja kompletiralo rabotata.

Angel,
sekoja cest ... nema sto drugo da se kaze za obrabotkata.
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka    klikni TUKA
Кон врв
Zoran K Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Април.2006
Поени: 3244
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јуни.2007 во 14:20
Kako sto e objavena:

Kako sto pretpochitaat nekoi chlenovi:

Kako sto mozhe da se zakluchi, "spotot" na dedoto sto sedi na klupata e staven otposle... bidejki fotografirajki go dedovo, jas faktichki go staviv vo spot i so slikata i so prikaznata.

Originalnata, kako sto beshe chkrapnata, onaka vo odenje:

Ovaa sliika beshe tretirana so perspektivna korekcija, kropiranje, kolor balans, selektiven kolor, kolor saturacija, nekolku pomini so lucis, potiskanje na shum, vinjetitanje i editiranje nekoi detali.

Kako sto so pravo reche ednas eden nash chlen ...i vozrasnite ponekogas sakaat da si igraat kako deca.

Изменето од Zoran K - 24.Јуни.2007 во 14:52
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mire Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јуни.2007 во 17:18
Hmm, Lucis-ov e mnogu interesna rabota.

Koj ce go praca: Zoran ili Angel?

Samo vas dvajca ve znam sto go imate Big%20smile
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka    klikni TUKA
Кон врв
JANE971 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Canon-џија

Регистриран: 20.Декември.2006
Локација: Macedonia
Поени: 1711
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај JANE971 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јуни.2007 во 19:19
AKO TI E "TREBEN" JAS KE TI GO DADAM MOJOT LUCIS... SEGA NE MI TREBAAT NI LUCIS , NI FILTRI. AKO NE SE SNAJDES VO TEKOT NA SLEDNATA NEDELA , TAA POSLE NEA GO IMAS OD MENE. ZNACI NE OVAA SREDA DRUGIOT PETOK.WinkLOLLOLLOLLOLLOLWink
Born to be alive...

http://on.net.mk/galerija/jane-ljorovski
Кон врв
aboskovski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Октомври.2005
Поени: 336
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај aboskovski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јуни.2007 во 20:36
Originally posted by Mire Mire напиша:

Hmm, Lucis-ov e mnogu interesna rabota.

Koj ce go praca: Zoran ili Angel?

Samo vas dvajca ve znam sto go imate Big%20smile

Zoran, negoviot e 'kupecki'.
Kaj nego nema piraterija!
Clap
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јуни.2007 во 21:40
Angel, ako Mire nema Mac, nisto ne pravime, togas ke treba da se obrati do tebe. Ti prvo go "proba", pa posle nekako razbra deka ne bilo taka legalno, pa chesno go "vrati". Sega gledam deka povtorno go koristish. Mora da e LEGALEN, pa pomogni mu na prijatelot...

Кон врв
JANE971 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Canon-џија

Регистриран: 20.Декември.2006
Локација: Macedonia
Поени: 1711
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај JANE971 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јуни.2007 во 21:53
OSTAJ TE GO COVEKOT.... KE SI ODI NA AUTOPAZAR I KE SI KUPI SE STO MU TREBA OD SOFTVER... ZOKI STETA STO SI SO MAC INAKU I ZA TEBE KE NAJDEVME NESTO KOGA KE DOJDES
Born to be alive...

http://on.net.mk/galerija/jane-ljorovski
Кон врв
moz pos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Декември.2006
Локација: Trinidad and Tobago
Поени: 335
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moz pos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јуни.2007 во 21:59
Zoran podobro e....

samo ima malku plav tonalitet vo svetlite tonovi...kaj klupata i corapite...

Inace vaka bez glow efekatot izgleda poprirodno...

Изменето од moz pos - 24.Јуни.2007 во 21:59
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јуни.2007 во 22:57
Milo mi e sto ti se dopagja Emanuel. Inaku koga sme kaj klupata i chorapite, tie bea nekakva sivo-sina boja, a klupata beshe (po sekavanje) siva - kako staro uslusheno drvo so siva boja. Taka da boite , ako ne se 100% tochni, togas blizu se do vistinskite (kolku sto se mozhe). Vo vakvite poekstenzivni obrabotuvanja kade sto se postiga efekt koj ja minuva fotografijata i preogja vo nesto sto sme naviknale da go imenuvame kako "likovna umetnost" ili "crtezh" mislam deka ne e glavnata cel da se postignat realnite boi, tuku da se dobie eden malu poneobichen i pointeresen izgled.
Кон врв
Bob Rock Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Февруари.2006
Поени: 188
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Bob Rock Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јуни.2007 во 01:03

:P :]
_______
Niz mojot zivot pominuvaat mnogu budali-samo jas ostanuvam
_______
Zdenko
Кон врв
moz pos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Декември.2006
Локација: Trinidad and Tobago
Поени: 335
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moz pos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јуни.2007 во 01:54
Vo red ...Prifativ uste od sam start deka e art :)...

@Zdenko ovaa e spektakularna fotka ...mnogu mi se dopagja i originalot sam po sebe i obrabotkata se super
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mire Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јуни.2007 во 09:53
OK e decki, Lucis-ot go dobiv (fala na toj sto mi go prati Wink)

Zdenko, obrabotkata e top, ama i motivot samo po sebe para vredi :)
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај aboskovski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јуни.2007 во 21:35
Mire, nekoj me spasil so isprakanjeto, sega ne moram da ti pomagam.
A stotuku mislev da te posovetuvam da pocnes da razmisluvas za prefrlanje na Mac.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај aboskovski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јуни.2007 во 21:35
Bravo Zdenko!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1718192021 105>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,266 секунди.