|
Изборно гласање од дијаспората |
Внеси реплика | страница <1 1718192021 54> |
Автор | ||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
нормално ТАК ...... интернет му е мајката .......... особено за некој кој живее во некоја вукојебина во канада па единствен контакт со светот му е интернетот .... а да не зборуваме за можноста својот патриотизам дека ќе може да го искаже и со повеќекратно гласање .... наместо да форумира , ќе гласа ...... секои 5 минути , по еден глас ....... е хеееееееее ............ ќе испаднеме побројни и од кинезите ......... барем по бројот на гласови
Изменето од МАРШАЛ - 04.Август.2009 во 21:50 |
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Маршале во кој век живееш? Или ова ви останало од скечевите на К-15, не знаејќи што друго уште да се исплука против толку омразените сонародници кои живеат во странство? Цццц... и после повикувате да немало поделби...?! Како? Како кога самите тие што се најгласни против поделби се првите кои истите ги прават?! |
||
Buggyman
Сениор Регистриран: 26.Јуни.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1308 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Нема омразени сонародници, нема ниту поделби. Исто како соседот да ти ја крои судбината во твојот дом, каква кујна да купиш, каква софа, која боја, како ке ги искречиш собите, каква туш кабина да ставиш или када... и др. Да не ги знаеме нашите политичари кои ке направат се само да владеат, со две раце, но знаејки ги како и на каков начин го користат гласот, не ми држи вода. Да сме земја која на еден нормален начин ке ја водат земјата, не само дијаспората, дури и граѓаните од соседните држави нека гласаат, ниту ке ми пречи, дури згора ке се бунам ако не гласаат, но знаеме сите кој е проблемот. Не се работи директно за дијаспората, или за нашите браќа, иако знаеме дека и без нив сме манипулирани, со нивна помош уште толку ке има манипулација. Кој гарантира, како и досега, дека мртвите од Канада, Америка и Австралија “ке гласаат“ од задгробниот живот за “најпопуларниот“ ни премиер? Тоа е целата поента! Изменето од Buggyman - 05.Август.2009 во 00:30 |
||
Homo homini lupus est...
|
||
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Уште никој не се најде да одговори, колкава е бројката на гласачи од дијаспората ???????????
|
||
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
||
Buggyman
Сениор Регистриран: 26.Јуни.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1308 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Со се мртвите ли? |
||
Homo homini lupus est...
|
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
За првото би ти препорачала да ја препрочиташ темава наназад од почеток, па сам донеси заклучок дали сум или не сум во право. А за второто грешиш, не е баш исто. Не заборавај дека соседите се соседи, кои не полагаат никакво право на имот на соседот, ниту едниот се родил во иста куќа со другиот. Да направиш споредба меѓу членови на исто семејство, од кои некои се иселиле од разни причини е веќе друго нешто... Е тогаш би рекла дека нема никакви поделби Изменето од Анастеа - 05.Август.2009 во 00:55 |
||
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ако сакаат и неродените нека ги бројат....Само нека излезе некој со бројка....
Или се спрема гооооооооооолема далавера......
|
||
|
||
Buggyman
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Имам прочитано, типично Македонски, пред се парите се бараат но да не излегувам од темата. Примерот ми беше само како фигуративен облик и сигурен сум дека ме разбра. Одлуката ниту јас ја носам (донесена е) ниту ке смениме нешто со ваквите дискусии. Ставот секој од нас го има кажано, и ако не комуницираме нема да имаме здраво општество. Комуникацијата, дали е негативна или позитивна не би требало да биде поттик за да некој се мрзи меѓусебно а најмалку да водиме инает и поделби, покрај изнесување на ставовите, секако ке се зближиме и со дијаспората (гласникот како пример ке го посочам), се друго би било одење во едноумие. Сепак се надевам дека дијаспората ке биде конструктивна, познавајки го системот во кој самите живеат, и ке знаат како да го определат својот глас (не ни помислувам на потценување знаејки дека дијаспрата има одлично познавање на демократијата). |
||
Homo homini lupus est...
|
||
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Знам, те разбрав што сакаш да кажеш, сакав само да посочам дека стартната основа на примерот е погрешна, веднаш асоцира на поделба, иако знам и дека не ти беше тоа целта.
Се друго е убаво кажано. Се согласувам потполно, како и за немешањето (со одлучување) во внатрешната политика на државата, што е мој личен став кој го имам образложено претходно на темава. |
||
Ninja 35
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ако прашам по трет пат, ќе добијам одговор ...
|
||
|
||
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
За бројката ли Нинџа?
Па ако знаеше некој од тие што читаме веројатно ќе напишеше. Јас на пример не знам |
||
Ninja 35
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Симптоматично е што никој не го знае тоа....
Ќе почекам, можеби некој од здруженијата на иселеници го следи форумов, па ќе ме удостои со одговор....
|
||
|
||
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тие информации може да се побараат дома во МНР или МВР, но никој со точност не може да го знае бројот, од многу причини.
Еве погледни го текстот, да не го постирам цел тука. |
||
Ninja 35
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Според експертите, од дијаспората ќе има тројца преставници, односно пратеници...
Не ми се верува дека тоа е пропорционално со бројот на гласачи....
|
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 1718192021 54> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |