|
Што е вистинска љубов?! |
Внеси реплика | страница <1 1718192021 37> |
Автор | ||||
BellaGrandma
Сениор Game over Регистриран: 10.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 20029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
hahhaha...kakva ljubov e toa be...
ljubov e da se zrtvuvas za nea...zivotot da si go dades ako treba... |
||||
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
|
||||
FeaR
Сениор False Evidence Appearing Real Регистриран: 15.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 5307 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
e da i na kraj da te odljebe...davaj ti babe jas ne neam zivota dva
ljubov e... |
||||
"А ти поарен да не си?" -македонски начин на прифаќање критика
|
||||
BellaGrandma
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
koj ti rece deka ke me otkaci
ljubov e koga jades Milka...a poslednoto kockiche go davas na ljubeniot...iako sakas uste tolku da izedes |
||||
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
|
||||
FeaR
Сениор False Evidence Appearing Real Регистриран: 15.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 5307 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
a koj ti rece deka nema mnogu kao tebe samouvereni padnale na kolena
vistinska ljubov godine ne broi zatoa ke si fatam srednoskolka i ke si ja ucam po moe |
||||
|
||||
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Да, биди си сигурен, добар си... Годините ти не ги броиш, ама затоа чичко полицаец -да. |
||||
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
||||
BellaGrandma
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
znam deka nema da me otkachi ne se site kako tebe... zaljubim se tri put dnevno |
||||
|
||||
FeaR
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
|
||||
Astrid
Сениор Регистриран: 31.Март.2011 Статус: Офлајн Поени: 532 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Вистинската љубов постои само во срцата на себичните кои умеат да ја воздигнат и величаат сопствената љубов.
|
||||
Marko Polo 1
Сениор venecijaner Регистриран: 20.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9693 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Posebicno e ako ne go podelis cuvstvoto so onoj kogo go ljubis...
|
||||
Incredible Blue
|
||||
op12eh
Сениор Регистриран: 17.Април.2011 Статус: Офлајн Поени: 242 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
не постои такво нешто
|
||||
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Постојат многу митови за тоа како треба да изгледа вистинската љубов, а еден од нив е дека секое разделување на тие што вистински се сакаат е неподносливо. Вистината воопшто не е таква. Да заборавиме на оние срцепарателни песни во кои заљубените вени сечат затоа што треба заради некоја причина да се разделат на кратко.
Кога некого сакате, разбирливо е дека сакате со тој човек да поминувате многу време заедно но да неможете да поднeсете ни најмала разделеност не е знак за љубов туку на болест. Од друга страна пак ако никогаш не се разделувате сите искуства ќе ви бидат заеднички и после некое време ќе почне да ви недостасуваат теми за разговор и вашата врска ќе почне полека да станува досадна и ќе се презаситите еден од друг. А оној момент кога ќе ја осетите таа презаситеност, љубовта ќе почне да се гаси и ќе дојде момент кога ќе сакате да раскинете.
За волја на вистината има и такви парови кои навистина се во состојба нон-стоп да бидат заедно и да не им здосади... меѓутоа таквите парови се поретки.....
Тоа што ќе се разделите со партнерот (во некои случаеви можеби и на подолго) има и позитивен ефект. Тогаш навистина ќе видите дали тој ви недостасува, а тоа пак ќе го направи вашето следно видување уште попријатно и емоциите ќе станат поинтензивни.
Звучи можеби парадоксално но тие повремени разделувања можат дополнително да ве зближат и секако да допринесат монотонијата да не ја убие врската.
Значи ако двајца се сакаат, разделувањето не е неподносливо, ниту пак претставува проблем и опстанок на врската туку напротив разделувајте се повремено. Тоа ќе ја зацврсти вашата врска повеќе отколку вашето однесување како сијамски близнаци. |
||||
sanja-a
Сениор Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
може и постои...кој ја нашол нека крене два прста у вис
|
||||
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
||||
FeaR
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
|
||||
sanja-a
Сениор Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
ај размисли убаво па јави се
|
||||
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
||||
Внеси реплика | страница <1 1718192021 37> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |