|
Веронаука!!! |
Внеси реплика | страница <1 1718192021 34> |
Автор | |
I l0vE MaX ArEnA
Нов член Регистриран: 20.Септември.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 18 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mene ne mi se svega predmetot veronauka
|
|
defma
Сениор Регистриран: 13.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 716 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Убаво е учениците да се информираат за религијата, повеќе сум за предметот запознавање со религии, но сметам дека многу повеќе е потребно етика отколку веронаука.
|
|
K7
Група Регистриран: 15.Септември.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 65 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
se soglasuvam |
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vo deneshen dnevnik procitav...
ЗАКОНОТ ЗА ОСНОВНОТО ОБРАЗОВАНИЕ ПРЕД СУД Училиштата се претворија во цркви и џамии ... i sega pak kako minatiot pat...decata pocnaa, veroucitelite se angazirani, nekoj tuzi... i pak Ustavniot sud ke taktizira... ke se vlece rabotata... Aman ili biva ili ne biva...ili treba ili ne treba... so edna izjava koja ja citiram od Dnevnik...site ke se soglasime... - Спротивно на тенденциите на Владата за поголемо познавање на учењето на веронауката, таа вчера на верскиот празник Мала Богородица организираше чистење на градот и ги тераше граѓаните, наспроти црковните обичаи, на тој ден да работат, наместо да одат во црква. ...koj go podmetna ova kukavicno jajce vo forma na odluka ... koj odluci... bogami treba da ja snosi odgovornosta. Dali e ova miniranje i ismevanje na proektot narecen Veronauka i ucenje na decata na poznavanje na svojata religija, pocit kon verskite obicai i tradicijata... Изменето од mamamd - 22.Септември.2008 во 12:57 |
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
веронаука во училиштата не треба ,тоа требаше да им биде јасно зашто оваа влада по втор пат пробува да ја вовлече веронауката.имаше ,,као,, две алтернативи,веронаука и историја на религии.иако во училиштето каде учат моите деца поголем број на заинтересирани имаше за историја на религиите се воведе веронаука.кој тоа нас родителите не лаже дека ние сами избираме?
постојат цркви и доколку ние одлучиме да ги запознаеме децата со религијата ќе ги носиме во цркви.а за вчерашното чистење на Богородица не сакам ни да коментирам,за тоа има еден збор -СРАМОТА.повторно не намагарчија.јасно ли ви е сега дека немаме влада која ќе се грижи за подобар живот на сите нас туку за подобрување на нивниот живот
|
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
gospod najprvin si pustil brada sebesi
|
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
да,ама нас не направил со кратка меморија па никако да ја запамтиме поговорката
|
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a koj rece deka nekoj voopsto ima memorija
|
|
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ааааа... не е така... и оне се дел од сите ... Тоа парцијално ќе си оди... дел по дел од народот ќе си го подобрува животот... Изменето од којсумјас - 22.Септември.2008 во 14:56 |
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
... marshale... ljubicice bela... od kade sega ti so gospod pod raka.... |
|
МАРШАЛ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ma jas samo kazuvam sto sum slusnal ..... sto e do mene , se znae odamna
|
|
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...dobro marshale... pa nemash li cueno... deka motikata kopa nakaj sebe.... mislam toa e nekako poveke titovski... ova so boga mi e veroucecki...... |
|
invader
Сениор Регистриран: 13.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 442 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
му потребала на некој,
веронаука! |
|
在美居住和工作 ——快来参加官方举办的美国绿卡抽奖!
|
|
SG1
Нов член Регистриран: 19.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
„Wissenschaft ohne Religion ist lahm, Religion ohne Wissenschaft ist blind.“
Albert Einstein prevod " nauka bes religija e spora(edvaj mrda),a religija bes nauka e slepa |
|
„Wissenschaft ohne Religion ist lahm, Religion ohne Wissenschaft ist blind
Albert Einstein prevod " nauka bes religija e spora(edvajmrda),a religija bes nauka e slepa   |
|
Внеси реплика | страница <1 1718192021 34> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |