IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Која е најисправна религија?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Која е најисправна религија?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1718192021>
Автор
Порака
BACHIOS Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Март.2008
Статус: Офлајн
Поени: 1517
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Март.2008 во 14:14
in one god we believe
I'm gonna make him an offer he can't refuse- Don Corleone
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Март.2008 во 14:15
osven ako nema vtor ili
tret
Кон врв
the king Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Август.2007
Локација: Macedonia
Поени: 458
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај the king Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Март.2008 во 14:19
veruvaj nema...
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Март.2008 во 14:23
jas veruvam no za drugi ne sum siguren
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Март.2008 во 14:43
Originally posted by BACHIOS BACHIOS напиша:

jas veruvam no za drugi ne sum siguren

Ти веруваш во...? Кој е за тебе единствен-а кој втор или трет?среќа
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
mudzahid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Декември.2007
Поени: 818
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mudzahid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Март.2008 во 16:16
Интересна тематага
Па зарем очекувате, да дојде некој и да каже дека поисправна е онаа вера во која тој не верува.
И НЕ СЛЕДИ ГО ОНА ШТО НЕ ГО ЗНАЕШ.
И ИЗБЕГНУВАЈ ТЕ ГОВОР ЛАЖЕН.
Кон врв
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Март.2008 во 17:01
Originally posted by postariot brat postariot brat напиша:

ke vi kazam edno ke mislite drugo treto ke praite vaka kako prvo i bog
i sin bozji ne postoi nemozes ti zidarski da bides i tatko i sin taka(atentator)
Eve jas sum mu sin na tatkomi, a tatko na moite deca . pa kako togas koga jas mozam da vo isto vreme bidam za edni tatko a za drug sin, togas zosto Bog Semokjniot da ne moze, a uste povekje pa zosto da ne bide del od sekoja od svoite kreacii, preku Svetiot Duh.

Тој бил син на татко му,а татко на своите деца.Нема што многу јак штос.Сега супер ми објасни за Тројството.
Море постар брате ти овде зборуваш за три сосема различни личности:
1. за Татко ти-на кого му си син,
2. За тебе лично-кој имаш синови
3.за твоите синови-на кои ти им си татко.

Значи зборуваш за сосема три различни личности:таткоти,ти,твоите деца.

Е кажи ми сега како овие три работи кои ги посочи можат да бидат ЕДЕН?
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
postariot brat Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Мај.2007
Поени: 491
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај postariot brat Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2008 во 01:25
Jas..........
 -Jas sum mu sin na Tatko mi, i toa e fakt i za mene i za tatko mi i za sekoj koj ne saka da tera inaet po cel den
Jas ..............
 -Jas sum im Tatko na moite deca i toa e fakt za mene i za tatko mi i za zenami i za decata i za sekoj koj ne saka da tera inaet po cel den.
 - jas sum Eden, ili ti mozebi ne se soglasuvas so toa.
Edinstveno ne sum jas i vo tatko mi i vo moite deca zatoa sto jas ne sum Gospod, no zaedno so niv vo verata vo Isus jas ne samo so moeto semejstvo ami jas i so site Hristijani sum Eden vo Boga.

Изменето од postariot brat - 27.Март.2008 во 01:29
Od iskona, do denes, a i vo vecnosta sekogas so nas e postariot brat Hristos, zosto se smiluva na nas i ni dade sansa da poveruvame, i da se nareceme ceda bozji.
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2008 во 01:28
Postariot brat ubavo objasnuva zasto e tolku tesko da se svati ...tolku e logicno......
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
muhadzir Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Март.2008
Локација: Germany
Поени: 740
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај muhadzir Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2008 во 01:28

Jas..........
 -Jas sum mu sin na Tatko mi, i toa e fakt i za mene i za tatko mi i za sekoj koj ne saka da tera inaet po cel den
Jas ..............
 -Jas sum im Tatko na moite deca i toa e fakt za mene i za tatko mi i za zenami i za decata i za sekoj koj ne saka da tera inaet po cel den.

Nikoj ne go usporuva toa, ama sto ima toa vrska so Bog!збунетост
ISLAM VJERA ISTINE
Кон врв
muhadzir Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Март.2008
Локација: Germany
Поени: 740
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај muhadzir Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2008 во 01:29
Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Postariot brat ubavo objasnuva zasto e tolku tesko da se svati ...tolku e logicno......

Sto toa....... za Tatko, Sin i Vnuk????   Koj ne bi go sfatel toaтрепкање
ISLAM VJERA ISTINE
Кон врв
Halid ibn Velid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 1145
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Halid ibn Velid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2008 во 01:30

Jas..........
Jas ..............
 -Jas sum im Tatko na moite deca i toa e fakt za mene i za tatko mi i
za zenami i za decata i za sekoj koj ne saka da tera inaet po cel den.

Dobro ti kaza bratot efendija,no ti sakas inaet da teras,no ne e problem!!!

Eve vaka,kazuvas deka si Tatko na tviote deca,Sin na Tatkoti i Maz,no sepak si Eden,Postar brat!OK!!!

No vaka sega Postar brate,Ako ti si dosepnis nesto na Samiot sebesi,Neli treba toa nesto koe ce si go Dosepnis na Samiot sebesi(bilo so)Treba da go znais i kako TATKO I KAKO SIN I KAKO MAZ,Poso sepak si Eden!!???

Na pr:Halid ibn Velid e Musliman,ova koga ke si go dosepnis,ke go znaes i kako Tatko na Tviot deca i Kako Sin na Tatkoti i kako Maz na Tvojata zena...Dali sum jasen!!???

Neli postar!???

Изменето од Halid ibn Velid - 27.Март.2008 во 01:36
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2008 во 01:30
Ne e za tatko sin i vnuk....ne si sfatil
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
postariot brat Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Мај.2007
Поени: 491
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај postariot brat Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2008 во 01:32
Pa jas za sebe ne tvrdam deka sum Bog, Ama bog vo koj jas veruvam e semokjen i moze se i moze da bide se, pa i vo isto vreme da bide i angel, i cuculiga, i sonce i oblacinja, i Tatko i Sin.
Od iskona, do denes, a i vo vecnosta sekogas so nas e postariot brat Hristos, zosto se smiluva na nas i ni dade sansa da poveruvame, i da se nareceme ceda bozji.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1718192021>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,266 секунди.