|
Преговори за името |
Внеси реплика | страница <1 181182183184> |
Автор | ||
novace
Сениор Регистриран: 06.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3067 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Многу добро го имаш „лоцирано„ проблемот...со ставање во категоријата „налудничав„ проблем . Е сега ....уште и да ни означиш и кажеш КОЈ тоа бил/е „налудничав„ , во времето кога без овластувања и соодветни прерогативи „некој-си„ почнал да преговара со грците околу „проблемот„ со името? Со „проблемот„ кој НЕ Е и НАШ ПРОБЛЕМ!!!!?. И СЕ што од тоа ...лека-полека ни е наметнато....со текот на времето На пример : ДА ПРЕГОВАРАМЕ?! Кој е тој „налудничав„ кај нас , кој ни ја зготви(л) оваа „манџа„!? |
||
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
||
ABC
Сениор Регистриран: 12.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 371 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ајде бе Новаче, па не сме од вчера ебаго, па да полемизираме со часови “кој прв почнал“, а и во моментов тоа е најмалку важно, доколку реално гледаш на работите.“Обврската“ да преговараме за името знаеме скоро сите кој налудничав ја превземал без дозвола и во наше име, ама исто така знаеме дека никој не се најде “ербап“, во изминатиов период да се потруди малку повеќе да ја поништи, или да ја маргинализира барем, посветувајќи се максимално кон наша поголема економска независност, која може единствено да се постигне преку вистинско намалување на невработеноста на едноцифрен процент, што и реално е возможно, доколку се сака. |
||
novace
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Нема што да полемизирам-е.... КАЖИ ни ГО ...АКО го знаеш...а АКО не го знаеш ...прескокни го „прашањето„. пс ЕДНАШ ...од-кога (и ние) ќе станеме сериозна држава , ЌЕ МОРАМЕ да го именуваме СЕКОЈ кој е НАЛУДНИЧАВ...без ИСКЛУЧОК. Јасен сум..нели? |
||
|
||
ABC
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
И што фајде ќе имаш ако ти ги кажам Киро, Бранко, ЉуБчо, па и многу други кој се кандисаа да разговараат окулу името?Ќе го реши ли тоа нашиот проблем?
|
||
novace
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Зарем НИЕ , имаме проблем со ИМЕТО наше македонско!? |
||
|
||
ABC
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Никако, ние имаме проблем со влез во НАТО и ЕУ, а никако не со името, тоа си го имаат Грците. |
||
Mazak
Сениор Регистриран: 24.Мај.2015 Локација: YesImSupercool Статус: Офлајн Поени: 629 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Токму така...грците си имаат проблем од нерешлив карактер.
Good luck with that GreekSuckers... |
||
“Be content with what you have. You have enough to live a happy life.”
|
||
ABC
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Kарактерот е решлив и за Грците, ама тие не се будали да го решаваат измислениот проблем кога имаат огромни финансиски бенифиции со одлагање на нашето полноправно членство во НАТО и ЕУ.Ќе гледаат истиот да се пролонгира до недоглед, можеби и со векови. |
||
novace
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Точно и умно си забележал...ВЕКОВИ (можеби) се прашање АБЦ... пс АМА ...една наша „пулитичарка„ (која крена и „сукња„) своевремено (ни) рече: ЈАС МОЖАМ да ГО РЕШАМ проблемот со името...и тоа за (само) ШЕСТ (и со бројки 6) месеци !?. И з`ш НИКОЈ ....не ја п(р)оверува(ше)!!?. |
||
|
||
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кој ги врти Грците...Нас и од Вселената не нарекуваат Македонија.
Ете така да си знаат. |
||
chargerburnout
Сениор Регистриран: 28.Ноември.2015 Статус: Офлајн Поени: 211 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Se nadevam si ja znaete prikaznata so volkot i ovcata koga volkot piel pogore voda a mu rekol na ovcata zosto mi ja prljavis vodata. Ova e samo paravan za teritorijalni pretenzii na Grcija koja ima nad site svoi sosedi, site imaat problemi so Grcite, Albanija, nie, Bugarija, Turcija....
|
||
Alekxandar
Сениор Регистриран: 10.Јули.2012 Статус: Офлајн Поени: 1029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да бевме економски помоќни можеби ке најдевме солуција за името, но во сегашната ситуација за такво нешто не постои можност.
|
||
novace
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Само да бевме троа ПОумни...гледано како Нација во целина.
Требаше само...веднаш и на КЛОЦИ да ги ПРОтера(в)ме разно-разните фиромољубиви „мудреци„ кои веднаш скокнаа за да ни „помогнат„ со името македонско. Инаку ....името нема врска со економската моќ на билокоја нација покрај нас...НО и пошироко гледано. пс Останавме како нација УНИКАТна во досега знаениот свет ...кои сами и доброволно дозволија некој си , кој воопшто не живеел тука...да ни стане предводник во „спасување„ на името...а потоа МОЛК...одкако ја укака(л) работата. МУДРА политика почнаа одтогаш сите да „водат„!!! Странциве ...а кои така настојчиво нам ни кажуваат , дека е време да си го прифатиме она што им е (изгледа) ветено...дека е време да се реализира даденото...изгледа ако не може милум...тогаш и со сила...изгледа!?. Ќе видиме сите и тоа ...наскоро?. |
||
|
||
chargerburnout
Сениор Регистриран: 28.Ноември.2015 Статус: Офлајн Поени: 211 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
rabotata e ova, ne treba da se pregovara za imeto, oti se znae grckata makedonija e pokraina, a nie sme drzava, toa e drugo, nie sme drugo, i nema logika za promena na ime. sustinata cela e teritorijalna pretenzija na grcija kon nas. |
||
Внеси реплика | страница <1 181182183184> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |