IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Што прави оваа влада?!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Што прави оваа влада?!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 178179180181182 200>
Автор
Порака
 Оцена: Оцена на тема: 1 Гласови, Просечно 5,00  Тема Пребарувај Тема Пребарувај  Опции за темата Опции за темата
novace Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2007
Статус: Офлајн
Поени: 3067
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Март.2013 во 00:11
Originally posted by Анастеа Анастеа напиша:

Експертска влада за шизофрени ситуации.
Направи од АРМ предмет за потсмев. Малку им беа сите понижувања, фалеше уште учка за министер.

Боли сатирава, ама џабе кога осудите од јавноста никако не допираат
таму кај што треба.

Шо мислеше шо мислеше....
ка се онадеше..
ПЕАТ „тие„ ....всушност овде и погоре..
ДАЛИ некои овде како да под-заборавиле.... дека во името на Македонија беше потпишана КАПИТУЛАЦИЈА? во 2001 година ?
И КОЈ се ја има потпишано таа КАПИТУЛАЦИЈА...да си се  запрашаме сите...и секако и да си  кажеме...искрено секако
Во СУШТИНА таа е „таква„.....и никако разбрана поинаку...можеби „формата„ си има друг облик...демек „договор„...или така некако....
И сега и овде читам...некои ...сеуште си се „чудат„ демек.....одкаде е сето ова!
Подсетете се..... кој тогаш викаше.... ДАЈТЕ ИМ СЕ ШТО ЌЕ ПОСАКААТ...?
И конечно...„тие„ си посакаа...и си добија....додека „другите„ си се капеа на Халкидики...а некои ете и „земаа„ боловање...и слични итроштини...тага
намигнување

Изменето од novace - 01.Март.2013 во 00:21
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Март.2013 во 00:27

Јас не сум склеротична и добро паметам кој и што потпишал.
Но мислам никаде во рамковниот не пишува дека учките кои се бореа против АРМ (овој па плус и дезертер), треба да се наградат баш со министерски функции.
Редно е да се престане да се користи рамковниот како алиби за се' и сешто.

Кон врв
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Март.2013 во 00:33
баш ме интересира дали сите што постојано се повикувате на рамковниот договор имате воопшто појма што стои во него,дали некогаш сте пробале да го прочитате
ДАЈТЕ ИМ СЕ ШТО ЌЕ ПОСАКААТ...?
рамковниот ви дојде ко изговор за сите глупости што некој ќе ги прави во иднина
исто ко што опозицијата и дојде ко алиби за глупости на власта...веќе 7 години...како не се уморија или бар засрамија?
некои работи немаат оправдување колку и да го посакува дел од нас тоа...просто нема оправдување
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Март.2013 во 00:56

Јас не сум склеротична и добро паметам кој и што потпишал.

Бог да чува..кој и каде напиша нешто такво....дека си баш таква??

Но мислам никаде во рамковниот не пишува дека учките кои се бореа против АРМ (овој па плус и дезертер), треба да се наградат баш со министерски функции.
Што велиш.....НЕ ПИШУВА НИКАДЕ...ама изгледа дека имаме работа со сосема друг сој луѓе , кои што си се чуствуваат како реални победници...и дека имаат право на се овде...буквално кажано..
А тоа може да се среди само на еден начин...но Македонија нема можност него да си го „примени„...како во сите кои еднаш во историјата своја потпишале капитулација во пракса...оти ...како што еден некаде кажа..и е доста блиску до вистината дека:
На македонците им се „ставени„ двете нозе во еден чевел...и тоа ти е таа реалност..која се обидов да ти ја прикажам...нели!?
Дали не е тоа забележливо и тоа насекаде...а македонците се страотно поделени од неодговорни таканаречени политичари...кои иако губат шест пати по ред на Избори..уште џавкаат за некаква си демократија која им е изгубена...како тие да ја имаа воведено во Македонија?
Без семакедонско единство..ни отиде државата..а кај нас еден ептен шаш`рдисан дури и се заканува...оти немало да има дерман од него...и стално ќе бил тука!?

Редно е да се престане да се користи рамковниот како алиби за се' и сешто.
Тоа не е алиби почитувана колешке...тоа ти е суров , да не може посуров да биде..на ФАКТ мислев...
Ама ....секој си има право на свое мислење.... и секако на свое размислување...изненадување
намигнување

Изменето од novace - 01.Март.2013 во 01:01
Кон врв
Zeksi71 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Ноември.2009
Поени: 2391
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Март.2013 во 12:35
Originally posted by novace novace напиша:

Без семакедонско единство..ни отиде државата..а кај нас еден ептен шаш`рдисан дури и се заканува...оти немало да има дерман од него...и стално ќе бил тука!?

со кого бе новаце единство, со бц-от и неговите пајташи, со неговите прврзаници ???? и со отпорашите, па такви не би ги пуштил у двор да ми влезат а не у куќа да ги внесам.

повеќе би сакал на маса да седнам со шиптариве, барем знам дека ми се непријатели, а и по еснаф луѓе се, ќе знам како да се бранам, него со онаа отпорашка багра, која у секој момент може да ми забие нож у грб.

"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Март.2013 во 14:18

aahagghahggghhhhaha.....aaa ,

..dobro e да,..si najde mortusot (barem) eden istomislenik.изненадување

...i se nadevam deka sega, ....samo megju sebe ke si gi dobacuvaat glupostite so koi se ''napuneti'',

...pa ke ni se izdishat malku ....na nas ostanatite! намигнување

$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
..a na vladata,збунетост

...pa,...izgleda , kako shto ''trgnala'' ,...neî gine sudbinata na chaushesku,

....se nadevam !да
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
NRGMKD Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Регистриран: 18.Ноември.2005
Поени: 7512
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Март.2013 во 14:38
Значи согласно некои тука, најарно ќе биде да се обединиме сите и да гласаме за 1 партија (според нив ве ме ро то), успатно да си купуваме редовно вазелинче и космодиск, и сите ќе бидат хепи нели? Ако е тоа излез од решението, повелете господо. Наскоро оваа држава нема да ме гледа веќе мене, а богами ниту мојот глас ќе биде даден. Потоа кој што сака нека прави. Нека шири анус, нека витка кичми, нека голта колку сака, нека учи еколошки пушења. Мојот глас не оди веќе за никого. На кој му е слатко тоа што го прави сега нека продолжи. А дека ќе има критика и пофалба од моја страна за секоја грешка или успешно завршена работа, дефинитивно потврдувам.

The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
Кон врв
Zeksi71 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Ноември.2009
Поени: 2391
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Март.2013 во 16:15
Originally posted by NRGMKD NRGMKD напиша:

А дека ќе има критика и пофалба од моја страна за секоја грешка или успешно завршена работа, дефинитивно потврдувам.

за критиките веќе има видено, ама некако не ми текнува за некоја пофалба да си дал, дај жити се потсети ме ако не ти е тешко!!!
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2013 во 08:31
Додека народот од пола земја (нормално источната страна оти западната е со исчистени канали) кубури со поплави, тиња во домовите, без вода за пиење (-Купих си едно шише, ќе ми трае 2 дена,децата ги пратих на гости во Скопје,збунетост а ќе јадам зимницазбунетост оти неаме вода за готвење и за миење садови- ми вика вчера една роднина од Штип).... владата МОРА да се занимава со со изборно преставувањена кандидатите и так нормално со враќањето на опозицијата на избори ( му ја думам-од опозицијата ли им зависи фотељата или од оној поплавен народзбунетост. Има ли некој со малку памет да излезе и да објасни-Како при толку пари потрошени за чистење на каналите се насобра толку вода кога толку и не врнеше ни дожд ни снег по планињето????Како бре Брегалница стаса до куќите кога таму нема вода ни за наводнување во лето и кога акумулационите езера во лето се празни????Од каде и зошто толку вода????
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2013 во 18:26

...полека ама сигурно ја втурна државата во граѓанска војна.Толеранцијата на нетрпеливоста ја доведе до тој дтепен од кој нема враѓање.

Овде БЦ не е виновен.Филе и компанија можеби..

...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
laki_bu Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Лидер

Регистриран: 30.Ноември.2008
Локација: Germanija
Поени: 32100
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај laki_bu Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2013 во 10:45
...cela javna administracija od Skopje ..Zadolzitelno ...vcera na miting vo Ohrid ...
Avtobusite i kombinjata bea parkirani na Orce nikolov ..i cekaa vmrovcinjaизненадување
Без разлика колку страници прочитал учениот човек, никогаш не треба да заборави дека се уште не ни стигнал до првата страна....
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2013 во 10:48

Originally posted by novace novace напиша:

Што велиш.....НЕ ПИШУВА НИКАДЕ...ама изгледа дека имаме работа со сосема друг сој луѓе , кои што си се чуствуваат како реални победници...и дека имаат право на се овде...буквално кажано..

Тоа не е алиби почитувана колешке...тоа ти е суров , да не може посуров да биде..на ФАКТ мислев...

А јас па мислев на меѓупартиските и коалициски математики, комбинаторики и пазарења кои се кријат зад параванот на рамковниот договор, а кои од самото негово потпишување до денес и нанесоа огромна штета на Македонија.
Ако можеш да го гледаш учкава како слаткоречиво се пењави пред камери, погледни го видеото во кое Д-р Марковски убаво објаснува зошто еден учка-командант+дезертер од АРМ не смее да се постави за министер за одбрана.
Тоа ти е исто толку иронично (и ризично) како да ставиш клептоман за чувар на државниот трезор или пироман за шеф на противпожарна единица.

http://24vesti.mk/24-analiza-25-02-2013

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2013 во 13:44

А јас па мислев на меѓупартиските и коалициски математики, комбинаторики и пазарења кои се кријат зад параванот на рамковниот договор, а кои од самото негово потпишување до денес и нанесоа огромна штета на Македонија. 
Ако можеш да го гледаш учкава како слаткоречиво се пењави пред камери, погледни го видеото во кое Д-р Марковски убаво објаснува зошто еден учка-командант+дезертер од АРМ не смее да се постави за министер за одбрана.
Тоа ти е исто толку иронично (и ризично) како да ставиш клептоман за чувар на државниот трезор или пироман за шеф на противпожарна единица.

http://24vesti.mk/24-analiza-25-02-2013

За да ...не изигрувам и овде „сезнајко„ како еден овде наш стално присатен колега  ...демек  и каде треба и нетреба..само ќе го кажам ова:
СИТЕ оние ...кои си мислеа и ги убедуваа сите останати , а пак кои поинаку тогаш мислеа на времето ...дека со „потпишување„ на некаков си договор со качаците тогаш се ќе се реши „проблемот„ и засекојпат...некои дури сега видоа дека впрочем се дебело зезнале...и дека сите тогаш кажани приказни од  властодршците биле ...и се обични само шарени лаги...и доаѓаа (претежно) од ептен „мудрите„ ...тогаш владетели...
Суштината беше .....дека и тогаш Македонија  била предадена и(ли) продадена...
Наскоро ...сигурно ќе се дознае името на предавачот или продавачот...иако има  серија од сериозни „индиции„ ,  а кои укажуваа баш на тоа..
Само не ме прашувај сега....дали уникатна и скапоцена античка вазна е повредна од Македонија....или мити ....некој куфер(чиња) .тага
Неслогата ....е основната  се-македонска причина за се што е досега ....видено чуено и прочитано на и за оваа тематрепкање
пс
Некојпат ...чинам беше дел од управата...па обиди се да ги направиш достапни секому и овде ....сите оние стари теми ..отворени баш за оваа проблематика..
Ќе биде интересно да се види..кој и што тогаш пишувал.....како современик...секако доколку е можно..
Кај нас ..особено Архивите ...воопшто не фунционираат...и така е од 1945 година па се до ден денешен
А и „архивите„ на весниците...на било кој постар весник..се со многу малку податоци...погоди зашто
намигнување

Изменето од novace - 05.Март.2013 во 13:47
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2013 во 15:20

.....кои си мислеа и ги убедуваа сите останати , а пак кои поинаку тогаш мислеа на времето ...дека со „потпишување„ на некаков си договор со качаците тогаш се ќе се реши „проблемот„ и засекојпат...некои дури сега видоа дека впрочем се дебело зезнале...и дека сите тогаш кажани приказни од властодршците биле ...и се обични само шарени лаги...и доаѓаа (претежно) од ептен „мудрите„ ...тогаш владетели.......

..истото важи и денес.Кој вели дека многу одлуки закони и измени на истите содејствуваат со правната издржаност и законитоста.Последен пример е државниот удар во парламентот.Тој се случи внатре,надвор можеби ќе имаше обид,но преврат се случи внатре.Сосила беа истерани пратениците,а на останатите им беше наложено да гласаат по терк.Парламентот е највисок орган на Власта,и неговата работа и присуството во салата е само на строго дефинирани персони.Како ќе реагиравте ако наместо Гордана беше косовскиот или српскиот министер за внатрешни и да издаде наредба за исфрлање?.Ќе кажете не е исто тоа,ама колку јас се разбирам во правото..исто е.Седницата требаше да се прекине и да се најде решение.Донесување на разни одлуки потоа па и распишувањето на овие избори немаат правна основа.Ама кај нас и тоа ќе помине...за да после некоја година некој го протолкува овој настан како треба...можеби и не треба.

...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 178179180181182 200>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,168 секунди.