|
Стихови од песни што би ги посветиле... |
Внеси реплика | страница <1 16171819> |
Автор | |
Biba_G
Сениор Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ZažmuriSve je uredu, nije mi prvi put navikla sam na bol da cekam u redu za mrvu ljubavi ponizno dok vuces me na dno samo je to jos sigurno na staklenim nogama odavno smo ti i ja Zazmuri, videces svet kakav jos nisi video u tom svetu zivim ja od ludila do ocaja Zazmuri, videces sve boje od suza isprane sivom bojena sam ja u beznadju bez ikoga Kao na ledu tlo mi se izmice i cekam da propadnem ma sve je uredu, samo me pusti da odbolujem jer vuces me na dno samo je to jos sigurno na staklenim nogama odavno smo ti i ja. Aleksandra Radović |
|
Omar
Сениор Too young to die... Регистриран: 22.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 12633 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Keri Hilson I Like lyrics Sun down, Friday night, |
|
bingo
Сениор Регистриран: 25.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 2522 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Илјада и седимстотин
шесдесет и второ лето в Охрида од Цариграда дошел Салаор. Еј! Дошел Солаор. Се претставил пред Арсења наша патрика честнаго и му рек'л слово горко, слово жалостно. Еј! Слово жалостно. Царска волја е да тргнеш денеска за Цариграда на тебе од врли Грци, голем поплак е. Еј! Голем поплак е. Собрал патрик свое стадо в црква свјатиј Климентова благослов им дал последен, р'це заплетил. Еј! Р'це заплетил. Д'лго време липал старец в молчење в'сенародно и по бела брада ронел с'лзи горешти. Еј! С'лзи горешти. Слушајте ме мили чеда јас ќе идам в Цариграда на мене од врли Грци голем поплак е. Еј! Голем поплак е. Грцкиј патрик ќе ни строши славна Охридска Столица и мене до смрт ќе држи в заточение Еј! В заточение. Ќе прати владици Грци лицем светци срцем в'лци ќе ве дават, ќе ве стрижат, ќе м'лзат до крв. Еј! Ќе молзат до крв. Меѓу народа ќе сејат несогласје и раздори, да се мразат син со татка и со брата брат. Еј! И со брата брат. И ќе викнете до Бога и крило не ќе најдете, смирени ќе наведете глави доземи. Еј! Глави до земи. Ќе ми бидете сираци, така било написано. Елате ми да ве гушна за последен п'т. Еј! За последен пат. Ч'рна т'га поразила старо, младо, м'жи, жени, Вси со р'це заплетени с'лзи проливат. Еј! Солзи поливат. Тој ги гушка, тие тажни му целуват десна р'ка и од р'ка как' од извор с'лзи се лејат. Еј! Солзи се лејат. Вјахнал Патрик брза коња и неволно уп'тил се. Тога грмкиј плач народен небо процепил. Еј! Небо процепил. Умилил се чесниј Патрик, свалил шапка навезана, погледал на сино небо, љуто прок'лнал. Еј! Љуто проколнал: „Ох! послушај, милиј Боже! Хаир никога да немат Стамче беј и Бујар Лигдо, Пејко челеби! Еј! Пејко челеби. Милостивиј Бог послушал патричка горешча клетва, слава нихна, семе нихно погубил со шум. Еј! Погубил со шум. И сега во куќи нихни ткае пајак пајачина и на пусти стрехи нихни хукат хутове. Еј! Хукат хутове. до ѓоко таневски Изменето од bingo - 25.Мај.2010 во 23:05 |
|
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
DarlinG
Сениор *Lara*Croft* Регистриран: 09.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1621 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
bingo
Сениор Регистриран: 25.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 2522 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|
D-up
Нов член Регистриран: 03.Август.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 22 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Од битот те мавам, на мајкот те давам,
во песна те ставам, така подобро те палам! Извадок од мој текст кој ќе биде снимен наскоро! :) |
|
Командантица
Сениор Регистриран: 27.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I will go down with this ship
And I won't put my hands up and surrender There will be no white flag above my door I'm in love and always will be I know I left too much mess and destruction to come back again And I caused nothing but trouble I understand if you can't talk to me again And if you live by the rules of "it's over" then I'm sure that that makes sense..... |
|
..Живеам за да умрам..!
|
|
Schatzii
Сениор Регистриран: 04.Мај.2010 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 10600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Find Me Here
Speak To Me I want to feel you I need to hear you You are the light That's leading me To the place where I find peace again. You are the strength, that keeps me walking. You are the hope, that keeps me trusting. You are the light to my soul. You are my purpose...you're everything. How can I stand here with you and not be moved by you? Would you tell me how could it be any better than this? |
|
Dream what you want to dream;
Go where you want to go; Be what you want to be, because you have only one life and one chance to do all the things you want to do. |
|
Schatzii
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Es fällt mir schwer, Wir war'n geboren um zu leben, |
|
Go where you want to go; Be what you want to be, because you have only one life and one chance to do all the things you want to do. |
|
BiBi_G
Сениор СТАРОСЕДЕЛЕЦ Регистриран: 27.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 3175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I used to be so fearless so limitless and free
Happy on my own and nothing really bothered me. I had desires to see the world, jump out of planes and fly And I love to be alive but I was not afraid to die I used to be so sure of things and self-contained I could carry on with no need to explain It didn't matter if I ever made it home Could go too fast, and drink all night and dance alone I used to be so thoughtless, so easy and free Could walk away, not think ahead, and had no plans to keep. No hand to told, no one to bring down with me. I wouldn't see the worst and it only hurts me. I love to be alive but I was not afraid to die I've got everything to lose Since I've met you I've got everything to lose I've got everything to lose Since I've met you I've got everything to lose I've got everything to lose |
|
NO MATTER WHAT WILL HAPPEN I WILL ALWAYS SMILE! |
|
BiBi_G
Сениор СТАРОСЕДЕЛЕЦ Регистриран: 27.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 3175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Od kad te nema ne mogu budan biti
Jer sve što želim u tome budeš i ti Pa budan sanjam da snovi duže traju U svakoj priči samo ti si mi na kraju. Ti si početak i kraj, ti si tama i sjaj Svaku mi nadu dijeliš po pola Daješ mi mrvice sa svoga stola I znam, bez tebe ostat ću sam. Još uvijek sanjam da smo zajedno K`o nekad davno ti i ja Al` jutro svaki put mi pokvari Tu slatku prevaru iz sna. Još uvijek sajam da smo zajedno I da je sve k`o prvi put Al` jutro nosi golu istinu Da sve je bilo uzalud. Otkad te nema, nema ni pola mene Jer sve u meni od toga dana vene Pa budan sanjam da snovi duže traju U svakoj priči samo ti si mi na kraju. Ti si početak i kraj, ti si tama i sjaj Svaku mi nadu dijeliš po pola Daješ mi mrvice sa svoga stola I znam, bez tebe ostat ću sam. Još uvijek sanjam da smo zajedno K`o nekad davno ti i ja Al` jutro svaki put mi pokvari Tu slatku prevaru iz sna. Još uvijek sajam da smo zajedno I da je sve k`o prvi put Al` jutro nosi golu istinu Da sve je bilo uzalud. |
|
NO MATTER WHAT WILL HAPPEN I WILL ALWAYS SMILE! |
|
Schatzii
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kisom jutro je pocelo
kao da zna da je nestalo sve sto nas spaja ja sam kriva al´ sam ziva to je najgore Hladnim cajem podne je kucalo jos se drzim al drhtim pomalo jos sam ziva al pola ostrog noza u meni je ostalo Ref. Ne pitaj ih gdje ces da me nadjes zli su ljudi sakrili adresu daj mi oprost i posalji ladje nek me jedra ranjenu donesu Ne pitaj ih gdje sam do sad bila sto se telo od tebe ne mice uplela se u djavolja krila to toliko, sto se njega tice Kisom jutro je pocelo kao da zna da je ostalo sve sto ne vrijedi spomena ni kamena. |
|
|
Внеси реплика | страница <1 16171819> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |