|
Верски тероризам... |
Внеси реплика | страница <1 1617181920 27> |
Автор | ||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Deshad, se nadevam deka ne gi opravduvas scenite koi bea pokazani vo klipovite ? SETO TOA VO IMETO NA BOGA? AJDE VI SE MOLAM......................... |
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Nikoj ne se bori vo ime na crkva, jalovi se tvoite obidi da ja vmeshas crkvata vo borbata protiv terorizam. Inaku nema nikakov genocid, ima terorizam od strana na muslimanskite teroristi i kako takvi tie si dobivaat onaa shto go zasluzuvaat. Da sekoj ima pravo da go shtiti kucniot prag, dali si bil nekogash vo Afghanistan ???? Zashto teroristite idat nasekade po svetot i ubivaat vo ime na vashiot Allah ???? Pa shto bi trebalo da bide, tie da se izvlecat od nekoja dupka vo Avganistan, Saudi Arabija Palestina da odat po svetot i ubivaat, i nikoj da ne im dojde tamu da gi bara ... e toa kako shto vidish ne moze... Si go baraa si go dobivaat. A ti mozesh da se zalish kaj sakash i da zboruvash shto sakash no svetot poleka no sigurno ja doznava vistinata.... |
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
deshad
Сениор Регистриран: 13.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 1350 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Се лажете пријатели.Ниту сум оправдал ниту ќе оправдам бесправно одземање на животи. Човекот е величенствено Божје созданије и никој нема право да ја повредува неговата чест и неговиот живот,затоа што се СВЕТИ!
|
||
deshad
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А Струга? А Гостивар? Нели и таму има муслимани, па сходно на твојата аналогија и терористи? Изменето од deshad - 23.Декември.2009 во 20:40 |
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Milo mi e sto go procitav toa od tebe deshad. Inaku od ovoj klip sto go gledav ja zagubiv verbata vo coveckiot rod .... za moment. |
||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тоа дешаде! Како гледаш тогаш на оние факти и дела кои ги чинат многу сунитски верници легализирајќи ги убиствата и теророт повикувајќисе на одредени к*рански, сунитски, хадитски ... текстови? Изменето од spiros - 23.Декември.2009 во 20:50 |
||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
deshad
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ги гледам како причинско последични реакции, кои во поголем дел не ги оправдувам, бидејќи се бега од етиката на војната и заштитата на старите, жените,децата и нивните имоти и посеви.
Qур'анско - хадиските текстови никогаш не треба здраво за готово и лаички да се читаат и разбираат. Поготово не оние кои ја тангираат војната, одбраната и заштитата на човековите права. |
||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Причинско-последични значи; убиваните се самите криви! Знаеш ли Кој и Што е Единстевниот Пат преку Кого може да се излезе од овој маѓепсан шејтански круг? Свестен ли си дека обожаваните списи и сваќањето на истите од страна на оние кои Му се противат на БОЖЈОТО ЕВАНГЕЛИЕ во ХРИСТА, засигурно не се излез од маѓепсаниот шејтански круг? Изменето од spiros - 23.Декември.2009 во 20:57 |
||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ете така дешад,има причинско последични реакции за да семе дете нож во рака и да му го пресече вратот на ВРЗАНчовек и потоа да ликува за постапката,а се тоа во име на ислам!!!!! Мислам браво на постот,авал да ти е |
||
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
мислам дека темата може и да се преименува во ТЕРОРИЗАМ во име на верата со оглед на фактот дека секогаш оние кои се разнесуваат самите себеси со себе водејќи во смрт невини деца , жени и цивили воопшто , секогаш извикнуваат алаху акбар .............. значи , убиваат во име на својот бог притоа славејќи го тоа со оправдување дека овој свет го напуштаат како “ маченици “ ........ или се радуваат што таму ги чекаат вечни девици ?
|
||
deshad
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Епа алал да мие ,ами како. Ај научи се прво на ред или прашај ако не си во штос на што реплицирав кога реплицирав. Апсолутно не мислев на клипот и на неговото оправдување, туку на генералниот исламски став. Од друга страна што мислиш Фикс, што го натерало тоа дете да го земе ножот и да го коле, дивее и ликува? Си размислувал претходно во негово присуство што можело да биде случено или не? Епа ај стави го сега прстот на глава, прочачкај по ју тјуб, и по богатата архива на зверски мачења, силувања и ред други работи врз муслиманите од Босна и запрашај се да не е причина за тој нож, последицата која детето ја претпрело кога пред негови очи му била силувана мајка му и сестра му, татко му заклан, помалото братче набодено на бајонет, итн...итн.... Уште еднаш кога ќе се дрзнеш мене да ми реплицираш,првин прочитај ме убаво , очигледно или не си доволно асален тоа да го направиш или се правиш на удрен и само се уфрлуваш со реплики,онака колку да ми реплицираш. Патетично! |
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
со оглед на фактот дека се некои си 6 - 7 века зад Христијанството , уште толку ќе им треба да сватат дека секое убиство па било и во името на бога е класично убиство и ништо повеќе ..... а да не зборуваме за тоа дека уште толку ќе им треба да сватат дека се изманипулирани од страна на своите имами и ајатоласи и употребени како обично “ топовско месо “ и дека нема девици во џенетот поради кои така доброволно се товарат со динамит и се саморазнесуваат ..........
|
||
Внеси реплика | страница <1 1617181920 27> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |