IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Кој си игра со парите на граѓаните?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Кој си игра со парите на граѓаните?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1617181920 25>
Автор
Порака
marsovec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Април.2010
Статус: Офлајн
Поени: 3378
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јули.2010 во 16:48
Патриотиве однесоа се надвор, а инвеститори, та тие повеќе како влада инвестираат надвор отколку овие внатре.
Овие да не се од Сицилија.А и мермерон...не бил прилепски...А што  беше со фискалните ПАТРИОТСКИ каси, а и она купувајте македонски производи...
А пералната на пари...да не е и таа од Италија,....имаа и тие една серија октопод...како се викаше...специјалисти...мафија...криминал...ги бива и за давање и за земање мито....
Нашиве да не се пелцувани од тоа?ѓавол
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
Кон врв
DameMak Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Јуни.2009
Поени: 617
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DameMak Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јули.2010 во 20:21
Originally posted by kejt-d-grejt kejt-d-grejt напиша:

за какви помали афери луѓено креваат бунтови и штрајковиова апла е... и уште им веруваат и уште се крстат во нив

Па нели требаше да видиме бунт и штрајкови оваа „жешка политичка пролет“.

Ама како и сите други ветувања од тие што ја подготвуваа „жешката политичка пролет“ - така и од ова не видовме ништо.
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јули.2010 во 20:25
koga bi mi bil na raspolaganje toj ...ustvari tie...изненадување

.vidi go potpisot....shto bi gi snashlo ...krupiejata!!да
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јули.2010 во 21:10
Па имаше бунтови и протести.Но нели нашиот народ...љуљај ме нежно...сака нежно ...без последици...
А можеби имало некој интересен настан,фудбал,пијачка со пријатели...наредба да биде мирен и се и сешто...
До кога?...Ќе видиме...Но мора да се смени...само кај нас вака?вонземјанин
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јули.2010 во 08:51
Искрено -тек сега знам дека ништо не знамизненадување

Сред сезона Охрид без бродски сообраќај

да се случува ова а кукаме за туристи
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Октомври.2010 во 18:54
Ја следам емисијава на телевизија А1и ми се превртува желудникот.Наш гастајбартер од Канада кој скал да остане анонимен им изградил куќа на семејството од Штавица. Остана куќата да се измалтари, стават прозори и уселат лугето во пристојна куќа.И тука почнува проблемот- социјалната помош е 1400 денари. па немаат пари да ја досредат куќата. Заменикот министер за труд и социјала дрско и луто кажа дека државата не може на сите да им гради куќи. Може замениче, може да помогне ако сака, само ако си скуси од ненаменското трошење. Го слушам Иџет Мемети-зборува со една достојна човечка емотивност. Споредувајки го младиот заменик кој веројано ова му е прво работно место-а одговорно си размислувам дека најголемата грешка е ставање на такви луге на одговорни места.
Зрелоста е едно, ароганцијата е друго.изненадување
Кон врв
zenmaster Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Interceptor

Регистриран: 05.Јануари.2007
Поени: 4262
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zenmaster Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Октомври.2010 во 19:06
6   Што град­ба ќе е Три­ум­фал­на­та ка­пи­ја што вре­ди ду­ри че­ти­ри и пол ми­ли­о­ни ев­ра? Што бе­тон ќе вгра­дат, как­ва ар­ма­ту­ра, од ка­де ќе го но­сат пе­со­кот за це­мен­тот? И зна­ат ли тие кол­ку се че­ти­ри и пол ми­ли­о­ни ев­ра? Зна­ат ли кол­ку ра­бо­та тре­ба да се за­вр­ши за да се за­ра­бо­тат че­ти­ри и пол ми­ли­о­ни ев­ра? За­ра­бо­ти­ле ли си­те за­ед­но тол­ку па­ри?
Ба­рем да ја ос­та­ват згра­да­та шуп­ли­ва. Па да мо­же внат­ре да се со­би­ра­ат без­дом­ни­ци­те за да не из­мрз­нат в зи­ма. Или не­ка ста­ват јав­ни то­а­ле­ти. Па ќе ос­та­ва­ме си­те по 1 де­нар за ма­ла и 2 де­на­ра за го­ле­ма нуж­да. Па кај и да е, за ед­но пе­де­сет го­ди­ни са­ми ќе си ја вра­ти­ме ин­вес­ти­ци­ја­та. И Три­ум­фал­на­та ка­пи­ја ќе има ба­рем не­как­ва смис­ла.

7   Ка­ко им трг­на со гра­деж­ниш­тво­то се­га и Кли­нич­ки­от цен­тар ќе го се­лат од Вод­но во Бар­дов­ци.
Иде­ја­та е прек­рас­на. Осо­бе­но што ве­лат де­ка дота­му ќе се ста­су­ва со воз. Ама од ка­де?
За ком­пју­тер­ска то­мог­ра­фи­ја се че­ка од 4 до 6 ме­се­ци. За ехо на ср­це се че­ка 3 ме­се­ци. За ма­мог­раф се че­ка 8 ме­се­ци. За ана­ли­за на ти­ро­ид­на­та жлез­да се че­ка по­ло­ви­на го­ди­на. А за ре­а­ген­си за алер­гии не се че­ка, оти не­ма. Ци­тос­та­ти­ци од­вре­ме нав­ре­ме сне­му­ва, ама им ја ме­ну­ва­ат те­ра­пи­ја­та...
Важ­но, Кли­нич­ки­от цен­тар за по­ло­ви­на ми­ли­јар­да ќе се пре­се­ли.
А бу­баш­ва­би­те ќе ги пре­се­лат ли?

Prevzemeno od Goran Mihajlovski ....
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Октомври.2010 во 19:17
Леле ама добар излезе Лубиша со својата колумнаголема%20насмевка

А1 Колумна: Државава ни е жива превара

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Октомври.2010 во 19:40
Колумната е одлична...сама народецов да ја загледа да ја прифати...а и да реагира...навистина да се однесува како ДОСТОИНСТВЕН НАРОД...Така ќе се одреди и местото и јачината на државата и нејзините демократски капацитети...На меле ми личи како тие капацитети да ги гуѕбиме...а не да ги зголемуваме...Тука можеби е проблемот...па и мајтапот на власта со народот....и влечењето за нос...плазење
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2010 во 11:22
jas sigurno ne si igram ama ,...so moite ,gledam,nekoj si igra!лутина
Кон врв
annaja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Април.2010
Локација: Macedonia
Поени: 531
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај annaja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2010 во 14:00
Тие, на кој им треба МНОГУ ПАРИ...нас? не ни треба... изгледа,само тие треба да живеат
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2010 во 14:23
na narodot i ne mu treba mnogu pari,..mu trebaat samo tolku , kolku da   si  "vodi" normalen ...chovechki zivoot,
 ...kakov shto ne mu e tuka ,
 vekje dve decenii....
Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2010 во 14:27
Originally posted by brza brza напиша:

na narodot i ne mu treba mnogu pari,..mu trebaat samo tolku , kolku da   si  "vodi" normalen ...chovechki zivoot,
 ...kakov shto ne mu e tuka ,
 vekje dve decenii....

Јас секогаш кога доаѓам во Македонија (Куманово и Скопје) кафаните се полни........ Сега на 8 ноември за Димитровден поново ќе бидам во Скопје и сум сигурен дека сликата ќе биде иста......трепкањенамигнување
Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Локација: Macedonia
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2010 во 15:04
Interesno. Koj?
Pa se znae; vlasta i opozicija, samo koj pomalku koj povekje. Dogovorno si se menuvaat i si go strizjat narodot.
Eve i dnes kako stado se sobrale vo PRESTOLNINATA  na drzjavava za baraat nekakov zakon a vo sushtina mu pravat usluga na eden suspendiran od rabota partisaki vojnik koj imazadacha da gi rushi site zdruzjenija od vojnata 2001godina za da go vratat na rabota.

,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1617181920 25>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,158 секунди.