IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Изградба на црква на плоштад Македонија?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Изградба на црква на плоштад Македонија?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1617181920 114>
Прашање: Дали сте за нова црква со работен наслов “Св. Никола“ на плоштадот?
Одговор Гласови Статистика
49 [25,79%]
140 [73,68%]
1 [0,53%]
Не може да гласате на оваа анкета

Автор
Порака
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Март.2009 во 21:01

uzivam koga rabotite odat na ubavo ......... za zal , kaj nas od den vo den poslednive 20 godini ne odat a nitu stojat .......... ednostavno se vrakjaat nanazad i dokolku vaka prodolzat , kje pocneme da toneme od pricina sto nema povekje kade nanazad ......... sto se odnesuva do " mirnata " grupa antiprotestanti , veruvaj , bi sakal da mozam da poveruvam vo toa ...... medjutoa , znaejki mnogu raboti , ednostavno TEŠKO mi e da poveruvam не%20знам............ kje poftoram ......... ne zboruvam nitu za inaet nitu kako pripadnik na nekoja politicka opcija болен zboruvam kako dokazan MAKEDONEC zagrizen za idninata na svojata zemja ......... od prosta pricina ......... nemame REZERVNA ..............

Кон врв
Red`Black Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 25.Јули.2007
Поени: 845
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Red`Black Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Март.2009 во 21:03
sto znae Grujo sto e Urbanizam
sto e plostad

edinstveno na negu mu treba rejting :)

големо%20гушкање
Кон врв
Sunny Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Fantasy girl

Регистриран: 01.Октомври.2008
Поени: 19874
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sunny Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Март.2009 во 21:07
zasto ne veruvas vo mirna grupa, pa zar jas ti licam na nekoj sto se tepa изненадување... i so ogled na toa sto imav golem broj na drugarchinja i od ednata i od drugata strana si se prefrlav te kaj ednite te kaj drugite голема%20насмевка si se namuabetivme za se i sesto... a tie sto ne gi boli neka se tepaat so da im pravam... ocito i za toa bea tamu... zamisli znaes li kolku babicki imase... pa guzvata najmnogu zenickite ja pravea... ne mislis deka i tie skokaa da se tepaat голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!    
Кон врв
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Март.2009 во 21:07
Originally posted by Red`Black Red`Black напиша:

sto e plostad

големо%20гушкање

рејтинг и ПЕРЕЊЕ ПАРИ -не ја заборавај основната причина за ова ѕидарско лудило на владата
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
Sunny Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Fantasy girl

Регистриран: 01.Октомври.2008
Поени: 19874
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sunny Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Март.2009 во 21:09

sto e plostad

големо%20гушкање

Pa ne se ni bara od nego da znae sto e urbanizam... zatoa ima institucii sto treba da znaat, a Grujo ili pak koj i da e niti znae niti pak moze da znae se... zatoa mislam deka bea sovetnicite... ili pak gresam збунетост глупчо
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!    
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Март.2009 во 21:09
ocito deka ni ti samata ne si gi znaela tie sto ne gi bolelo dodeka se tepale a iako si bila vo grupa so niv ............ ocigledno e deka tie sto ne bile dojdeni za mavanje bile dojdeni samo kako " dekor " vo sluzba na onie koi za toa bile dojdeni намигнување

Изменето од miroslav_g8 - 28.Март.2009 во 21:12
Кон врв
Red`Black Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 25.Јули.2007
Поени: 845
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Red`Black Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Март.2009 во 21:15
Originally posted by Sunny Sunny напиша:

sto e plostad

големо%20гушкање

Pa ne se ni bara od nego da znae sto e urbanizam... zatoa ima institucii sto treba da znaat, a Grujo ili pak koj i da e niti znae niti pak moze da znae se... zatoa mislam deka bea sovetnicite... ili pak gresam збунетост глупчо

ne treba nikoj od vlada da znae kade treba da se gradat cerkvi ili verski objekti
toa e protiv zakonot
ni grujo (koj e duduk za ekonomija pa sega i so arhitektura ke se bavi)
ni sovetnicite

Naj interesno bese koga se pojavile HUNZITE ehehhehehehehhehehhe
TOA bese zakon... welcome to Macedonia :) бакнежбакнежбакнеж
Кон врв
Tetratka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Септември.2008
Локација: дрвара
Поени: 5153
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tetratka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Март.2009 во 21:34
знаето што - КРИВО МИ Е ШТО НЕ СУМ ВО МКД МОМЕНТОВ да мавнев и јас малку ... на мојте другари таму и да ги прашав:

- Колеги, браќа и сестри социјалисти и анархисти (да не кажам комуњарски партиски војници) или архитекти....!!!!

Кај сте сите вие да ПРОТЕСТИРАТЕ ЗА ДИВОГРАДБИТЕ ВО СКОПЈЕ, ЗА ЏАМИИТЕ ДИВОГРАДБИ И ЗА СИТЕ АЛБАНСКИ ДИВОГРАДБИ ВО СКОПЈЕ?

Зашо никој не се побуни за тоа што куќата на МАЈКА ТЕРЕЗА во центарот на скопје во светот е веќе позната КАКО СТАРА АЛБАНСКА ТРАДИЦИОНАЛНА КУЌА ...

Кај сте тогаш да протестирате вие предавници и шпијуни а сега за храмот сите на улица... Па не знам ш да кажам - срам да ви е!!!

Таму 1964 е рушен тој храм, татковците и дедовците на денешните “протестанти“ - СРАМ ДА ВИ Е!!! ЗАСРАМЕТЕ СЕ!!!

п.с. Сигурно мнгу ве заболе за скопје (ШКУПИ)
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tetratka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Март.2009 во 21:34
СРАМ ДА ВИ Е!!!!

Кон врв
Upravda Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 28.Март.2009
Поени: 10
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Upravda Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Март.2009 во 21:59
Еее југокомуњарчиња,не ви е по ќеф градењето на црква?Епа и нас не ни се по ќеф дивоградбите на Бранислав Црвенкович.
Цело Скопје е диво изградено а вие се фатифте за една црква,кој ве е.., црквата ќе се гради, а ако има некој против нека протестира.

Изменето од anastea - 28.Март.2009 во 23:09
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Март.2009 во 22:00
a zosto ne si vo Makedonija? I ako ti e tolku krivo, sto cekas, sto ne se vratis?

drugo se ste kazale veke ...

a jas pak uste poveke ke si zalam za edno drugo vreme ... vo koe mene me uceja deka lugjeto se lugje , nezavisno na nacijata , verata, polot....

a denes ...

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tetratka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Март.2009 во 22:07
Originally posted by butel2 butel2 напиша:

a zosto ne si vo Makedonija? I ako ti e tolku krivo, sto cekas, sto ne se vratis?

a jas pak uste poveke ke si zalam za edno drugo vreme ... vo koe mene me uceja deka lugjeto se lugje , nezavisno na nacijata , verata, polot....

a denes ...

Тоа во комунизмот така - тогаш ве учеа дека сте и мајмуни и таквими ти работи... А јас за 10 дена ке си дојдам - па се надевам да најдам некаков протестголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка

ШКУПИ МИ Е ОМИЛЕН ГРАД!!! - град а дивоградби и џамии!!! град на комунизмот!!!! - знам ја - ти за ова жалишголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка

Кон врв
Upravda Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 28.Март.2009
Поени: 10
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Upravda Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Март.2009 во 22:09
Originally posted by butel2 butel2 напиша:

a denes ...

А што те боли па тебе за него.И каква врска има времето и карактеристиките на човек со градењето на црквата?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tetratka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Март.2009 во 22:34
Мислам дека заборавив да коментирам за најважната работа - иако не бев таму, а од клипчињата познавам луѓе да кажам условно од страна на “жртвите“

Едно ми направи впечаток таму АКО ИМАШЕ ИНЦИДЕНТ - ТОА НЕ Е ИНЦИДЕНТ ОД “ЦРКОВНИ ЛУЃЕ“ - ЗНАЧИ ТАМУ ИМАШЕ ВЕРНИЦИ - НО ЈАС НЕ ВИДОВ ВЕРНИК ДА НАПАЃА И СЛИЧНО...

Покрај верници таму имаше и многу ПАТРИОТИ И НАЦИОНАЛИСТИ -  кои најверојатно се свесни за националното значење на храмот; и најверојатно инцидентите се од нив предизвикани ...

И тоа е најнормално... Во Македонија во Скопје (Шкупи), да протестираат МАКЕДНОНЦИ  со политичка позадина од нас-добропозната комунистичка партија СДС во Македонија...

Тоа е нормално да предизвика револт кај секој МАКЕДОНЕЦ- без разлика дали влегува во црква или не!!!! 

и затоа јас кажав дека и јас би реагирал исто - мислам дека тоа е нормално за човек со патриотски чуства... а ненормално е МАКЕДОНЦИ ДА ПРОТЕСТИРААТ ПРОТИВ МАКЕДОНИЈА

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1617181920 114>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,328 секунди.