|
Преговори за името |
Внеси реплика | страница <1 175176177178179 184> |
Автор | |||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
...ushte da znae tosho da aludira dobro bi bilo.
....toj go znae samo toa shto ...negovite pretpostaveni go znaat. =================================================================== ..a be ajde,...shto mu fali na SHEEPLAND(ija)? ...po autentichno...ne moze da bide!
|
|||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ама во тој случај и Ти си овца! |
|||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
|||
dejanpp
Сениор Регистриран: 30.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Името треба да биде со сприж македонија грција т.е. Скопје за луѓето да бидат мирни како гулаби.
|
|||
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
По по по...уф уф,леле леле.
Овој нашиов Ал(и),отиде еднаш кај грков и глеј чудо да видиш. Не би ме чудело,после некоја следна посета да среди ако доволно му плачеме и удоволуваме секако,првата претставка да ја избрише во преговори.Па да се испазари за Албанска Република Македонија. Него ај тоа,друго ме зачуди... Овие што го грабнале стапот,и оние што како слеп гледаат да се фатат за стапот кој мава по народот излегоа со ист став. Нека е на арно иако очекувам од утре да се бодат веќе кој поголем патриот бил во изречувањето на ставовите. |
|||
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ахмети: Ако не можам да го решам проблемот со името, можам да ја комплицирам ситуацијата...тоа дека чоеков е просечен со IQ -то... ај... тоа дека ова што го збори е негово размислување... тенка работа... тоа дека има вистина во тоа што го збори... има нешто... ама тоа дека некој друг збори преку него... ќе да е така... а овие кутрите не знаеле (ВМРО-то м.з.)... „Секако не исклучуваме можност дека г-нот Ахмети и ДУИ имаат информации кои ние ги немаме“, пишува во соопштението ... а преговараат , за што да ги праша некој...? и ондак ние дојдовме до тоа дереџе... оној кој сакаше да ни ја поебе државата... да знае повеќе и да ни го решава проблемот... а они да се чудат...они, не ние... јер некако ми изгледа... дека они сакаат ние да мислиме дека они се чудат... а нас ко што е добро познато... нели... ништо веќе не може да не изненади... со други зборови... кур не боли... P.S. No1. или па само така изгледа, а...? P.S. No.2. a да си зборам јас во мое име, а...? P.S.No.3. или па да зборам во множина а да изгледа ко да зборам во еднина...? а уствари... битно е...? Изменето од којсумјас - 02.Ноември.2013 во 08:28 |
|||
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
и голема е веројатноста дека ем ни ја решил судбината со името,ем ќе ни биде претседател на следните избори...поддржан од овие шо всушност секако "немаат информации"
|
|||
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Во изминативе дваесетина години разноразни белосветски бирократи на разни организации и држави (НАТО, ЕУ, ООН, САД ... ) постојано даваа изјави во врска со името. Де вакво име, де такво име ... и, некои од нас веднаш се палеа и велеа, ете, готово е, името е (про) дадено, од сигурни извори дознаваме дека ќе се викаме така-и-така ... па, бидејќи не бев тука во изминативе 2-3 недели, ме интересира, до каде дојде работава? Кое име е сега во оптек како можен предлог? Или веќе е решено? Се разбира, информациите да се од „сигурни“ извори!
|
|||
|
|||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Polar Bear
Сениор Регистриран: 04.Декември.2007 Локација: Канада Статус: Офлајн Поени: 1152 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Abe ne deka e lepotica, ama nikad ne reci nikad ... |
|||
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
|
|||
svetosparki
Сениор Регистриран: 27.Октомври.2013 Статус: Офлајн Поени: 694 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Postoi edno pravilo:ili pregovaras ili ne pregovaras...treto nema....
I sto se toa glupostive:Imeto ne go davame,Makedonija Forever, ednas Makedonec-vecno Makedonec...Biblijska zemja...etc... Site ovie paroli,povici,stavovi,mene,ama bas ic ne mi licat na del od platforma so koja nastapuvame na pregovorite... Ova e stav-so koj ne se pregovara... A nie posto veke pregovarame...e,toa e nesto drugo... Koga pregovaras za nesto,znaci doagas do zaednicko resenie... Dvete strani praat otstapki i dogovorot e zaednicki...I kraj... bez mnogu filozofii...Ima li nesto nejasno?Kon imeto Makedonija mora da se dodade nekoja pridavka...I kraj... Uste koga go prifativme BJRM,toa bese pocetokot na pregovorite... I sea kako da im objasnime na 2/3 od svetot,so ne priznaa ko Makedonija,deka glavna faca ke bidam po nadimakot,a ne po imeto?! Moze na Svetosparki site mi se tresat,najubavite zeni spijat so mene, kaj da odam mi otvarat vrati,ama da ne mi ona u licnata karta, ne praam ama bas nisto...i nikade... Nejkam da ostanam poznat po nadimakot,sakam da znaat deka imam ime i prezime,deka imam koreni,i deka ne sum najden pred nicija vrata ili u kontejner...Poznaam mnogu faci so iako imeto i prezimeto mozat da ti isterat oci,ama dobile nadimak so strasno gi boli i pece, ama nemozat nisto da smenat...i mora da ziveat so toa... Daj da pocneme i nie da se naviknuvame na toa... BIDI NAJLOSIOT,AMA BIDI NAJBOLJI... |
|||
Zlatnik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Овие „глупости“ кои ги наброја погоре не се официјални ствови (или како што велиш ти некаква „платформа“) на Владата, туку реакциии, изјави на обичните луѓе, кои немаат директна врска во преговарачкиот процес. Истото е и во Грција. И таму народот зборува едно, дипломатите (преговарачите) зборуваат друго. Додуша, мислам дека овие официјални и неофицијални грчки разлики се помали во однос на македонските.
1. Грција сака да го смени името на Република Македонија. 2. Македонија сака да си остане Република Македонија. Ако Македонија направи отстапка и се согласи да се промени макар и една буква, тоа де факто (и де јуре) значи промена на името. Од ова произлегува дека е исполнет само грчкиот услов т.е. извршена е промена на името. И, каде е тука нивната отстапка?
Во најголем број случаи „надимакот“ (односно прекарот, ако сакаме на македонски) луѓето го добиваат според фамилијарната наследена традиција, некои според дејноста која ја обавуват ... а некои според нивниот карактер. И во најголем број случаи тоа е оправдан прекар кој соодветствува со личноста на соодветната индивидуа. Во право ќе бидат луѓето и, што има јас да се лутам, ако поради мојот став дека Македонија треба да свитка кичма пред меѓународниот притисок и да си го смени името, ме наречат „Бескичменик“, „Дупелижач“ или „Продадена душа“ или ... Едноставно, „ќе почнам да се навикнувам на тоа ... да бидам „најбољи“! Колку звучи добро: „Златник, најбољи дупелижач“ ... |
|||
|
|||
Внеси реплика | страница <1 175176177178179 184> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |