IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - ПРЕГОВОРИ ЗА ИМЕТО - 1
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ПРЕГОВОРИ ЗА ИМЕТО - 1

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 174175176177178 256>
Автор
Порака Обратен редослед
Asya Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 14.Јуни.2008
Статус: Офлајн
Поени: 902
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Asya Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Февруари.2009 во 00:21
Originally posted by Legenda883 Legenda883 напиша:

Светскиот Македонски Конгрес смета дека името на државата е затворено со референдумот од 8 септември 1991 година.
На овој датум народот и граѓаните во апсолутно мнозинство се изјаснија за “самостојна и суверена држава Македонија“ без додавки и придавки, а одлуката на референдумот е задолжителна. Оттука, промената на државното име претставува велепредавство, а заговорниците на таа политика велепредавници, со што не се прави поделба меѓу граѓаните туку законска диференцијација што подлежи на најстрога санкција. задоволство намигнување

Ete, sega imate drzhava, no malku vi e Vardaska Makedonija, ta sakate da bila seta i samo "Makedonija"! Vnimavjte, da ne zavrsh*te kako babata vo prikaznata za zlatnata ripka, zashto koj mnogu prebaruva, mozhe da ostane so nishto!

Dali ti znaesh shto vsushnost znachi "predavstvo"? I shto e toa "pravo na govor"?

Изменето од anastea - 22.Февруари.2009 во 11:09
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Asya Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Февруари.2009 во 00:14
Zarem pasivnosta ja smetash za nekakva "borba"?

Изменето од anastea - 22.Февруари.2009 во 11:10
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Февруари.2009 во 23:51
@Asya
1. Очигледно ти сакаш борба за своето, а не секаш да се вознемириш збунетост
под вознемирување не подразбирамеда се изнервираш и да заборавиш на разумно размислување, под вознемирување сфаќаме реагирање на се она што ти се случува
2.Очигледно не знаеш ништо за Македонија во 1913
3.А државата никој не ни ја даде на „дар“, ние крваво, и тоа многу крваво се изборивме за неа, многу поктрваво од Србија и сите други балкански земји, за што е инаку симболиката на црвената боја позната токму за нашиот народ, имај малку почит кон оние кои се бореле за да ти ја „подарат“ Македонија (научи историја мајко му стара)
За ЕУ се согласувам а за Грција грешиш, грција не го брани своето баш бидејќи ние не го напаѓаме,  сака само да не оспори во секој наш развиток, во секој ситница која може да не однесе нанапред (не зборам само за ЕУ
и кажи ми, дали ако натерам некого со закана да го смени името (кое нема врска со мене и мојата сегашна држава) тоа се смета за одбрана?

Изменето од zabegan - 21.Февруари.2009 во 23:58
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
Legenda883 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јануари.2009
Поени: 701
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Legenda883 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Февруари.2009 во 23:41
Светскиот Македонски Конгрес смета дека името на државата е затворено со референдумот од 8 септември 1991 година.

На овој датум народот и граѓаните во апсолутно мнозинство се изјаснија за “самостојна и суверена држава Македонија“ без додавки и придавки, а одлуката на референдумот е задолжителна. Оттука, промената на државното име претставува велепредавство, а заговорниците на таа политика велепредавници, со што не се прави поделба меѓу граѓаните туку законска диференцијација што подлежи на најстрога санкција. задоволство намигнување

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Asya Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Февруари.2009 во 19:22
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

Jas mu pripagjam na mojot narod, no za razlika od vas, znam deka sum Makedonka i nemam potreba da se chuvstvuvam kako takva. Moj dokaz za nacionalnost e mojot makedonski pasosh (validen dokument), i voopshto ne se voznemiruvam koga drugi ja negiraat mojata nacija.Pa bi trebalo da se voznemiruvash bidejki sega vekje ne e vo prashanje samo identitetot na Makedonecot i dzabe ti znaesh koj si koga nekoj saka da ti go odzeme tokmu toa i onoj pasosh koj go imash, ti postavuva barieri, sankcii, vizi te zatvora tuka megju ovie granici i ne ti dava da izlezesh nadvor ako ne se preimenuvash.
Dali ti razbirash deka pred Buk*reshkiot dogovor Makedonija ne bila drzhava? Ako zemjata ne bila drzhava, znachi deka bila nezakonska, a vo toa vreme, sekoj mozhel da ja osvoi ili podeli. Zakonot e toj, koj opredeluva shto komu pripagja. Tokmu taka: Egejska Makedonija pripagja na Grcija, Pirinska Makedonija na Bugarija, a nam ni pripagja Vardarska Makedonija, koja nemashe da ja imame, ako ne vlezeshe vo sostav na SFRJ. Spored toa, treba da mu blagodarime na Boga za Srbija, bidejki od Bugarite i Grcite nikogash ne bi ja dobile.
Ocigledno ti treba da razberesh deka do buk*reshkiot dogovor i nikoj nemashe nekoi crvrsti granici bidejki vazea nekoi si  administrativni granici koj sekoj gi menuvashe kako sakashe. Fakt e deka so Buk*reshkiot dogovor na malite narodi im beshe mnogu zemeno i dadeno na onie koi grabaa tugji teritorii.Bidejki gledam deka si bajagi nacitana znam deka znaesh deka mnogu pred Buk*reshkiot dogovor se vrshea masovni prinudni razmeni na naselenie megju pomokjnite i se napravi balak*rnica koja nikoj ne moze da ja sredi do den denes. deneshna Makedonija, kako ti miluvash da ja narekuvash vardarska beshe vo sostavot na SHS i normalno deka so formiranjeto na SFRJ ostana tamu shto za nekoi i ne beshe taka losho.Ochebijno, vo tvojot mentalen sklop, ti ne mozhesh da svatish deka vo EU, vo otsustvo na drzhavni granici Egejska Makedonija ne mozhe da bide nasha, duri i da se raspadnat drzhavnite granici na Grcija. Vprochem, EU e imperija, a Makedonija mozhe da bide samo nejzina kolonija.
Pa EU e eden vid federacija neliнамигнување i site se ramnopravni
Sonceto na Vergina e emblem na carskata dinstija na Argeadite, i nema vrska so drugi makedonski pleminja, koi na broj bile povekje od 16. Mozhebi, sledniot pat kje ja pogodish simbolikata.
Sonceto od Vergina ne im pripagja ni na Grcite. Ako im pripagjashe kje go imaa na znameto.Oficijalnata politika na Makedonija ne e Makedonija do Solun tuku priznavanje na zemjata, deneshna Makedonija  pod ustavno ime, priznavanje na etnickoto malcinstvo Makedonci vo Grcija i po moznost vrakjanje na imotite na izbrkanite Egejci.Makedonija ne i postavuva embarga na Grcija, tuku obratno. Da mi recesh deka cavka na cavka ne vadi oci i deka clenkite na EU MORA zaradi nekoja vnatreshna solidarnost da i davaat podrshka na Grcija aj nekako i da prifatam ama deka Grcite se vo pravo vo EU pri tolku nelogicnosti koi EU gi bara od drugite da gi ispolnuvaat.. i samata znaesh deka e cista glupost. Kade ima sila nema pravdina.
Vo svetot ne postoi zakon protiv okupacija na drugi zemji, a vladee zakonot na silata. Koj im dozvoli na SAD da ja napadnat Irak? I koj mozhe da im zabrani?
So ova mora da se soglasam bidejki toa sega e taka inaku do sega barem po II svetska vojna se plakjaa nekoi si reparacii ili kako se narekuvaa.
Nasha sveta dolzhnost e da ja branime svojata drzhava koga e napadnata, no za da imame shto da shtitime, prvo treba zakonski nam da ni pripagja, t.e. da bideme drzhavotvoren narod, kakov shto konechno sme. A shto se odnesuva na Albancite, jas nishto ne im dozvoluvam, tuku koj go dozvoli Ramkoviot dogovor i priznavanjeto na Kosovo?

1.Od voznemiruvanje i nerviranje nema fajde, osobeno koga se raboti za bitieto na drzhavata i nacijata, tuku treba da se promilsluva i rasuduva razumno i da se dejstviva pravilno, bez emocii i so studena glava!

2. Vo otsustvo na organizacija, inteligencija, finansii i voena sila (armija), so trojca daskali ne se pravi drzhava. Vo 1913g., makedonska drzhava bila nevozmozhna, bidejki potrebno e nekoj da ja vodi, gradi i upravuva, t.e. struchen kadar od site nauchni oblasti, osobeno shto se odnesuva na politichkite nauki. Sami gledate deka nashiot narod, za zhal, ni posle eden vek ne e zrel za suverena drzhava. Zgora, se chudite zoshto Makedonija bila podelena megju postoechkite drzhavi, i mislite deka e izvrshena nepravda, bez da znaete "shto e pravda". Drzhavi ne rasnat na drvo, za sekoj da si skine edna koga kje posaka, tuku se formiraat koga narodite se obrazuvaat i sozrevaat moralno, politichki, finansiski (gi vlozhuvaat parite ne samo vo svojot parichnik, a za opshto dobro na narodot, za izgradba na drzhava ), i pred se, voeno, bidejki nema drzhava bez Armija.

3. EU e navodno ekonomski i politichki sojuz na evropskite drzhavi, no ako dobro se pregledaat nejzinite zakoni i spogodbi, mozhe da se sogleda nejziniot imperijalizam/kolonijalizam vo sovremena, sofisticirana forma. Odnosno, imperiite na golemite svetski sili EU i NATO, pod vodstvo na SAD, ne porobuvaat narodi so voena agresija ako ne moraat, kako vo sluchaj na Irak, Srbija i dr., t.e. prvo se obiduvaat da gi namamaat potencijlnite zhrtvi po miren pat, preku spogodba, nudejki im chlenstvo vo svoite organizacii, za smetka na nivniot Ustav, koj gi sodrzhi stolbovite na drzhavata. Odnosno, za vlez vo dobrovolno ropstvo pod Noviot Svetski Poredok na imperijalnite kolonizatori, postavuvaat uslovi so cel za raspad na postoechkiot drzhavniot poredok, a nudat evra i dolari, i vetuvaat ugodni "prava". Na nekoj nachin, tie gi kupuvaat malite prodazhni narodi.

Shto se odnesuva na Grcija, taa gi brani svoite drzhavni i istoriski interesi, a toa e nejzino pravo, i ne treba da se lutite. Tuku, zasukajte rakavi i sami gradete ja i branete ja svojata drzhava, koja praktichki ja dobivte na dar, a ne kako shto znaete, se od drugi da chekate! Mislite deka site vi se dolzhni po neshto, i seta vina ja frlate vrz drugi, a sami nemate odgovornost ni za sopstvenite postapki. Pa, ne mozhe toa taka! Samo dzirni niz istorijata da vidish kolku krv proleale Srbite za taa zemja! No, vie sakate drzhava bez da prolevate sopstvena krv i pot! Taka mozhe samo vo skaznite, a vo ovoj realen i surov svet, chovekot treba da se izbori za se, prvenstveno za svojata dusha, bidejki ni taa ne mu pripagja.

Изменето од anastea - 22.Февруари.2009 во 11:06
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Asya Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Февруари.2009 во 17:52
Originally posted by Neptun74 Neptun74 напиша:

Vidi, @%^* Asya,
1.jazikot e ziva materija i se menuval so tekot na vremeto. Sigurno ni angliskiot ne bil vakov, kakov sto e denes, od samiot pocetok.
2.Makedonija denes nema teritorijalni pretenzii sprema svoite sosedi. Edinstveno sakame da ne priznaat kako narod so sopstveno ime i jazik, onaka kako sto nie gi priznavame. So toa sakame da go priznaat i naseto malcinstvo sto zivee tamu i da im ovozmozat osnovni covecki prava. Ova se osnovni raboti na koi sto imame pravo i nikoj ne smee da ni go ospori. Naprotiv, nasite sosedi iljadapati se izjasnile deka ne ne smetaat za avtohton narod i deka nasata teritorija e nivna. Sega TI proceni koj e "los".
3. NIe sme najmlada drzava na balkanot. Znaci, sekoj pred nas mozel da si go "prisvoi" imeto Makedonija, ako se osekjal taka. No ne e taka. Nie sme Makedonci, i mozat samo da ni ljubomorat za toa.

I da, Egejska i Pirinska Makedonija denes ne se vo sostav na Makedonija. No tamu zivee makedonski narod. Duri i jas doma imam dokaz deka toa e vistina. Tie imaat pravo da se narekuvaat kako cuvstvuvaat, a se izjasnile deka se cuvstvuvaat kako Makedonci.

Mi se gadi od osobi kako tebe. Ti si od onie - ako nekoj gi siluva, ne samo sto ke se pomiri so toa, tuku i ke se zaljubi vo siluvacot.

P.S. Nad 120-30 drzavi vo svetot ne priznaa kako Makedonija i Makedonci. Sega TI se najde popametna od 75% covestvo da ne ucis koi sme i sto sme... Prasanje e sto si ti, koja amorfna forma na zivot??

1. Jazikot se menuva i razviva, no ne mozhe da premine od edna vo druga jazichna grupa, od proto-grchki vo slovenski. Ovie se dve sosem ralichni jazichni grupi (semejstva) na indo-evropojskite jazici.

2. Ne e tochno deka nashata drzhava ne projavuva pretenzii kon Grcija, mozhebi ne e svesna, no toa ne ja chini ispravna. Makedoncite vo Egejska Makedonija imaat chovechki prava (jas imam poteklo od tamu i rodnini vo istata), a vie barate ne chovechki, tuku nacionalni prava. Vprochem, malcinstvata treba sami da se izborat za svoite etnichki prava, spored drzhavnite zakoni na drzhavata, chie drzhavajnostvo imaat, i vo soglasnost so megjunarodnite zakoni, bez da predizvikuvaat politichki konflikt megju drzhavite, kako shto chini "Vinozhito", potoa se chudite shto ve snashlo! Realno, povekjeto Makedonci vo Egejska Makedonija se asimilirani vo grchkata nacija, i treba da imate pochit za niv. Tie se helenizirani Makedonci, koi zboruvaat na grchki jazik, i sami velat deka nemaat nishto opshto so slovenstvoto, iako razbiraat po neshto ili zboruvaat na nekoj slovenski dejalekt. Prethodno rekov i povtoruvam: Nashata drzhava se prostira na teritorija na Vardarska Makedonija, a insistirajki na imeto "Makedonija", bez nikakva opredelba vo svoite granici, taa projavuva pretenzii kon drzhavite na Grcija i Bugarija. Ako sakate da imate "prava", treba da gi prifatite i dolzhnostite, koishto dovagjaat so niv, i da gi pochituvate pravata na drugite, bidejki ne postoi takvo "pravo" bez dolzhnosti, i koe gi narushuva tugjite prava.

3. Nikoj ne ti ljubomori, a taka ti se chini, nebare ima na shto da se ljubomori! I ne se raboti za "osekjanja", tuku istorijata potvrduva, vo koj vremenski period, komu Makedonija pripagjala. Tochno e deka sekoj ima pravo da se vika kako shto saka, no toa ne znachi deka i drugite moraat da go priznaat toa ime. Identitetot na chovekot/narodot se potvrduva vo validni zakonski dokumenti, a ne preku zhelbi, kako shto sakash ti. Chuvstvata se promenlivi, zatoa sekoj mozhe da se chuvstvuva kako shto saka, nekoi Makedonci vo Bugarija se chuvstvuvaat kako Bugari, a takvi ima i vo Makedonija, no vie gi smetate za "predavnici". Ili, toa vazhi samo koga tvoite/vash*te chuvstva se vo prashanje?
Chovekot treba da ima ne chuvstva, a znaenje, t.e. poznavanje na svojata nacija i istorija. Za da znaeme vo koj pravec treba da se dvizhime, neophodno e da znaeme od kade dovagjame. No, ako sozdavame haos i anarhija, kako shto vie samovolno chinite so svoite zhelbi i chuvstva, nikogash nema nikade da stigneme. So tie "chuvstva" (nekoi se chuvstvuvaat kako antichki Makedonci) pred vreme kje ja umrete Makedonija, koja e relativno nova i mlada drzhava, i treba postepeno i normalno da se razviva, a vie sakate vednash da ja pretvorite vo antika, samo zatoa shto taka (stari) se chuvstvuvate.

Sporot so Grcija mozheshe da se reshi odamna, ako nashata drzhava od pochetok beshe razumno i pravilno imenuvana - "Vardarska Makedonija". Sega, sostojbata e vloshena, i toa e na nasha shteta, bidejki na Grcija ne i treba priznavanje.

Ako, pak, ti se gadi od mene, togash povrakjaj! No, bidejki ne me poznavash lichno, tvoeto mislenje za mojata lichnost e bezznachajno, a pretstavuva bezobrazen i izopachen napad.

Изменето од anastea - 22.Февруари.2009 во 11:05
Кон врв
Zlatnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2005
Локација: Macedonia
Поени: 2605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Февруари.2009 во 16:17
ОК, со сета почит кон модераторот, ова беше мој последен пост оф топик, без оглед на содржината. Тој што е паметен ќе го разбере ова и ќе престане со препукување и провоцирање.
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
Кон врв
Rafiz Aliti Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Јануари.2009
Поени: 111
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Rafiz Aliti Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Февруари.2009 во 16:16
Originally posted by Zlatnik Zlatnik напиша:

Originally posted by Rafiz Aliti Rafiz Aliti напиша:

... PA evo sto imas napisano zaostanata federalna siptarija,
Е да де, јас пишував за Шиптарија. А зошто ти во тоа се наоѓаш повреден? Што тоа те вреѓа? Па нели твојата држава е Албанија во која живеат албанци, а не Шиптарија во која живеат шиптари?А, во однос на крадењето на лично име како твој ник, зарем не сум во право? Зошто би се вреѓал и за тоа?

A ti zosto se nerviras na GRCITE koga velat deka makedonska nacija ne postoi,, jas barem kako albanec sovesta mi e cista,zatoa sto nesum kako nekoe BOLNO DETE dA IMA PROBLEMI SO IDENTITETOT..

Изменето од Rafiz Aliti - 21.Февруари.2009 во 16:17
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Февруари.2009 во 16:13

... PA evo sto imas napisano zaostanata federalna siptarija,

Е да де, јас пишував за Шиптарија. А зошто ти во тоа се наоѓаш повреден? Што тоа те вреѓа? Па нели твојата држава е Албанија во која живеат албанци, а не Шиптарија во која живеат шиптари?
А, во однос на крадењето на лично име како твој ник, зарем не сум во право? Зошто би се вреѓал и за тоа?

Изменето од Zlatnik - 21.Февруари.2009 во 16:14
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Февруари.2009 во 16:00
Бидејќи Асја ми се пожали дека не ја оставам да разгори пожестока дискусија (само затоа што и ги едитирав понавредливите делови од некои постови), јас ја оставив овие два дена да си го искаже своето мислење.
Сега и сама може да се увери какви се реакциите на членовите на нејзините ставови.
Не се жалете отпосле дака ви била навредена вашата личност, кога сами си го барате тоа што го добивате.
Истото важи и за Рафиз. Ти кажав без провокации, бидејќи ќе добиеш сигурно соодветен одговор на нив.
Не може да очекувате да дојдете на форумов, да провоцирате и да не ви биде вратено на провокациите и навредите на ист начин.

Почитувајте ги правилата... и вратете се на темата:

Преговори за името
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Rafiz Aliti Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Февруари.2009 во 16:00
Originally posted by Zlatnik Zlatnik напиша:

Originally posted by Asya Asya напиша:

Jas mu pripagjam na mojot narod, no za razlika od vas, znam deka sum Makedonka i nemam potreba da se chuvstvuvam kako takva. Moj dokaz za nacionalnost e mojot makedonski pasosh (validen dokument), i voopshto ne se voznemiruvam koga drugi ja negiraat mojata nacija...  ... Nasha sveta dolzhnost e da ja branime svojata drzhava koga e napadnata, ...
И ти се кажуваш за македонка? изненадување Мори ти не ја заслужуваш ми „м“ од македонка.  „... не се вознемируваш кога те негираат“, а потоа велиш „... света должност е да ја браниме својата држава...“. Па ако ова негирање на името, националниот идентитет, државата ... не е за „одбрана на сопствената држава“ тогаш незнам што друго? Дали за тебе одбрана спаѓа само при оружен напад? И, впрочем од твоето пишување јасно се гледа дека твоја држава е Грција, а не Македонија, оти нели и тие фанариоти тврдат дека македонците се грци!

Nov predlog od mediatorot NIMIC

Pod A - Republika Severna Makedonija
    B-   Republika Nova Makedonija
    C-   Republika Karpatija

Да, точно таков предлог дал Нимиц. Но, тој што постојано се кези и
краде туѓи лични имиња како свои никови, незнае дека имало и
дополнителен, четврт, предлог „D“збунетостизненадување
Бидејќи шиптариве се најголеми поборници за влез во НАТО и ЕУ (по
секоја цена т.е. без оглед на името), како награда за нив тој предложил
државава да се вика Заостаната Феудална  Шиптарија. Р.Ѕ. Знаете ли која била омилена парола на американците во времето на формирањето на нивната држава?„ Само мртов индијанец е добар индијанец“!Ние, Република Македонија, сега сме во раната фаза на формирање ...Добро, ние немаме индијанци, но ...

PA evo sto imas napisano zaostanata federalna siptarija,
A ako pisuvam i jas zaostanata republika karpatija sto ke bide togas

Изменето од anastea - 22.Февруари.2009 во 11:01
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Февруари.2009 во 15:53
Зарем има навреди од некого овде?не%20знам
Де конкретно кажи што лично сум те навредил ?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Rafiz Aliti Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Февруари.2009 во 15:50
zlatnik bez navredi te molam
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Февруари.2009 во 15:42
Овој начин на пишување, како што го прочитавте погоре, не ми е својствен. Но, човек понекогаш мора да се симне подолу, за да може да биде разбран од тој на кого му се обраќа!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 174175176177178 256>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,281 секунди.