IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Уметност , култура и традиција
  Активни теми Активни теми RSS - Индивидуи на изминатите 2 милениуми
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Индивидуи на изминатите 2 милениуми

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 173174175176177 217>
Автор
Порака
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Статус: Офлајн
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2008 во 21:53
FOOTball

среќа

Изменето од anakin - 03.Февруари.2009 во 02:19
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2008 во 23:46
uste 50
gledajte
citajte

pa kje turime torta

http://i.timeinc.net/recipes/i/may1/443500-l.jpg

Изменето од anakin - 23.Јуни.2008 во 00:29
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Гостин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јуни.2008 во 10:34
индивидуа,.... РОДЕНДЕН голема%20насмевка

инспирација за индивидуава, ми е денешниов ден.... намигнувањеголема%20насмевка
Со нетрпение го очекуваме еднаш во годината, и кога ќе дојде, сваќаме дека многу малку работи се всушност променети,... само бројката што ни покажува колку време сме на планетата Земја...
Обично го прославуваме со торта и свеќички, и не велете дека не дувате свеќички,..... речиси сите на секој роденден дуваат барем една свеќичка.... голема%20насмевка кога сме спремни да ги дувнеме,... ја замислуваме нашата роденденска желба,..... и 3,... 2,... 1,... забаванормално, желбата доколку е искрена, ( и доколку ние сме упорни да ја оствариме ),... ќе се оствари... трепкање За роденден добиваме секакви подароци, од книги па се до маталки за во кујна... Сепак, подарокот и не е толку важен, важно е вниманието..... намигнување Секојдневно, некој слави роденден,.... и нашиот роденден го делиме со уште мноооооогу луѓе... Можеби за некој денес е обичен ден,.... но за мене,... е мојот роденден..... трепкање

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јуни.2008 во 11:37
CESTITO  citanje  50000

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јуни.2008 во 17:47
Nadez
среќа

среќа

Изменето од anakin - 03.Февруари.2009 во 02:19

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јуни.2008 во 22:55
Vandali
среќа

Изменето од anakin - 03.Февруари.2009 во 02:20

Кон врв
seka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Guardian Angel

Регистриран: 04.Декември.2007
Поени: 4418
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај seka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јуни.2008 во 09:03

ANNA GöLDI(N)

Anna Göldi e rodena na 24. Oktomber 1734 vo Svajcarija i se racuna kako poslednata vesterka vo Evropa.

Anna poteknuva od bedno okolinstvo. Taa robotela kako Sluginka. Rodila dve deca,koe edno od niv po kratko vreme umrelo.

Po toa Anna Göldi bila osudena za ubistvo.

Pokasno taa rabotela kaj nekoj si bogat Doktor, koi bil vo toa vreme eden od najbogata i vlijatelna osoba.

Na toa rabotno mesto Anna bila zadolzitelna za decata. Se tvridi deka taa so pomoc od magijata nekolku pati  vo mlekoto na devojceto magionirala igli, koi devojceto gi ispila. Za toa Anna ja “proglasile” za vesterka i ja sudele.

Vo procesot so pomoc na macenje, taa prznala deka e koristit silata od Gavolot! Sudot na 13. Juni 1782 ja osudil za smrt so mec. Istiot den Anna Göldi bila ubiena so mecot.

Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јуни.2008 во 12:45
Originally posted by anakin anakin напиша:

PSIHOLOSHKI PROFIL na individua *******

AKO IMA TUKA NA FORUM FORUMDZII KOI SAKAT DA DOBIJAT SVOJ PSHIHOLOSHKI PROFIL BESPLATNO NEKA SE OBRATAT DO MAKIJAVELI VERUVAM DEKA SO ZADOVOLSTVO KJE VI USKOCI VO PRESRETголема%20насмевка

....mene porano ednas takov PROFIL  bez sertifikat mi izdade nekojsi DiogenSkopje.........!голема%20насмевка
...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
james dean Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Февруари.2008
Поени: 4476
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај james dean Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јуни.2008 во 12:46
Индивидуа - Д У П К А ( и тоа не обична дупка, туку најдлабоката дупка во Светот)

Пред околу 40-тина години, научниците од тогашниот Советски Сојуз започнаа еден многу амбициозен проект, чија цел беше да ја пробијат земјината кора и да стигнат до границата наречена Мохо-дисконтинуитет, кој ја одвојува Земјината кора од Горната обвивка... Дупката која требаше да се ископа е толку длабока што тие требаше да смислат нови техники и методи на дупчење. И така... тогашните Совети во 1962 год., отидоа на полуостровот Кола да го подготват теренот и во 1970 год., започнаа со дупчењето.... И копаа, копаа, копаа... со години и години и во 1994 год., кога се изнакопаа, ... стигнаа до длабочина од 12. 262 километри !!!! ... сватија дека се веќе уморни и дека не им се исплати баш тоа копањето..... Копањето застана на 1,5 км пред својата цел.... Жално .... ... да ископаш 12.5 км., па сега за километар и пол, а биле а не биле ....
Вкупниот трошок на Советите за овој "излет" бил 100 милиончиќи $....
Карпите кои се наоѓаат на дното на дупката се стари 2,7 милијарди години, а температурата таму изнесува 190'C.

Изменето од james dean - 14.Февруари.2010 во 13:54
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јуни.2008 во 13:02
Originally posted by zagor zagor напиша:

Originally posted by anakin anakin напиша:

PSIHOLOSHKI PROFIL na individua *******

AKO IMA TUKA NA FORUM FORUMDZII KOI SAKAT DA DOBIJAT SVOJ PSHIHOLOSHKI PROFIL BESPLATNO NEKA SE OBRATAT DO MAKIJAVELI VERUVAM DEKA SO ZADOVOLSTVO KJE VI USKOCI VO PRESRETголема%20насмевка

....mene porano ednas takov PROFIL  bez sertifikat mi izdade nekojsi DiogenSkopje.........!голема%20насмевка

газење%20од%20смеење  zagi
za pez pari bilo????
humatitaren rabotnik kje da e
hahahhahahhahah

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јуни.2008 во 13:37
.....da,i imal pravo....takov sum si bil...тага(ova moze da se izbrise,koga ke se procita....голема%20насмевка)
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јуни.2008 во 14:13
procitano
kje dides zbrisan
hahahhahah

abe nikoj nekje da bide zbrisan , nitu od samiot Bog

Кон врв
james dean Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Февруари.2008
Поени: 4476
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај james dean Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јуни.2008 во 17:34
Franz Mesmer - индивидуата која ја откри хипнозата!

Франц Антон Мезмер (1734 – 1815) бил германски лекар, кој живеел и работел во Виена. Тој е првиот човек кој ја употре*ил хипнозата врз ментално болни луѓе. За хипнозата мислел дека е некој вид сила која ја нарекол “животен магнетизам ”. Верувал дека оваа сила преоѓа од хипнотизерот на хиптнотизираното лице. Во негова чест хипнотизирањето понекогаш се нарекува мезмеризам.... од тука е коренот на англискиот збор “mesmerize”.

Изменето од james dean - 14.Февруари.2010 во 13:53
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јуни.2008 во 01:47

Individua crno zlato….NAFTA

….aaaa,nema sto vas da ve lazam,vie znaete deka “sve sto sija ne e zlato”..taka da pokraj vistinskoto zlato(za mene samo zoltoto e vistinsko..)…. postoi I drugo..t.z.(sto bi rekle braca srbi..)tecno zlato…ili ..za onaa drugata individua od ova familija..crno zlato…!
..e sega golema e ova familija na individui..ama glava na taa e crnata nafta…!..koga nea ke ja izgorat na visoka temperatura..{kaj nas “razbira se” so RUSKA(ne citaj …RUSHKA) tehnika STARA 50 GODINI},se dobivaat ostanatite individui od ova familija..,koj pak po pravilata na sovremeniot svet na ziveenje I zakonot za semejstva,se deli na ednite koi se super..i drugite sto go sledat dizelot….!
..za super individui ima razlika so koj ke si imas rabota..gi ima mnogu..za vas poznati samo do broj 100,no nekoi I ne go spomnuvaat pogolemiot najgolemiot od niv..toj navistina e super…!zavisi sto kola (..ova e zenski rod ,da ne zaboravime..)..treba ili se vozi..takvo I super treba da bide…!...za podobra kola..podobar super so pogolem broj ,brojot po superot ne znaci deka e koeficient na   IQ ili numero kilaza..nitu pak obrtai na radilicata ili od na klipot….sosema drugo e toa!!!…posle treba da e bez olovo,sto znaci ne e dibek…I najvazno da e ekoloski cist..zelen…(ova norma ni ja nametnaa strancite…)ne e vo prevod mlad…vo druga smisla e !!!.. inaku..SUPER-ot e mnogu..mnogu eksploziven I lesno se pali…!!!..Poradi ova … ubavite koli..tie po 1985 i pomladi….sakat super za niv…bolje idat I ..to leeeeti covece…..!!!...inace,SUPEROT moze I sam da se zapali…toa e mnogu opasno…
DIZEL…ili kako nekoi go pisuvaat DIESEL..(ova nema vrska so pantalonite kratki I dugacki sto gi nosat nekoi tipovi I tipki…)navistina neznam zosto taka ,a go izgovaraat isto kako nas..e sosem druga individua od familijata tecno ZLATO…!Toa nosi druga oznaka…samo kratko..1,2,3 Ili ovie od zapadpovtorno ,za specijalni I ubavi koli,im treba ..EVRO DIZEL..koj kaj nas go nema..,pa mora da go uvezeme od strana…!Sega na primer za odmorite,ke bide zgolemena pobaruvacka za EVRODIZEL gorivata…I toa od zelen-iot…!!!...inace,kolite..koi go konsumiraat DIZELOT..treba da se mnogu jaki..zosto toj se pali na gmecenje-nabivanje..…..
….Eeeeee,toa ne e kraj..ima nesto sto e mnogu interesno..barem za mene I ne mozam da go sfatam,iako za ucenive e mnogu jasno..kako den..!Kako moze,od edna individua crno da ispadne super-individua,a potoa mnogu DIESELI individui..a cenata ili vrednosta da im e ista koga gi koristat kolite..toa ne mi odi vo glava…
..za poveke informacii.. kako to ide…mozete da go poglednete po 100-ti pat filmot od individuata MAKS..pobesneli..poludeli..zbesnatiot..ili samo del od nego..I..II..III…IV…..V –e sosem drugo..ima druga tema za PETTIOT ELEMENT….!!!!

…...aaaa,so mislis ti ,ja nafta pijam..?...a ja mu vikam..koga piev nafta ..poubavo mi bese..

Изменето од zagor - 25.Јуни.2008 во 01:52
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 173174175176177 217>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.