![]() |
|
Сите од сајт овде, НЕМА ТЕМА |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 17361737173817391740 2229> |
Автор | |
Valerija 2 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 9044 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zokki,Marko...PLS... Nema potreba od tenzii i licni navredi... |
|
Jakiot covek ima samo edna slaba strana-zenata sto ja saka
|
|
![]() |
|
marco_antony ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Ti be Zokki da ne si biseksualec...
gledam deka pocna i da se nudis... ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
bosab ![]() Сениор ![]() ![]() the greatest legs in the world Регистриран: 21.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 11079 |
марко каков проблем решавата....да не ви треба помош
![]() |
|
![]() |
|
ZOKKI ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 13.Јули.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 215 |
EPA CARICE VALERIJA KE MORA DA GI SMIRIS TVOITE PESOVI,KOI SE ISPLASIJA IZGLEDA DEKA NEKOJ SEXUALNO ZAGROZEN MANIJAK KE IM GI ODNESE ZENITE OD HAREMOT.
AKO NE E TAKA TOGAS NEMAA PRICINA DA SE ZAKACAT SO MENE . NEKA ME OSTAVEA DA SE GLUPIRAM NELI I NEKA SI GLEDAA SEIR. DZABE VI SE SITE NAVREDLIVI ZBOROVI I NA DIME I NA MARKO . |
|
ZOKI
|
|
![]() |
|
ZOKKI ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 13.Јули.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 215 |
ZA RAZLIKA OD VAS DVAJCA JAS ZNAM STO SUM I STO BARAM .
A NE DA SE UPIKUVAM I DA TRESAM GLUPOSTI KAKO VAS . DA KAZUVAM ZBOROVI KOI SAKAAT DA GI SLUSNAT ZENIVE. A STO OCEKUVATE ZA VOZVRAT ? DEKA SAMI KE VI DADAT ? |
|
ZOKI
|
|
![]() |
|
ДимеБТ ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1911 |
кул Јогурт за подобар имунитет
Постојано сме нападнати од болести чии причинители се микро организми. Тие најчесто се содржат во храната што ја јадеме, водата која ја пиеме и воздухот што го дишеме. Некои од овие организми предизвикуваат минорни неоријартности како што се настинки или грипови, но има и такви кои можат да бидат опасни по живот. Имуниот систем е првата одбранбена линија од ваквиот вид „натрапници“. Некои од клетките што се наоѓаат во гастро-трактот имаат компликуван систем на детектори кои можат да идентификуваат странска „лоша“ бактерија. Кога еднаш ќе биде алармиран имуниот систем тој произведува високо потентни хемикалии чија цел е да се уништат бактериите носители на заразата. Пробиотици се јадења кои содржат живи микроорганизми кои кога се во доволен број можат да бидат полезни за организмот. Нашиот систем за варење содржи голем број на бактерии. Оваа популација на микро организми е под влијание на староста на организмот или начинот на исхрана. Исто така и болестите придонесуваат за зголемување на количеството микроорганизми во гастро трактот. Пробиотиците кои се внесуваат како храна успеваат да воспостават рамнотежа во флората на бактерии, бидејќи во себе содржат „добри бактерии“. Ако се прашувате која храна содржи вакви пробиотици, одговорот е ќефир и јогурт. Внесувањето на јогурт во организмот или живи бактерии од групата позната како, lactic acid bacteria (LAB) или лакто-киселински бактерии ја зголеми зголемуваат продукцијата на IFNα , IL-10, IL-4 и IL-6. Истражувањето покажа дека IFNα , IL-10, IL-4 и IL-6 Спаѓаат во групата на молекули која се нарекува цитокини, а е важен сегмент од имуниот систем на човечкиот организам. Работата на имуниот систем најчесто е нарушена или недоволно функционална кај малите деца, пациенти по операција, постари луѓе, болни од сида, пациенти по третман на радиацијација. |
|
LIVE FASTED AND FURIOUZ EVERY DAY. THE LIVE IS SHORTLY.
STARTING THE DAY WITH NESCAFE STIMULATES YOUR BODI AND YOUR MIND!!! |
|
![]() |
|
marco_antony ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
bosab ... da treba pomos... eve edna djukela
saka da ne maltretira... ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
bosab ![]() Сениор ![]() ![]() the greatest legs in the world Регистриран: 21.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 11079 |
![]() |
|
![]() |
|
A SO KE RAZBERES ZA GOSPODINOT IMPERATOR OD STARIOT VEK,
SEKOJ STO NE GI SLEDI NEGOVITE ZBOROVI I NE APLAUDIRA NA NEGOVITE VICEVI KOI PATEM SE PO 1000 PATI POVTORENI E NEDOBREDOJDENA DZUKELA. MARKO DA NE SI TI OSTATOK OD VREMETO NA TITO ? |
|
ZOKI
|
|
![]() |
|
зокки да не стана ти на лева нога утрово
|
|
![]() |
|
a ti Zokki izgleda deka ke padnat na tvoite gnasni frazi....????? ili ti si glup....? ili pak sakas niv da gi napravis glupi...?? ti sam go davas odgovorot ... milam deka malku ti ja ispolnivme zelbata za sado-mazo... ako sakas druzi se... ako ne podobro ne se javuvaj nikade... da ne im go zaebes denot i na nekoi drugi a ti da se kezis nekade kako hienite ... demek sto si mozel da napravis... a po odnos na toa sto se sme napravile vo zivotot... toa tvoeto iskustvo sto si go imal ... sozdravje da si gi nosis... mislam deka poveke si da te sozalime.... oti si za grev... Ako si za druzenje... poveli.. dobredojden si... ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
ДимеБТ ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1911 |
ЗОКИ ЗОКИ АКО МИСЛИШ ДЕКА НЕКОЈА НА САЈТ ЈАВНО ПРЕД СИТЕ ЌЕ ТИ СЕ СОБЛЕЧЕ И ЌЕ ТИ ДАДЕ,СИ СЕ ЗАЕБАЛ ЧОВЕЧЕ ИЛИ ГО ИМАШ ИЗГУБЕНО КОМПАСОТ ИЛИ СИ ГО ПРОМАШИЛ САЈТОТ, ОДИ НА САЈТОТ ОД ПЛЕЈБОЈ ИЛИ НА САЈТОТ ОД МИЦА МАГАРИЦА ![]() ![]() ![]() |
|
LIVE FASTED AND FURIOUZ EVERY DAY. THE LIVE IS SHORTLY.
STARTING THE DAY WITH NESCAFE STIMULATES YOUR BODI AND YOUR MIND!!! |
|
![]() |
|
Valerija 2 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 9044 |
DECKI...
PAK NAOGJAM TENZIJAAAAAA
|
|
Jakiot covek ima samo edna slaba strana-zenata sto ja saka
|
|
![]() |
|
ABE TI IZGLEDA SI DVE LICNOSTI ZAROBENI VO EDNO TELO ?
OD EDEN DO DRUG RED SI KONTRADIKTOREN. EM SO ZDRAVJE ME PRAKAS EM ME SOZALUVAS AM SUM DOBRE DOJDEN. TESKO NA IMPERIJA SO TEBA KAKO IMPERATOR. PA SEGA E JASNO ZOSTO PROPADNALO RIMSKOTO CARSTVO. IMPERATOROT NE ZNAEL STO VSUSNOST SAKA. HA HA AH |
|
ZOKI
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 17361737173817391740 2229> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |