|
Индивидуи на изминатите 2 милениуми |
Внеси реплика | страница <1 168169170171172 217> |
Автор | |
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ZNAEV DEKA KJE SE JAVIS NO MISLEV KJE SE SETIS
TIPOV GLUMEL VO GENIJALNA HUMORISTICKA SERIJA VO BRITANSKI PARLAMENT BIL RASIPAN DO SRZTA PARLAMENTAREC I PREZIMETO MU BILO KOPILE NA ENGELSTKI BSTARD |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
james dean
Сениор Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4476 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Е па не знаев за тоа.... затоа наседнав ... Изменето од james dean - 14.Февруари.2010 во 14:01 |
|
james dean
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Индивидуа - Џ А М Л И Ј А
Како “копиљаци” (извин’те ме за "одразов" ) ... сите си имавме барем по една ваква индивидуа во џебот. Ги имаше најразлични - троперки, повеќеперки, шарени, еднобојни, проѕирни,....... а едно време ептен популарни беа ПОРЦЕЛАНКИТЕ.... млечно бели, со различни шари.... Оние големите, пак, ги викавме КАРТАЛИ. Па така со џамлиите у џеб, ќе “искочевме” надвор, пред зграда, со другарчињата, ќе си најдевме некое погодно место каде што нема трева...... со вртење на петата во круг, ќе си направевме во земјата една ШЛАЈКА и ќе си игравме ЏАМЛИИ. Едно време беше модерно да се игра со 5 шлајки, при што онаа во средината ја викавме БУНАР и таа требаше последна да се “земе” за да може да се “истре*и” оној кој ќе биде или бил погоден. Тие што силно гаѓаа знаеа понекогаш на џамлиите да им направат и по некоја ЗУЦКА. Но, обично пред гаѓањето, противникот за да направи магија за овој другиов да промаши викаше - “пипка трепка, ..... со репка” …. Понекогаш при гаѓањето се случуваше и СПОТЕР ... а понекогаш се поставуваше прашањето “Кому иде???” Ако некогаш сметаше шлајката или некоја друга џамлија, тогаш имаше "дигам", ама при тоа не смееше "да се крадеш"...... Кога ни беше некоја џамлија омилена, ако ни “лежеше” добро и со неа ако “правевме крш”, тогаш викавме дека ни е КОЊАК. (Никогаш не дознав зошто баш тој израз)..... Изменето од james dean - 14.Февруари.2010 во 14:00 |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ednas go prashav drugar mi Sale so e toa ZUCKA????
mi odgovori- ZUCKA e skrseno KJOSHE od dzamlijata Изменето од anakin - 09.Јуни.2008 во 18:25 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
james dean
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Добар одговор.... Па како си смеел да не знаеш што е зуцка ??? Изменето од james dean - 14.Февруари.2010 во 14:00 |
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pa vidi toa e toa , ne znaev - ima pricina- nauciv
no posle toa barav 5 godini na sekoja dzamlija kjose toa neuspeav |
|
|
|
james dean
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Toa беше дефиниција за снаодливост бе .... Да најдеш ќоше у округла соба... ! Изменето од james dean - 14.Февруари.2010 во 13:59 |
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ubavo ,...james,...samo KOMU iDE!,....ne beshe prashanje ,...tuku bash toa ,...KOMU IDE!!,...demek mavash ,...pa,koj i da go udrish ,...se vazi,.....posle zaboravi,...APSI !,...od pozadi ,se vazeshe,... ako go udrish protivnikot,...pa,..rentu -turjent (turcizam ,..ochigledno),...,....pa,...nekoj ako ne mozeshe da dofrli normalno,..DJITKASHE!,...ustvari ,...i davashe dodatna inercija na djamlijata so cela raka,......i ,...imashe ushte,...ama,koj da pamti,....pa,...morovi,...bez shlajka,...so nekolku djamlii,...toa se igrashe na pari,...,a i se drugo ,..ustvari,...
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
E POSTOV E LUDNICA
BRAVO...... Изменето од mamma - 23.Јуни.2008 во 19:01 |
|
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ma ,...kakov kompjuter,....toa ti beshe,...zanimacija,...a,ne ,..sam da "visish" pred nekoja,..."ramka":,..,....
|
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Aj sto ubavi temi ste razvrzale... nostalgicni... inspirativni...
Se sekava li nekoja od zenskite metuzalemi na forumov (kako mene) sto bese toa INDIVIDUA LASTIK t.e. igra so si ja vikavme EMA-ESESA???..
Toa odese otprilika vaka: ke si soberes barem dve drugarki od maalo, ke si obezbedis edno 5-6 metri lastik (od onoj za vrzuvanje gaki), gi vrzuvas secenite kraevi vo cvor i taka formiraniot "krug" ke go optegnete dvete na gluzdovite od nozete (od tamu se pocnuvase, toa bese "prviot stepen"), a tretata treba "da go igra" lastikot so nozete, pritoa peejki prigodna pesna, specijalno napisana (od nepoznat avtor) za dadenata igra, koja odese nekako vaka: EMA-ESESA-ESESA-PIPIJA... Ako go pomines "prviot stepen" odis na vtoriot, a toa bese stepen "kolena", pa sleduva stepen polovini, pa pod miski, pa se do najteskiot stepen "vrat" za koj bea potrebni akrobatski vestini..., koj patem receno mi bese najomilen, bidejki mojata individua tavanska metla sekogas si go minese kako od sala...
Ako ne mozese da se soberat barem dve ili tri drugarki, a tebe epten ti se ema-esesuva, togas se koristese soodvetno pomagalo t.n. bandera ili ograda od necij dvor na koja ke go optegnes lastikot i slobodno si igras dodeka ne te privika majka ti za jadenje ili ucenje...
Igrata bese (minato svrseno, zatoa sto ne veruvam deka nekoj uste i ja pameti, a ne pak i da ja igra) epten dobra za odrzuvanje kondicija i tonus na muskuli, pricina ponekogas i za megu-drugarski karanici.. a bogami znaese da se sobere i maska publika t.e. navivaci...
I to...
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
well come
|
|
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Thanks...
Me inspiriravte so dzamliite...
|
|
Внеси реплика | страница <1 168169170171172 217> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |