IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Уметност , култура и традиција
  Активни теми Активни теми RSS - Индивидуи на изминатите 2 милениуми
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Индивидуи на изминатите 2 милениуми

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 168169170171172 217>
Автор
Порака
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Статус: Офлајн
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јуни.2008 во 23:49
ZNAEV DEKA KJE SE JAVIS NO MISLEV KJE SE SETISголема%20насмевка
TIPOV GLUMEL VO GENIJALNA HUMORISTICKA SERIJA VO BRITANSKI PARLAMENT
BIL RASIPAN DO SRZTA PARLAMENTAREC I PREZIMETO MU BILO
KOPILE

NA ENGELSTKI BSTARD

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
james dean Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Февруари.2008
Поени: 4476
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај james dean Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јуни.2008 во 00:07

Originally posted by anakin anakin напиша:

ZNAEV DEKA KJE SE JAVIS NO MISLEV KJE SE SETISголема%20насмевкаTIPOV GLUMEL VO GENIJALNA HUMORISTICKA SERIJA VO BRITANSKI PARLAMENTBIL RASIPAN DO SRZTA PARLAMENTAREC I PREZIMETO MU BILOKOPILENA ENGELSTKI BSTARD

Е па не знаев за тоа.... затоа наседнав ...

Изменето од james dean - 14.Февруари.2010 во 14:01
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај james dean Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јуни.2008 во 18:21
Индивидуа - Џ А М Л И Ј А

Како “копиљаци” (извин’те ме за "одразов" ) ... сите си имавме барем по една ваква индивидуа во џебот. Ги имаше најразлични - троперки, повеќеперки, шарени, еднобојни, проѕирни,....... а едно време ептен популарни беа ПОРЦЕЛАНКИТЕ.... млечно бели, со различни шари.... Оние големите, пак, ги викавме КАРТАЛИ.

Па така со џамлиите у џеб, ќе “искочевме” надвор, пред зграда, со другарчињата, ќе си најдевме некое погодно место каде што нема трева...... со вртење на петата во круг, ќе си направевме во земјата една ШЛАЈКА и ќе си игравме ЏАМЛИИ. Едно време беше модерно да се игра со 5 шлајки, при што онаа во средината ја викавме БУНАР и таа требаше последна да се “земе” за да може да се “истре*и” оној кој ќе биде или бил погоден. Тие што силно гаѓаа знаеа понекогаш на џамлиите да им направат и по некоја ЗУЦКА. Но, обично пред гаѓањето, противникот за да направи магија за овој другиов да промаши викаше - “пипка трепка, ..... со репка” …. Понекогаш при гаѓањето се случуваше и СПОТЕР ... а понекогаш се поставуваше прашањето “Кому иде???” Ако некогаш сметаше шлајката или некоја друга џамлија, тогаш имаше "дигам", ама при тоа не смееше "да се крадеш"......
Кога ни беше некоја џамлија омилена, ако ни “лежеше” добро и со неа ако “правевме крш”, тогаш викавме дека ни е КОЊАК. (Никогаш не дознав зошто баш тој израз).....

Изменето од james dean - 14.Февруари.2010 во 14:00
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јуни.2008 во 18:25
ednas go prashav drugar mi Sale so e toa ZUCKA????

mi odgovori- ZUCKA e skrseno KJOSHE od dzamlijata
газење%20од%20смеење
газење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеење

Изменето од anakin - 09.Јуни.2008 во 18:25
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај james dean Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јуни.2008 во 18:52

Добар одговор....    

Па како си смеел да не знаеш што е зуцка ???

Изменето од james dean - 14.Февруари.2010 во 14:00
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јуни.2008 во 18:55
pa vidi toa e toa , ne znaev - ima pricina- naucivголема%20насмевка
no posle toa barav 5 godini na sekoja dzamlija  kjose
toa neuspeavтага

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај james dean Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јуни.2008 во 20:05

pa vidi toa e toa , ne znaev - ima pricina- naucivголема%20насмевкаno posle toa barav 5 godini na sekoja dzamlija kjosetoa neuspeavтага

Toa беше дефиниција за снаодливост бе .... Да најдеш ќоше у округла соба... !

Изменето од james dean - 14.Февруари.2010 во 13:59
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јуни.2008 во 20:17
ubavo ,...james,...samo KOMU iDE!,....ne beshe prashanje ,...tuku bash toa ,...KOMU IDE!!,...demek mavash ,...pa,koj i da go udrish ,...se vazi,.....posle zaboravi,...APSI !,...od pozadi ,se vazeshe,... ako go udrish protivnikot,...pa,..rentu -turjent (turcizam ,..ochigledno),...,....pa,...nekoj ako ne mozeshe da dofrli normalno,..DJITKASHE!,...ustvari ,...i davashe dodatna inercija na djamlijata so cela raka,......i ,...imashe ushte,...ama,koj da pamti,....pa,...morovi,...bez shlajka,...so nekolku djamlii,...toa se igrashe na pari,...,a i se drugo ,..ustvari,...голема%20насмевка
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јуни.2008 во 20:19

pa vidi toa e toa , ne znaev - ima pricina- naucivголема%20насмевка
no posle toa barav 5 godini na sekoja dzamlija  kjose
toa neuspeavтага
,....i bratot da ne ti znael,...neshto !збунетостзбунетост
Кон врв
fiks Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Регистриран: 18.Април.2005
Локација: Македонија
Поени: 24000
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јуни.2008 во 20:20
E POSTOV E LUDNICA
BRAVO......

Изменето од mamma - 23.Јуни.2008 во 19:01
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јуни.2008 во 20:21
ma ,...kakov kompjuter,....toa ti beshe,...zanimacija,...a,ne ,..sam da "visish" pred nekoja,..."ramka":,..тага,...намигнување.
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2008 во 00:20
Aj sto ubavi temi ste razvrzale... nostalgicni... inspirativni... мечтаење

Se sekava li nekoja od zenskite metuzalemi na forumov (kako mene) плазење sto bese toa INDIVIDUA LASTIK  t.e. igra so si ja vikavme EMA-ESESA???.. 
 Toa odese otprilika vaka: ke si soberes barem dve drugarki od maalo, ke si obezbedis edno 5-6 metri lastik (od onoj za vrzuvanje gakiнамигнување), gi vrzuvas secenite kraevi vo cvor i taka formiraniot "krug" ke go optegnete dvete na gluzdovite od nozete (od tamu se pocnuvase, toa bese "prviot stepen"голема%20насмевка), a tretata treba "da go igra" lastikot so nozete, pritoa peejki prigodna pesna, specijalno napisana (od nepoznat avtorзбунетост) za dadenata igra, koja odese nekako vaka: EMA-ESESA-ESESA-PIPIJA...плазење Ako go pomines "prviot stepen" odis na vtoriot, a toa bese stepen "kolena", pa sleduva stepen polovini, pa pod miski, pa se do najteskiot stepen "vrat" za koj bea potrebni akrobatski vestini...ох, koj patem receno mi bese najomilen, bidejki mojata individua tavanska metla sekogas si go minese kako od sala...плазење 
Ako ne mozese da se soberat barem dve ili tri drugarki, a tebe epten ti se ema-esesuva, togas se koristese soodvetno pomagalo t.n. bandera ili ograda od necij dvor na koja ke go optegnes lastikot i slobodno si igras dodeka ne te privika majka ti za jadenje ili ucenje...тага
Igrata bese (minato svrseno, zatoa sto ne veruvam deka nekoj uste i ja pameti, a ne pak i da ja igra) epten dobra za odrzuvanje kondicija i tonus na muskuli, pricina ponekogas i za megu-drugarski karanici..плазење a bogami znaese da se sobere i maska publika t.e. navivaciнамигнување...
I to...трепкање
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2008 во 00:30
голема%20насмевкаголемо%20гушкањеwell come

Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2008 во 00:33
Thanks...големо%20гушкање
Me inspiriravte so dzamliite...намигнување
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 168169170171172 217>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,766 секунди.