IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Македонија и ЕУ...и кога конечно во ЕУ?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Македонија и ЕУ...и кога конечно во ЕУ?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1516171819 77>
Прашање: Дали ни е потребна ЕУ
Одговор Гласови Статистика
32 [35,16%]
45 [49,45%]
3 [3,30%]
11 [12,09%]
Не може да гласате на оваа анкета

Автор
Порака
dras Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јануари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 858
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dras Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2007 во 21:13
Originally posted by Nee*amAnderskor Nee*amAnderskor напиша:

Originally posted by Boogie Boogie напиша:

LOLLOLLOLLOLLOLLOLИ ја сам од Куманово ама за разлику од тебе ја не сам киднаја и не живу у лажан свет.

Тоа е реалноста сакале ние или не сега за сега општеството (барем повисокото) ни е доста труло и може само да се надеваме на поубаво утре.Поубаво утре кое ние Македонците у Македонија ке го направиме а не да чекаме тоа да ни го направи ЕУ или печелбааната раселена од Македонија,факт е дека тие или незнаат каква е Македонија или потполно заборавиле како е да сакаш нешто свое,своето си е свое никогаш неможе да биде исто како на некој друг или негде другдеWink

LOLLOLLOLLOLLOL A b's li od Kumanovo si? Po muabet nekako kako da si od Rajkovu Kukju ili od Sredorek... LOLLOLLOLLOLLOL
Zemljak, moze da mislis deka s'm kidnaja, toj je tvoe pravo, ama zasto "lazan svet"? Tiki, da ti kazu ako si pomlad i ako ne si umesan s's tie bandzovi na vlas, i ti da si ga fatis dzade i da si kidnes u t'j lazan svet. Da vidis, od l'znotiju nema da ti tekne za nazad, samo za zor ke se vrakjas. Keski da gu opraviv Makedoniju, l'ko za nazad. LOLLOLLOLLOLLOL 

И јас разгеле познавам некои Кумановски Канаѓани и поодамна иселени а и од поново време, а и мислам дека ќе се вратат само нагости во  родниот град и тоа ако се немаат завадено  со некои од сегашната, или некои од минатите власти. А ние што мора да живееме во Македонија, најдобро би било во Скопје, македонска метропола која сега за сега нуди највеќе можности.
А за Македонија, мислам дека има каде да се инвестира, Овчеполието, пространство кое нуди добар развој на земјоделието, меѓутоа доста запоставена рурална средина во канџи на локални моќници опиени од лично его итн. за пример само хидро систем Злетовица и тоа змислете странска инвестиција која цца скоро 5-6г  неможе да се почне, а камоли целиот систем да се заврши? пари за другите 60% од системот нема. И сега најдете како, вакви би не сакала ЕУ кога и зајмовите и неповратните средства за развој и санација на нашите проблеми, што ни ги дават од надвор ние смо третина??? дали, или можеби помалку вложуваме таму каде треба а за останатото можете да претпоставите....... И како што знам има подоста Злетовици Дојрански езера, развој на сточарство, развој на енергетскиот систем, и најновото замислете информазиско општество во образованието, небаре секое дете до сметач, иако нема што да јаде. Дали оваа власт најде модус како да заврти некоја пара????
Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2007 во 22:44

LOLLOLLOLLOLLOLLOLИ ја сам од Куманово ама за разлику од тебе ја не сам киднаја и не живу у лажан свет.

Тоа е реалноста сакале ние или не сега за сега општеството (барем повисокото) ни е доста труло и може само да се надеваме на поубаво утре.Поубаво утре кое ние Македонците у Македонија ке го направиме а не да чекаме тоа да ни го направи ЕУ или печелбааната раселена од Македонија,факт е дека тие или незнаат каква е Македонија или потполно заборавиле како е да сакаш нешто свое,своето си е свое никогаш неможе да биде исто како на некој друг или негде другдеWink

LOLLOLLOLLOLLOL A b's li od Kumanovo si? Po muabet nekako kako da si od Rajkovu Kukju ili od Sredorek... LOLLOLLOLLOLLOL
Zemljak, moze da mislis deka s'm kidnaja, toj je tvoe pravo, ama zasto "lazan svet"? Tiki, da ti kazu ako si pomlad i ako ne si umesan s's tie bandzovi na vlas, i ti da si ga fatis dzade i da si kidnes u t'j lazan svet. Da vidis, od l'znotiju nema da ti tekne za nazad, samo za zor ke se vrakjas. Keski da gu opraviv Makedoniju, l'ko za nazad. LOLLOLLOLLOLLOL 

Аман бееееее, отидева сељаци од думановце,дељадровце и клечовце  по бел свет па људи од рајкову куќу и средорек им се чинив како посебан дијалект да имав а?LOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLЈа сам од Карап малу(ако си слушнаја) а ти од куде од Куманово си?
ЕЕЕЕЕ другарче ја кад беше по Европу и САД ти си бија дома и си гледаја много "Беверли Хилс"па с`г мислиш дека којзнае колко убаво ке ти биде за неколко године ама не се секирај или ке сватиш и ке си признаеш сам на себе колко голему грешку си направија или нема уопште да се вратиш дома.Изгледа другарче кад си га гледаја "Леси се враќа куќи"не си гу сватија поенту али имаш време да га гледаш па,можда и ке сватиш дека како дома нигде другде немаLOLLOLLOLLOLLOL
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Мај.2007 во 00:54
"home sweet home"e,a?LOL
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Nee*amAnderskor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Ноември.2005
Локација: Canada
Поени: 291
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Nee*amAnderskor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Мај.2007 во 15:18

Аман бееееее, отидева сељаци од думановце,дељадровце и клечовце  по бел свет па људи од рајкову куќу и средорек им се чинив како посебан дијалект да имав а?LOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLЈа сам од Карап малу(ако си слушнаја) а ти од куде од Куманово си?
ЕЕЕЕЕ другарче ја кад беше по Европу и САД ти си бија дома и си гледаја много "Беверли Хилс"па с`г мислиш дека којзнае колко убаво ке ти биде за неколко године ама не се секирај или ке сватиш и ке си признаеш сам на себе колко голему грешку си направија или нема уопште да се вратиш дома.Изгледа другарче кад си га гледаја "Леси се враќа куќи"не си гу сватија поенту али имаш време да га гледаш па,можда и ке сватиш дека како дома нигде другде немаLOLLOLLOLLOLLOL

LOLLOLLOL Pol'k, toj sto gi znaju dijalekti ne me pravi  Kumanovac - kude procita deka s'm od Kumanovo? Roden sam u Skopje, a kumanovac sam samo pola, i toj b's od Kumanovo, blisko do tvoju malu. Toj za seljaci si u pravo, ama ne sam t'j. Aj s'k da se vratimo na temu. LOLLOLLOLLOLLOLLOL

No Reason to Lie: обичам БЪЛГАРКИ!
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Мај.2007 во 15:47
абе кумановци ако не го расипав европску унију, к’ј?LOLLOLLOL

го искршивте јазикот бе...стварно...LOLLOLLOL
Кон врв
Калпазан Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Јуни.2006
Локација: Slovenia
Поени: 466
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Калпазан Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Мај.2007 во 12:49
Аџијо, ти не ли им ги знаеш штосевите?
А од куде си? Од куде тумбу или од куде четири бандере?
А татко да не ти ради у светлину?

Македонија - Моја Дежела
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Nee*amAnderskor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Мај.2007 во 20:24
LOLLOLLOLLOLLOL
Кон врв
Baron Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Септември.2006
Поени: 92
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Baron Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2007 во 07:50
Abe vi kazuvam, narode, ovoj kalpazanov e nekoj vid lokalen poliglota!
Kalpazane, a strumicki znaes li?

Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2007 во 11:22
LOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOL
Кон врв
Калпазан Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Јуни.2006
Локација: Slovenia
Поени: 466
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Калпазан Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2007 во 13:05
Еми, знам де!
Нашта бишка им-опашка..
Вашта бишка им`ли пашка?
LOL

Македонија - Моја Дежела
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Nee*amAnderskor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2007 во 15:45
LOLLOLLOLLOLLOLLOL Nie nemame ni biska ni paska, zakoljaame a za Veligden. Ke kupeme dve-tri gudenca da gi podgoeme za dogudina. LOLLOLLOLLOLLOL
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2007 во 21:12
Калпазан - Вашто џеки апе ли?????????????????????
Нашто крв пушкеLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOL

Изменето од Boogie - 31.Мај.2007 во 21:12
Кон врв
Iblis s.a.v.s Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 30.Мај.2007
Поени: 65
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Iblis s.a.v.s Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2007 во 22:52
DAj boze pobrzo da vlagame vo evropa
tuka vaka veke ne se zivee kako covek
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2007 во 00:56
a,shto sakash ,pa ti?,...drug da te napravi chovek?,...ako ne si sposoben sam da se napravish,...togash ne ni zasluzuvash da bidesh,..
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1516171819 77>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,281 секунди.