|
Самоубиство |
Внеси реплика | страница <1 1516171819 84> |
Автор | |
barmomk
Сениор Регистриран: 07.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 111 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Najgolemata glupost na coveckiot um e samoubstvoto. Zatoa ne treba da si hrabar tuku treba da si slabak.
|
|
ZeZnAtA
Сениор Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Пред да се убиеш Измокри ја косата, измиј го телото. Пред да се убиеш легни и преспиј го денот Одморен, замижи ја ноќта. Пред да се убиеш изгори ги сликите, уништи ги песните. Пред да се убиеш напиши проштално писмо, не го посветувaј никому. Пред да се убиеш испиј ја последната чаша пиво, чаша вино, чаша вода. Пред да го измиеш телото, измочај ја сета течност, посери го последното гомно. Пред да се убиеш заклучи ја вратата, запали миризливи свеќи. Пред да се убиеш подари ја на клошарот облеката, на комшијата телевизорот. Пред да се убиеш отерај ги во мајчина должниците, искрши ги прозорците на педерите Пред да се убиеш заборави да им кажеш на другите, заборави да ги платиш давачките на државата Пред да се убиеш помисли,дали го можеш сето тоа... Помисли,дали го сакаат сето тоа Грешиш!! Пред да се убиеш не треба да ти биде гајле за ништо. Пред да се убиеш испиј цело шишенце апчиња за спиење и наполнија кадата со топла вода. Пред да се убиеш земи ги твоите слики твоите нешта од другите п.с. пази да не приметат Пред да се убиеш остави порака на твојата тел. секретарка дека си заминал на долго патување Пред да се убиеш влези во црква и запали свеќа, остави цвеќе на пред тебе заминатите Пред да се убиеш исчисти го станот, избриши ги прозорите Пред да се убиеш прости им за се, прост си и себе си. Пред да се убиеш купи си нов жилет п.с.да не добиеш инфекција, купи си завој п.с.да не се предомислиш. Пред да се убиеш направи го сето тоа и спушти ги ролетните. Пред да се убиеш поправи ја чешмата , да не капе испружи се во кадата и... земи го жилетот ... Пред да се убиеш Јас ќе знам ...... Дека тоа...-веќе си го сторил ... |
|
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
|
diogenskopje
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2063 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
..uh..ova e mnogu dobro..koj e avtorot ZeZnAtA ?
|
|
ZeZnAtA
Сениор Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nekoj koj sto se otkazal od toj cekor!!!
|
|
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
|
Цаци Галапчарот
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2007 Локација: Byelorussian SSR Статус: Офлајн Поени: 955 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ja bi da ubijem, a ne da se samoubijem
|
|
becenevem
Сениор Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Samoubistvoto ne e isplatlivo. Posle samoubistvoto si doagja svoeto a toa e poloso nego sostojbata pred samoubistvoto.
|
|
Цаци Галапчарот
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2007 Локација: Byelorussian SSR Статус: Офлајн Поени: 955 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
A ti se samoubio pa znas?
|
|
becenevem
Сениор Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da, znam
|
|
Цаци Галапчарот
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Oh jadan ti , pa ti si vampir. sigurno si pogresio forum ovaj forum je za ljude ne za vampire
|
|
macedonian1
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 136 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
za da izvrzis samoubistvo treba da si mnogu hrabar ili beskrajno glup.
vo nikoj slucaj ne e isplativo ,zasto sekoj problem moze da se resi, mozebi ke treba podolgo vreme no sepak rezulatot moze da bide zadovolitelen. zar imame pravo da odzememe nesto sto ni e podareno? nemojte ni da pomisluvate na toa!! |
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dali ste normalni, samoubistvoto e najgolemata glupost- da gi usrekis "dushmanite". Vaka dodeka si ziv, ke im ja vadis dushickata. More ne si dozvoluvajte da gi ispustite site ubavi nesta sto gi nudi zivotot, a gi ima mnogu.Dokazano e deka za sekoj problem ima resenie.
|
|
biser
Сениор Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 85 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ДА НЕ НИ ДАДЕ ГОСПОД ДА ПАДНЕМЕ ВО ИСКУШЕНИЕ ДА ГО СТОРИМЕ ТОА. НИКОЈ ОД КЕЈФ НЕ СЕ УБИЛ, МОЖЕБИ ИМА И ТАКВИ ГЛУПАЦИ, АМА ПОРЕТКО. ИМА ГОЛЕМИ ТРАГЕДИИ ШТО СЕ СЛУЧУВААТ ВО ЖИВОТ, ПА НЕКОИ СЕ СЛАБИ ДА МОЖАТ ДА ГИ ПРЕГРМАТ. НЕМОЈТЕ СУРОВО ДА СУДИТЕ, НЕКОЈ ЗАГУБИЛ ДЕТЕ, НЕ ДАЈ БОЖЕ, ЈАС ОДМА БИ СЕ УБИЛ
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Samoutepanstvo e individualno stopanstvo t.e. samoubiec - poedinec...i u stvari mi izbega mislata...pak mi se spie...
|
|
biba
Нов член Регистриран: 29.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Samoubistvoto e najgolemiot grev koj moze da go napravi covekot.
Bez razlika koja e pricinata toa e cin na slabost, nezrelost i pred se na ne funkcionalnost na poedinecot koj se resil na takov cin , ne funkcionalnost kako licnost koja ne poseduva odgovornost pred se kon sebesi a potoa i kon drugite luge. Za mene samoubicite se asocijalni licnosti koi treba da pobaraat pomos od drugi strucni lica, no ne se resavaat na toj cin bidejki se svesni za svoite destruktivni misli i se stramat od niv, no sepak ne mozat protiv sostojbata vo koja se naogaat.Ne sekogas negativni slucuvanja mozat da dovedat do samoubistvo neretki se i samoubistvata od nemoznosta da im pomognete na drugite ili da go smenite svetot na podobro.
p.s.
Samoubistvata vo edno opstestvo se skoro sekogas povrzani so momentalnata situacija vo opstestvoto. Ova ne e moj zaklucok tuku na pocituvaniot EMIL DIRKEM
|
|
biba
|
|
Внеси реплика | страница <1 1516171819 84> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |