![]() |
|
ЌЕ ЗБОРУВАМЕ ЛИ ЗА ЉУБОВТА |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1516171819 32> |
Автор | ||
zagor ![]() Сениор ![]() ![]() Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
...така е BICI...или т.н.-........!!!!
|
||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||
![]() |
||
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
|
Auuuuu, mnogu rabota tuka
|
||
![]() |
||
Lady Blue ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8431 |
|
Mislam deka veke si trebalo da naucis sto e toa Ljubov i da mozes sam da ja definiras Zagor ako voopsto taa moze da se definira. Tuku mozebi ima nadez za tebe
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
|
Samo sto procitav, se izmoriv, a ne pa da go praam seto toa
|
||
![]() |
||
ekaterina ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Октомври.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 450 |
|
LJUBOVTA STO SAKA DA BIDE DUHOVNA, SE PRETVORA VO SENKA; A LJUBOVTA, LISENA OD DUHOVNA ELEMENTARNOST VO PROSTOTILAK. |
||
people are strange
|
||
![]() |
||
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
|
Ха, ова ми се допадна
![]() ekate, вљубена си? ![]() Изменето од EvAngelos - 02.Ноември.2007 во 01:30 |
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
![]() |
||
becenevem ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
|
Ulogata na ljubovta dolgo vreme ne e svatena tocno.
Ljubovta ne e custvo koe ni e potrebno za da bideme podobri ili da go izmenime svetot ili zaradi nekoj apstraktni moralni odgovornosti ili zatoa sto morame da se otkazeme od hedonizmot. Soedinuvanjeto so energijata najprvo se manifestira kako vozbuda, potoa kako euforija, a najposle kako ljubov. Otkrivanjeto na energijata za dostignuvanje na stepenot na ljubovta sigurno mu pomaga na svetot no najmnogu ni pomaga nam. Toj ni e najgolemiot hedonizam koj mozeme da go doziveeme. |
||
![]() |
||
becenevem ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
|
Ljubovta e emocija koja stoi ponastrana
koga nekoj e povrzan so energijata koja e dostapna vo univerzumot koja e normalno od Bog dadena |
||
![]() |
||
ekaterina ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Октомври.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 450 |
|
ne sum vljubena, realna sum.. blagodaram za ubavata reakcija... |
||
people are strange
|
||
![]() |
||
|
e kate, kate...
|
||
![]() |
||
|
LELE...SKORO 20 DENA NIKOJ NE SAKAL DA ZBORUVA ZA LJUBOVTA
![]() CUDNO... ![]() |
||
people are strange
|
||
![]() |
||
Mishell_G ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Јуни.2007 Локација: Sweden Статус: Офлајн Поени: 575 |
|
E ajde kazi mi kako da zboram za ljubov koga nitu ja zemam nitu ja davam :-) Ne ja zemam posto denes tesko nekoj deka nudi ljubov, a ne ja davam za da si se zastitam od lazovi. Koj ima popozitivno iskustvo neka go podeli tuka, bar da imame nadez nie slobodnite strelci deka nesto ke se smeni ![]() |
||
![]() |
||
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
|
e, aj da zboruvame za ljubovta:
i da sakas i da bides sakan vo isto vreme i so ist intenzitet e skoro nevozmozno
e sega...ako treba da se bira megju: da sakas ili da bides sakan????
egoistite sakaat da bidat sakani, toa im go hrani egoto...a ne znaat... deka da sakas...toa ti ja hrani dusata, ti go topli srceto, ti dava krilja
ne bi go zamenila toa cuvstvo za nisto na svetot
duri i da ne e vozvratena ljubovta...i tivko da goris... i slatko da umiras
se zanesov mnogu, a?
ups...ups... ke padnam od stolica
|
||
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
||
![]() |
||
|
i koga naizgled se izgleda nevozmozno, sepak treba da se veruva vo ljubovta...mnogu e potrebna, hrana za dusite, spas za izgubenite, lek za bolnite...da se ljubi od srce treba da e cel na sekogo...
nisto ne se dvizi vo zivotot so ist intenzitet, pa taka i so ljubovta. no toa e tolku normalno.... ![]() |
||
people are strange
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1516171819 32> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |