IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Каде оди духот по смртта?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Каде оди духот по смртта?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1516171819 21>
Автор
Порака
Majkl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2008
Статус: Офлајн
Поени: 3019
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Октомври.2009 во 03:19
off topic:
Originally posted by KINGDAVID KINGDAVID напиша:

Majkl, ti se vmetna megu razgovorot so mene i Zlatnik , samo da te potsetam.
Размислив за ова, и мислам дека сега те разбирам. Јас се вмешав непоканет во вашиот дијалог. Си ја дадов таа слобода бидејќи велам ете на форум сме - затоа и првично погоре одговорив на цитираниов пост со: „Па???„. Можеби требаше да го одложам коментарот на вашите постови за некоја наредна прилика или да го дообјаснам(мислам дека месинџер успеа во тоа). За упадот во дијалогот ти се извинувам и на тебе почитуван KINGDAVID и на Zlatnik. Но ставот ми е тој кој ми е.

Разбери ме дека и јас како и ти(и останатите форумџии), на форумов ги соопштувам моите ставови, а не нужно оние кои другите сакаат да ги чујат - можеби за понекој звучат неверојатни или скандалозни, но тие дури и можат едноставно да се прескокнат или искоментираат со контрааргументи, а не мене да ми се кажува што да пишувам или непишувам.

Изменето од Majkl - 15.Октомври.2009 во 03:20
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Октомври.2009 во 12:38

Vo red a Majkl, ne si stavaj mnogu na dusa.

Nemam problem so tvoite stavovi, jas kontaktiram so lugje od razni religii, sekoj ima pravo da veruva vo ona sto misli deka e tocno, no morame da pazime da ne gi navreduvame verskite cuvstva na drugite

I mojot stav za prorocicata Gabriele e takov kako sto go rekov, go razbiram i tvojot stav za Biblijata, no na sto ke lici nasiot razgovor ako se napagame taka?

Pozdrav do tebe !
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Октомври.2009 во 14:37
Originally posted by Majkl Majkl напиша:

Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Kolku da ti ja zadovolam ljubopitlivosta, vo Krija Joga se veruva deka dushata nikogash ne se vrakja vo poniski telesni organizmi. Nekoj koj doshol do nivo na chovek ne mozhe nikogash da regresira tolku mnogu za da se reinakrnira vo krava ili zhaba.
Многу интересно, благодарам messenger ова негде ми „избегало„ на предавањата по Kriya - yoga.

Ups... moj lapsus. Se sluchuva...

Toa e Radzha joga, a ne Krija.

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Lithium Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Декември.2008
Поени: 9407
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Lithium Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Декември.2009 во 02:32

Гуглав нешто и ми излезе едно филозофско прашање:
каде оди духот на фетусот после абортусот? Во рајот, пеколот или чистилиштето?
И ја најдов темава и ја читав. И никаде не прочитав каде оди духот на фетусот.

Originally posted by Majkl Majkl напиша:

После смртта душата оди во тнр. чистилишни подрачја наречени и астрални подрачја. Зависно каков живот живеела душата дур била во тело на Земјата, како таа се однесувала кон другите луѓе, природата и тн. така таа ќе се чувствува во тие астрални подрачја. За душата тоа може да биде страдање или радост.
Сите зли дела што им ги сторила на другите додека била човек таа ги доживува во своето душевно тело, се мачи (тоа може да биде мошне непријатно за неа па тие маки се споредуваат со пекол) и на тој начин отплаќа. Нејзиното патење престанува само ако сите кон кои таа згрешила(вклучувајќи ги и природните царства) и простат. Тоа отплаќање на гревовите оди драстично побрзо на планетата Земја.   

Хммммм......Во зависност каков живот живеела душата дур била во тело на Земјата размислување А ако воопшто не дочекала таа душа да чекори по Земјата? А? Или ќе испадне дека фетусот сеуште нема душа?

Изменето од Lithium - 15.Јануари.2010 во 19:40
You think you are perfect? Well, try walking on water...
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Декември.2009 во 04:38
Kje odi tamu od kade shto doshla.

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Декември.2009 во 11:25
Energijata nikogash ne ja snemuva, nitu pak sama se unishtuva, taa samo preadja od eden oblik vo drug .....
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Mindy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Искрена, поискрена здравје

Регистриран: 14.Ноември.2005
Локација: United Arab Emirates
Поени: 14598
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mindy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Февруари.2012 во 13:09
Епа тогаш нема смисла за постоењето на рајот и пеколот.
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Февруари.2012 во 14:16
Е па, нема...

Нема специјални места Рај и пекол, како што нема вечно Божје казнување за било кого. Бог е Љубов, нели?

Но затоа има различно енергетско егзистирање на душата, повисоко или пониско, во чии сфери таа продолжува да постои после напуштањето на материјалното тело. Во релативна релација на тие нивоа може условно да се говори за "рајско" или "пеколно" припагање.

Како што рече Исус, сето тоа зависи од нас и ние го носиме и негуваме во себе:

"Царството Божје е во вас внатре."
Евангелие според Лука 17,21

Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Февруари.2012 во 14:43
...u shoping....odel ! изненадување
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Marko Polo 1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
venecijaner

Регистриран: 20.Ноември.2008
Поени: 9693
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Marko Polo 1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Февруари.2012 во 15:50
epten temava e ... nema smisla da kazam sto mislam.

Prasajte nekoj sto umrel, tocno kje vi kaze...
Incredible Blue
Кон врв
gospel Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 01.Април.2008
Поени: 405
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај gospel Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Февруари.2012 во 20:31

Нема специјални места Рај и пекол, како што нема вечно Божје казнување за било кого. Бог е Љубов, нели?

БОГ Е ЉУБОВ, НО И ОГАН ШТО ПРОГОЛТУВА...
/Евреите: 12:29/ „Зашто, нашиот Бог е оган, што проголтува (изгорува).“
"Be strong and courageous. Do not be terrified; do not be discouraged, for the LORD your God will be with you wherever you go." - Joshua 1:9
Кон врв
dedanoe Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Октомври.2011
Локација: dedanoe city
Поени: 385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dedanoe Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Февруари.2012 во 20:52
crnoto nebo zad zhutite zvezdi e infinity space with zero time a centarot na zemjata e infinity time with zero space. zhivot ima samo vo hidroatmosot i toa onakov zhivot kakov tamoshnite mozhat da go razberat. sega tamu prestojuva zverot so 7 milijardi glavi i spored matematickiot model na Arhitekto EDEN zverot e duzhen da plati so kolektivna smrt a materijalizator na toj EDENoev plan e Satanata Natasha preku 0.666...(6)=2/3=6/9=66/99=666/999=6666/9999=... sho znachi da gi usexa (6 kachue vo visha orbita) site mazhi nad atmosot vo out of space part-ot na afterlife-to i da gi kondezne (9 siminja vo nizha orbita) site zheni pod hidrosferata ili pod zemja kade e out of time part-ot na afterlife-to ta da na kraj ostanat samiot EDEN i samata I = sqrt[-1] vo raskoshot na ovoj earthly hidroatmos. i onaka koga prviot dojdenec koj stapna na zemja od nebo (toa beshe sinot na holy s.) ja vozdigna od zemja prvata koja megju nejzini noze go noseshe negoviot grob i edvam chekashe da go progolta zhiv ali morashe toa oprezno da go napravi oti dojdenecot pak megju svoite noze noseshe kozhna sajba i beshe Qur'an-ski vospitan.
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Февруари.2012 во 21:19
доколку душите од сите живи организми (значи тука не спаѓаат само луѓето, туку и сите животни) се собираат на едно место, тогаш тоа место ќе биде претерано пренаселено... сметајќи колку многу организми живееле и умреле од постанокот на земјата, па се до денес
бидејќи нема никакво научно објаснување за животот после смртта, а се друго воопшто не звучи реално, можам единствено некако да верувам во реинкарнација, еден вид рециклирање на душата во нов жив организам
ова си го објаснувам со тоа што го кажа некој погоре, дека енергијата е вечна, само ја променува материјата, и така функционира се што не е живо, па зошто да не и живото?
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (1) Благодарам(1)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Февруари.2012 во 21:25
Originally posted by gospel gospel напиша:

БОГ Е ЉУБОВ, НО И ОГАН ШТО ПРОГОЛТУВА...
/Евреите: 12:29/ „Зашто, нашиот Бог е оган, што проголтува (изгорува).“

Тоа е Павловиот начин на плашење луѓе.голема насмевка

Павле имплицира дека Бог е неопростлив и дека казнува со меч и оган како во Стариот Завет.

А Исус...

36 ... им ја кажа и оваа парабола: „Никој не кине крпа од нова облека, за да ја стави на стара облека; инаку ја кине новата облека, а на старата не и прилега крпа од новата."

ЕВАНГЕЛИЕ СПОРЕД ЛУКА, Глава  5    

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1516171819 21>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.