|
Дали би промениле вера за милион долари? |
Внеси реплика | страница <1 1516171819 25> |
Автор | ||||
muhadzir
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 14.Март.2008 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 740 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Tie barem za milioni pukaat od sreca, bogami vredele nesto... a za kolku si otiden ti vo Irak, za pomokani 500 evra?? Изменето од muhadzir - 13.Април.2008 во 23:34 |
||||
Azrael
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
ne e muslimanot toj koj ke primi ili ke odbie nekoj od islam. sekoj koj iskreno ke kaze shehadet e musliman. a temava e bez vrska, tuka ima kontradiktornost - sakame so materijalno nesto, so pari, da kupime duhovnost, e toa malo sutra. a da se deklariras kako nekakov a da ne go veruvas toa, e zaludno. shto fajde ako jas za milionce stanam musliman ako ne go veruvam toa shto go veruvaat...pff
|
||||
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !
|
||||
Omer El Faruk
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 997 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Кој бе во Ирак?-Овој ли?/ Овој брате лаже на големо,овој не мрднал од Македонија. |
||||
Gazija
Сениор Регистриран: 08.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 164 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Momce,mnogu pametno razmisluvas.Bravo uste ednas od mene.Znaci verata e ubeduvanje,a ne podmituvanje. |
||||
muhadzir
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Znam be brate, samo ubavo e nekogas da mu dozvolis da mectae |
||||
Omer El Faruk
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Е тука ти влегувам во положение брате. |
||||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Темава е-но и не е без врска, доколку на истата би се водела културна дебата. Прифаќање друга вера поради материјална корист е реалност која постоела и ќе постои се додека има продадени души. При тоа има и актери, не дека ги нема, но има и такви на кои парата буквално им удрила в глава па им ја сменила цела идеологија и светоглед, при што масовно работат и на “навлекување“други овчички... |
||||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||||
Gazija
Сениор Регистриран: 08.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 164 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Verata e mnogu povece od pari.Tie ovcicki koi za pari si ja prodavaat verata NE SE NEKOI SERIOZNI OVCI,niv moze sekoj da gi strize kako sto saka.Vistinskata vera se prima od ubeduvanje,a ne od materijalna korist.Dobro rece Azrael deka nema efekt od takvo primanje vera. |
||||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
maria - magdaleno--- ova tema e totalno bez vrska
zasto so ovde postoi samo edna rabota i fali drugata postoi verata so si ja imate sekoj svoja no milionceto nikade go nema taka da so kje stavite na kantar treba vera protiv milion a kantarot e prazen od ednata strana taka da TEMATA E TOTALKA BEZ VRSKA |
||||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ах пак ме влечете за јазик....Ах...несмеам....Оф што било тешко да сакаш а да не смееш да кажеш.
|
||||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||||
muhadzir
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Temava i onaka ne se odnesuva za tebe Anakine, za da smenis vera prvo teba da ja imas, a ti za zal si nevernik! |
||||
muhadzir
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Slobodno mozes na koncizen nacin da si se izjasnes maria_magdalena |
||||
Azrael
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Prifakakjanje na denominacija jas bi rekol, zasto toj koj prifaka vera za pari ne go prifaka ucenjeto, tuku samo nazivot - budist, musliman, hristijan...imalo takvi da gi narecam biznisi, so verata, no shto dobil toj od toa shto ja "smenil" verata? NISTO. Parite ke g potrosi a ako ne go smeni srceto, pekol ne mu gine. neznam jas mislam taka za ovaa tema deka e cudno da se kaze DA JA SMENI VERATA, koga toj ne ja menuva verata, tuku samo prisvojuva naziv - hristijan, musliman, budist i taka natamu |
||||
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !
|
||||
Omer El Faruk
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Зошто не смееш да кажеш,да не ти прети некој случајно,или се плашиш да не навредиш некого.Ма пукај слободно,што ќе биде нека биде,и да погодиш некого-погоди.Ќе мислиме после што да прав име со него. |
||||
Внеси реплика | страница <1 1516171819 25> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |