IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Дали би промениле вера за милион долари?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Дали би промениле вера за милион долари?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1516171819 25>
Автор
Порака
muhadzir Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Март.2008
Локација: Germany
Статус: Офлајн
Поени: 740
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај muhadzir Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Април.2008 во 23:33
Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Ne moze da ti dade milion duri i tie imaginarni gi trosat na ...... ubeduvanja...neli gledas deka bombasite samoubici pukaat od sreca koga ce dobijat milion....

Tie barem za milioni pukaat od sreca, bogami vredele nesto... a za kolku si otiden ti vo Irak,  za pomokani 500 evra??

Изменето од muhadzir - 13.Април.2008 во 23:34
Кон врв
Azrael Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2007
Поени: 382
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Azrael Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Април.2008 во 23:34
ne e muslimanot toj koj ke primi ili ke odbie nekoj od islam. sekoj koj iskreno ke kaze shehadet e musliman. a temava e bez vrska, tuka ima kontradiktornost - sakame so materijalno nesto, so pari, da kupime duhovnost, e toa malo sutra. a da se deklariras kako nekakov a da ne go veruvas toa, e zaludno. shto fajde ako jas za milionce stanam musliman ako ne go veruvam toa shto go veruvaat...pff
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !     
Кон врв
Omer El Faruk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Декември.2007
Поени: 997
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omer El Faruk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Април.2008 во 23:34
Originally posted by muhadzir muhadzir напиша:

Ne moze da ti dade milion duri i tie imaginarni gi trosat na ...... ubeduvanja...neli gledas deka bombasite samoubici pukaat od sreca koga ce dobijat milion....
Tie barem za milioni pukaat sreca... a za kolku si otiden ti vo Irak,  za pomokani 500 evra??

Кој бе во Ирак?-Овој ли?/
Овој брате лаже на големо,овој не мрднал од Македонија.
Кон врв
Gazija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 08.Април.2008
Поени: 164
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gazija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Април.2008 во 23:36
Originally posted by Azrael Azrael напиша:

ne e muslimanot toj koj ke primi ili ke odbie nekoj od islam. sekoj koj iskreno ke kaze shehadet e musliman. a temava e bez vrska, tuka ima kontradiktornost - sakame so materijalno nesto, so pari, da kupime duhovnost, e toa malo sutra. a da se deklariras kako nekakov a da ne go veruvas toa, e zaludno. shto fajde ako jas za milionce stanam musliman ako ne go veruvam toa shto go veruvaat...pff

Momce,mnogu pametno razmisluvas.Bravo uste ednas od mene.Znaci verata e ubeduvanje,a ne podmituvanje.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај muhadzir Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Април.2008 во 23:36
Originally posted by Omer El Faruk Omer El Faruk напиша:

Tie barem za milioni pukaat sreca... a za kolku si otiden ti vo Irak,  za pomokani 500 evra??

Znam be brate, samo ubavo e nekogas da mu dozvolis da mectaeнамигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omer El Faruk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Април.2008 во 23:37

Originally posted by Omer El Faruk Omer El Faruk напиша:

Znam be brate, samo ubavo e nekogas da mu dozvolis da mectaeнамигнување

Е тука ти влегувам во положение брате.
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Април.2008 во 23:43

Темава е-но и не е без врска, доколку на истата би се водела културна дебата.
Прифаќање друга вера поради материјална корист е реалност која постоела и ќе постои се додека има продадени души.
При тоа има и актери, не дека ги нема, но има и такви на кои парата буквално им удрила в глава па им ја сменила цела идеологија и светоглед, при што масовно работат и на “навлекување“други овчички...

МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Gazija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 08.Април.2008
Поени: 164
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gazija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Април.2008 во 23:47
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Темава е-но и не е без врска, доколку на истата би се водела културна дебата.Прифаќање друга вера поради материјална корист е реалност која постоела и ќе постои се додека има продадени души.При тоа има и актери, не дека ги нема, но има и такви на кои парата буквално им удрила в глава па им ја сменила цела идеологија и светоглед, при што масовно работат и на “навлекување“други овчички...

Verata e mnogu povece od pari.Tie ovcicki koi za pari si ja prodavaat verata NE SE NEKOI SERIOZNI OVCI,niv moze sekoj da gi strize kako sto saka.Vistinskata vera se prima od ubeduvanje,a ne od materijalna korist.Dobro rece Azrael deka nema efekt od takvo primanje vera.
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Април.2008 во 23:48
maria - magdaleno--- ova tema e totalno bez vrska
zasto so ovde postoi samo edna rabota i fali drugata

postoi verata so si ja imate sekoj svoja
no milionceto nikade go nema

taka da so kje stavite na kantar

treba vera protiv milion

a kantarot e prazen od ednata strana

taka da TEMATA E TOTALKA BEZ VRSKA
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Април.2008 во 23:49
Ах пак ме влечете за јазик....Ах...несмеам....Оф што било тешко да сакаш а да не смееш да кажеш.голема%20насмевка
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај muhadzir Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Април.2008 во 23:51
Originally posted by anakin anakin напиша:

maria - magdaleno--- ova tema e totalno bez vrska
zasto so ovde postoi samo edna rabota i fali drugata

postoi verata so si ja imate sekoj svoja
no milionceto nikade go nema

taka da so kje stavite na kantar

treba vera protiv milion

a kantarot e prazen od ednata strana

taka da TEMATA E TOTALKA BEZ VRSKA

Temava i onaka ne se odnesuva za tebe Anakine, za da smenis vera prvo teba da ja imas, a ti za zal si nevernik!тага

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај muhadzir Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Април.2008 во 23:52

Ах пак ме влечете за јазик....Ах...несмеам....Оф што било тешко да сакаш а да не смееш да кажеш.голема%20насмевка

Slobodno mozes na koncizen nacin da si se izjasnes maria_magdalena среќа
Кон врв
Azrael Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2007
Поени: 382
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Azrael Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Април.2008 во 23:54

Темава е-но и не е без врска, доколку на истата би се водела културна дебата.
Прифаќање друга вера поради материјална корист е реалност која постоела и ќе постои се додека има продадени души.
При тоа има и актери, не дека ги нема, но има и такви на кои парата буквално им удрила в глава па им ја сменила цела идеологија и светоглед, при што масовно работат и на “навлекување“други овчички...

Prifakakjanje na denominacija jas bi rekol, zasto toj koj prifaka vera za pari ne go prifaka ucenjeto, tuku samo nazivot - budist, musliman, hristijan...imalo takvi da gi narecam biznisi, so verata, no shto dobil toj od toa shto ja "smenil" verata? NISTO. Parite ke g potrosi a ako ne go smeni srceto, pekol ne mu gine. neznam jas mislam taka za ovaa tema deka
e cudno da se kaze DA JA SMENI VERATA, koga toj ne ja menuva verata, tuku samo prisvojuva naziv - hristijan, musliman, budist i taka natamu
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !     
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omer El Faruk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Април.2008 во 23:55

Зошто не смееш да кажеш,да не ти прети некој случајно,или се плашиш да не навредиш некого.Ма пукај слободно,што ќе биде нека биде,и да погодиш некого-погоди.Ќе мислиме после што да прав име со него.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1516171819 25>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.