IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Фотографија, камери и видео
  Активни теми Активни теми RSS - што се случува со фото идивиди?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

што се случува со фото идивиди?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1516171819 20>
Автор
Порака Обратен редослед
Zoran K Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Април.2006
Статус: Офлајн
Поени: 3244
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Февруари.2008 во 23:05
Originally posted by сашо сашо напиша:

Зоран, мајсторски го цементираш медиокритетството, не знам што да кажам...

E pa sega Sasho, jas praktichno go probav i go terav edno vreme seto onoa sto go spomnav vo mojot prethoden komentar. "I talk the talk, I walk the walk" sto bi rekle vo mojov del na svetov i na krajot ti go dadov moeto iskustvo i najiskrenoto gledanje na rabotite.

Zaradi toa, ti mi velish deka jas majstorski go zacimentiruvam mediokritetstvoto.

OK, neka ti bide. Ajde, posle se, jas sum toj sto go pravel sajtov mediokritetski i ushte aktivno sum rabotel na toa. E sega, kazhi mi sto imash ti napraveno da ne bide toa taka? Sto si napravil porano i sto pravish sega PRAKTICHNO vo vrska so toa, osven pishuvanjeto na temava vo koja velisha deka rabotite ne ti se dopagjaat. Ne mi se dopagjaat mozhebi i mene, no jas barem se obidov aktivno da gi smenam. Sto pravihs ti? Imash nekoi konkretni idei, imash konkretni akcii? Ajde poveli, nafati se, pokazhi ni so lichen primer, pa ako smetam deka e neshto sto vredi, te ubeduvam deka vednash ke te podrzham.
Кон врв
Sanja84 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Февруари.2007
Поени: 643
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sanja84 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Февруари.2008 во 22:44
Originally posted by Mire Mire напиша:

Koga posleden pat si dal nekomu korisen sovet Saso?

Tuka doagja do kontradiktornost megju teorija i praksa лутина

Изменето од Sanja84 - 14.Февруари.2008 во 22:49
Кон врв
Mire Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Септември.2005
Поени: 1594
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mire Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Февруари.2008 во 22:35

лепотиња. пак забегавте во нешта кои се милион пати дискутирани и се вон наша (лична) контрола. нели - супер е така кога некој друг треба да нарави нешто. тогаш одговорноста е на било кој освен - наша/моја

од оваа дискусија и мојот став зависи-дали ќе бидам на фотоидивиди или не ...а за сајтот? мислам дека ќе постои ... ама нивото ќе е нешто друго....
би гуд...

Saso, Ne li ti se cini deka tvoevo baranje e utopija?

Pa na ovoj sajt nemozes da sprovedes ni baranje za dovolen broj na komentari, a ne pak komentarite da bidat kvalitetni.

Patem, kako sakas da "izmolzes" poinakov komentar od nekoj koj NEMOZE da dade poinakov komentar.

JAS, na primer, ne znam da ti dadam umetnicki komentar za umetnickoto dozivuvanje koe go imam dodeka ja gledam tvojata umetnicka slika.
Verojatno dozivuvas razocaruvanje zatoa sto se obiduvas da ti gi resat dilemite okolu sopstvenite fotografii.

A mozebi ne e utopija ... mozebi e samo bezobrazno potcenuvanje na ostanatite?

Saso, mozeme li da se dogovorime vaka:
Izvesti me koga nekoja od "serviranite" fotografii ce ti bide od onie dobrite, za da dadam seusrden komentar...da ne se macam na ovie.

Kazi ni gi "bardovite" koi te zakopale? Bas me interesira, sto toa tolku strasno se slucilo.

Tegla ima analogen hendikep, pa ce moram da se kacam do platnoto za da go pisam komentarot...Flickr za mene otpadja.
Premnogu mi lici na na random zbirstina spored poedinecni interesi.
Za zal i negovite "dobri" ne se dostapni za nas, obicnata raja.

Igor, zgresil???
Ne bi rekol, osven sto zgresi sto go povlece portfolioto. Mozese ednostavno da si pauzira, pa da vidi kako ce mu faca oko.

Igor gi locira ispravlivite greski.

Za da go koregiras toa sto ti sakas, Saso, ce moras da ja sovladas masovnata hipnoza bi rekol.

Se izvinuvam sto reagiram olku ostro, no ova vece preodja vo nepodnoslivo filosofiranje i neverojaten fatalizam. Nebare smak sveta e ako se dade bod povece. Dajte asolni komentari i pomognete im na ludjeto so po nekoj korisen sovet, pa da pravime posle muabet.

Koga posleden pat si dal nekomu korisen sovet Saso?

Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka    klikni TUKA
Кон врв
Glecin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Февруари.2007
Поени: 450
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Glecin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Февруари.2008 во 22:34
.................Мислам дека на сајтот е затворен сам во себе, регресивен, самозадоволен. Среќен во самозаоволството, во „не таласај“ философијата, во Status Quo. Тоа за мене значи само дека нема напредок. Дека комуната станува ригидна и неотворена за нови идеи и вибрации. Се што е различно се шиканира и се згаснува. Поминува само медиокритетот. Тоа е израз на страв од растење, разивање, напредок. Топ фотографиите го казжуваат тоа ( не сите !!! но во најголем број случаи). Сите сме одговорни за тоа. Затоа што се даваат 5ки поради пријателство или страв или од чиста прагма да ми се врати со 5ка. ( аман немојте да ја претворите дискусијава во тоа дали се бодовите поважни и слични кои ги има милион). Бодовите СЕ важни и лицемерно е да се кажува спротивното, на некого помалку на некого повеќе. Коментарите СЕ важни ! Што ни се случува? Медиокритет на пиедестал. Нема асални коментари. Нема асални аргументи................!

Saso ovoj komentar e mnogu na mesto....!! Posebno mi se dopadna momentot sto go karakterizirash kako | strav od rastenje, razvivanje, napredok...mislam deka e toa osnovata. No razlikata e sto jas smetam deka treba da se vovede aktivna kabala vo nadminuvanje na problemot, ti smetash deka mozhe so pasivna kabala, da samo sto pasivnata kabala kje odzeme mnogu vreme a ne sum siguren deka imame tolku vreme za chekanje.

Pozdrav!

There is more in life than books you know, but not much more!
Кон врв
branko_k Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јуни.2007
Поени: 682
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај branko_k Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Февруари.2008 во 22:15

лепотиња. пак забегавте во нешта кои се милион пати дискутирани и се вон наша (лична) контрола. нели - супер е така кога некој друг треба да нарави нешто. тогаш одговорноста е на било кој освен - наша/моја

од оваа дискусија и мојот став зависи-дали ќе бидам на фотоидивиди или не ...а за сајтот? мислам дека ќе постои ... ама нивото ќе е нешто друго....
би гуд...

se slozuvam... vakov kakov sto e ovoj sajt, so ovie pravila na igra, mozebi ne odgovara na odredena grupa na lugje, ama za site onie koi si postiraat semejni fotki, fotki od deca na wc-sholja kako se*at, kvaki i zakacalki, sajtot e izmislen...

poentata mi e deka ne znam dali treba da se menuvaat pravilata na igra, ili da se bara drug teren...намигнување

i mislam deka e mnogu licemerno od strana na site onie koi se bunat za ovie pravila na igra, a stavaat petki i "super/grom/top"-komentari na gorespomenatite fotki zaradi "reciprocitetot"...

Изменето од branko_k - 14.Февруари.2008 во 22:18
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Glecin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Февруари.2008 во 22:10
..)..Saso..koja e mojata ili tvojata odgovornost!?.....imash nekoe zadolzhenie ili....? Zoshto da ja baram vinata vo sebe shto ne uzhivam onaka kako shto sum uzhival vo minatoto, zoshto da ne uzhivam i rabotam na drugo mesto? Zosto ti da uzhivash i rabotish na drugo mesto? Shto kje ti promeni ovaa diskusija? Mnogu prashanja i malku odgovori...esencijata e vo 3te tochki pogore....!!
Кон врв
сашо Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Декември.2006
Поени: 538
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај сашо Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Февруари.2008 во 21:59

би гуд...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Glecin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Февруари.2008 во 21:57
da rezimiram:

1. Kopletno nov izgled na sajtot! Podobri algoritmi za izgled na fotografiite!
2. Involviranje na lugje koi so sojata lichnost i delo vo dolg vremenski period pokazhale ljubov kon sajtot.
3. Promena na pravilata na igra.

till than....!!!

Pozdrav

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sanja84 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Февруари.2008 во 21:57
Pa osven ako ne me gledas od gore намигнување
Кон врв
branko_k Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јуни.2007
Поени: 682
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај branko_k Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Февруари.2008 во 21:47
Originally posted by Sanja84 Sanja84 напиша:

Pa ne gledam deka se razlikuvame nesto posebnoнамигнување,

if you think so...среќа
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Февруари.2008 во 21:40
more i za murder so ne bi edna големо%20гушкање
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Февруари.2008 во 21:40
more i za doktorov edna големо%20гушкање
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sanja84 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Февруари.2008 во 21:39
Originally posted by branko_k branko_k напиша:

Originally posted by Sanja84 Sanja84 напиша:

Brane,mislam deka web prezentacija od tipot na idividi kako za pocetok ili odskocna daska na eden prosecen amater na nekoj nacin e sosema ok mesto-komuniciras so lugje,doznavas informacii,voedno i podnaucuvas nesto,a i najglavnoto-stanuvas kompletno svesen za stepenot na svojata serioznost..Posle izborot e 'tvoj'.

Dalton-sto se odnesuva do ucenjeto,jas poveke sum ucela i od komentari sto ne bile licno do mene upateni.

Tie sto ponataka ke se isfiltriraat vo odnos na masata,a i imaat seriozni nameri i seuste se zainteresirani za web prezentacija,si pravat personalen web sajt vo kraen slucaj... dokolku comment-to-comment sajtovite ne im odgovaraat vekje na nivnite potrebi.

Za bilo sto vo zivotov nema nekoja posebna filozofija, take it or leave it намигнување

ete kade se razlikuvameсреќа jas pa celo vreme mislev deka onie poserioznite pravat samostojni izlozbi...голема%20насмевка

Pa ne gledam deka se razlikuvame nesto posebnoнамигнување,samo sto jas se drzev konkretno na 'temata' web prezentacija,ne navlegov vo delot-izlozbi,sto neznacese deka go isklucuvamнамигнување
...Znaci koj e vekje na internet a saka da se prezentira,neka si napravi web sajt...nezavisno od negovata 'realna' aktivnost
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Glecin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Февруари.2008 во 21:36
Pochituvani vljubenici vo fotografija,

iako vekje donesov stav po prashanje na smislata na postoenjeto i kvalitetot na foto.idividi ( imeno go povlekov moeto portfolio od sajtot ) drago mi e sto se potikna edna vakva diskusija na forumot i kje se obidam da dadam moi lichni viduvanja na sluchuvanjata.
Prisuten sum na sajtot povekje od godina i pol i ogromen del od svojot razvoj go dolzham na foto.idividi. Cel toj period se trudev da bidam korekten vo svoite komentari....nekogash vnimatelen, nekogash presmetliv i nekogash grub...no nikogash ramnodushen kon dobra fotografija i vlozhen trud. Zapoznav odlichni lichnosti- dedicated photographs chija ljubov, stav, znaenje i estetski odnos kon fotografijata imaa ogromno vlijanie na mojot razvoj. No toa sum jas i mojot razvoj na taa pochva. Imeno nema nikakva diskusija deka pochvata e plodna....no ochigledno e deka e premnogu plodna pa pokraj posakuvanite plodovi se ragjaat ushte mal milion plodovi ( chitaj...zavist, mediokritetstvo, egotripovi, ogranichuvanja, destrukcija, koketiranje, shvalerisuvanje itd itd ) za da na krajot ovoshtarnikot go izgubi svojot osnoven motiv i smisla na postoenje a toa e da proizveduva posakuvani ovoshki ( chitaj..fotgrafii, estetsko chhustvo, obrazovanie...idni seriozni fotografski vljubenici ). Ona shto mislam deka vo momentot mu nedostiga na ovoshtarnikot se slednive raboti:

1. Nekoj da go raboti ovoshtarnikot iako e gazda drug...sakam da ukazham na potrebata sajtot da ima administrator ili moderatori od nash*te redovi koi so svojata lichnost i delo kje vlijaat na ostanatite chlenovi...!
2. Promena na pravilata na igra....imeno svetot, fotografijata lugjeto i nivnite ralacii se vo dvizhenje, foto.idivid mora da najde nachin da pokazhe ZHELBA i SPREMNOST da gi prati tie promeni. Neka zadolzhi trojca vidni chlenovi da napravat research i da predlozht promeni na sajtot. Mislam deka takvi promeni bi bile od korist iako ne se krucijalni da sajtot bide podobar. ( promena na sistemot na boduvanje, boduvanje vo relacija so pozitiven komentar, moderatori od nash*te redovi itn. )
3. Ona shto najmnogu vodi kon destrukcija na ovoshtarnikot e nekastrenje i sreduvanje na istiot. SPORED MENE MORA DA BIDE OPSHTO POZNATO ZA SHTO SLUZHI OVOJ WEB PORTAL. Ne mozhe da ne bide obeshrabreno postiranje na najrazlichni digitalni zapisi koi nemaat nikakva intencija da bidat fotografii. Ne mozhe da ne bide sankcioniran vokabular nadvor od onoj povrzan so fotografijata.
ADMINISTRATORITE SE NA POTEG. TREBA DA POKAZHAT SENS ZA SLUCHUVANJATA, TREBA DA POKAZHAT GRIZHA. AKO NE VIDAT STO SE SLUCHUVA I AKO NE POKAZHAT STAV SHTO SAKAAT DA BIDAT VO IDNINA, SAJTOT IMA OGROMNI SHANSI DA ZGASNE.
Za nas i nasheto odnesuvanje: mislam deka nema nihto losho...nekoja losha kritika, malku ljubomora, zavist, lesna sopka ne e nishot strashno posebno za onie sto imaat svoja vizija koi se, shto sakaat da bidat i kade odat. Sekoj k*rshum ima svoj domet...shto i da se sluchi kalibarot kje se pokazhe. " Golemite " treba da se druzhat i pochituvaat i da se trudat da dadat komentar shto drzhi voda zatoa shto procesot na uchenje i razvoj se ushte trae i kje trae i kje trae i e potrebno dobro drushtvo za takva rabota. " Malite " treba da se druzhat i da se pochituvaat i da se trudat da kepshaat shto povekje mozhat zatoa shto kje zashtedat vreme vo svojot razvoj a toa e toa SHTO najmnogu vredi.
Mene kako chovek vremeto mi e imperativ vo razvojot i donesov odluka koja ponatamu kje se pokazhe kako dobra ili losha. No.... donesov odluka i odam ponatamu.
Napomena deka stavot po ovie prashanja e lichen!

FK " Fotografika " ostanuva da gravitira okolu foto.idividi no postoenjeto na fotoklub so svoj koncept i energija e mnogu povekje od eden web portal.

se nadevam deka doprinesov vo diskusijata....

ve pozdravuva!

Igor Spiroski
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1516171819 20>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.