|
Hz. Muhammed - Лав Н. Толстој (затаената книга) |
Внеси реплика | страница <1 1516171819> |
Автор | ||
el_kevser
Сениор Регистриран: 12.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 832 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
zemija knigata tolstoj za muhamed i procitaja
|
||
kazuvajte ja vistinata kolku i da im e gorcliva na lugeto
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Македон,
Toa im go rekovme odamna, ama... tie veruvaat na nekoi novokomponirani podatoci od internet. Znaesh kako reche Niche - koga se odi protiv neprijatelot, i loshata muzika i kiseloto vino se dobri! A na krajot od kraishatata, shto e vazhno dali Tolstoj bil hristijanin, musliman, budist ili ateist... shto bil, si bil za nego, a nas ne interesiraat negovite knigi. Demek ako toj bil hristijanin, pa potoa stanal taoist, toa mora da e podobro... sigurno deka mora da e taka shtom chovekot napishal tolku knigi i mnogu poznat. A shto ako se obesheshe kako nekoi drugi pisateli??? Zarem sega site kje se besevme??? Bog da chuva! P.S. Chitash nekade kako hristijani redat iminja od lugje... Toj e hristijanin! Ovoj e hristijanin! Taa ne bila, ama sega e hristijanka. I ovie dvajca poznative se hristijani! Ejjj.... i ovoj primil hristijanstvo!!! Uraaa, sega sme eden povekje! Napred nashi, napred nashi....!!!! Ete i onoj se konvertira vo hristijanin! I ne samo hristijanite, tuku i budistite, hindusite, bilo koj... Изменето од Messenger - 24.Ноември.2009 во 21:30 |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
el_kevser
Сениор Регистриран: 12.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 832 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ima mnogu luge koi primale islam nee samo toj
|
||
kazuvajte ja vistinata kolku i da im e gorcliva na lugeto
|
||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
СОВРШЕНАТА ВИСТИНА во Исуса Христа, не е моја фантазија! О БОЖЕ (ЕЛОАХ, АЛАХ) од лукавата шејтанска лага, секоја душа запазија! |
||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Знам дека ја има книгата на македонски, ама сепак, како што кажа Месенџер, тајни и забранети книги како комппилации секојдневно никнуваат на интернет, во книжарниците во светот па и во Македонија. Дали има историски доказ за тоа што е наведено во книгата. Не знам дали си ги читал сите негови дела, меѓутоа како што кажа колегата Messenger, таму и треба да се бара вистината, ако веќе одлучил некој нешто да бара во врска со вероисповеданието на авторот, а колку што јас сум читал, неговите дела, како што кажав погоре, биле и причина тој да биде анатемисан од секоја Црква во Русија и покрај тоа што тој во нив говори за Христијанството. Сепак, не ми одговори на прашањето. Зошто во таа книга е наведено некое сведоштво на Толстој дека не е свештеник на Руската Црква, кога тоа го знаеле сите луѓе, неговата екскомуникација од Црквата е објавена во секоја Црква во Царска Русика, сепак сите имале можност да знаат? Која била потребата екскомунициран човек да зборува дека не е свештеник?! Едноставно нема логика. |
||
Superior
Група Регистриран: 23.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 98 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Па токму за неговата книга станува збор во темава. Бог да чува од ноншалантност! |
||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Гете вели вака: „Närrisch, daß jeder in seinem Falle / Seine besondere Meinung preist! / Wenn Islam Gott ergeben heißt, / In Islam leben und sterben wir alle“. „Глупаво што секој во својот случај / Своето мислење го фали! / Ако ислам БОГОоддаденост означува/ Тогаш во ислам живееме и имираме сите ние (големи и мали)“. БОГ - сите нас - од глупоста на овој свет, да нè зачува! |
||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Superior , gledash kako sekoj chovek si gi tolkuva zborovite kako shto mu chini.
Jas rekov:
Rekov negovite knigi, a ne TAA "tajna" kniga koja sega za "otkrija". Od negoviot sevkupen pisatelski opus lesno se gleda kakvi ubeduvanja i veruvanja imal chovekot. I sega odednash, od edna "zataena kniga", Tolstoj ni se otkriva kako potpolno drug chovek?!?! I kako tokmu sega ja otkrivme taa kniga, koga nemozheme da go prashame dali e navistina negova i zoshto ne e napishana vo negoviot tolku dobro poznat stil ? Ova e kako jas sega da pronajdam "zataena" kniga od Al-Gazali kade shto toj pishuva zoshto se preobratil vo hristijanin. Изменето од Messenger - 25.Ноември.2009 во 00:45 |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Bi sakal da ja procitam taa " zataena kniga " od Tolstoj pred da dadam svoe mmislenje. Vo sekoj slucaj mnogu provokativna kniga , predizvik za citanje. Moite soznanija za Tolstoj se deka toj, kako mason, sigurno imal kontakti so muslimani i mozno e da napisal nesto pozitivno za Islamot, no nema nikakvi dokazi deka preminal vo Islam. Ponatamu bi se vozdrzal od komentar dodeka ne ja procitam knigata. Mnogu lesno moze da se odredi stilot na pisuvanjeto na Tolstoj dali e negov ili ne. |
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Прочитајте нешто од Толстој, прочитајте ја пред се “Воскресение“ па после заклучете дали бил муслиман. Каење, барање прошка, преобраќање на главниот јунак-тоа се клучни поенти во книгава, а поетскиот јазик се ниу кажува.
Ние, обични форумџии-па добиваме слика едни за други преку нашите постови и иако не сме се виделе веќе како да се познаваме, прочитајте ги делата на авторот па просудете за неговите верувања. Особено оваа книга. Ќе заклучите дека е повеќе од невозможно да ја напишал еден муслиман. |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
ahmar1
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 712 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Пак ова со исламизирањево....
Се правело муабет за ова и порано.. Навистина е за анализа што толку го тупат за да докажувата дека некој наводно примил ислам.И што сега?! И ај остај друго многу од тие муабети бликаат од нелогичносто како на пример дека првиот човек која стпанал на месечината станал мулсиман(не да неме везе работа но се уште се збори за тоа) или дека син на римокатолички свештеник(!!!) додека татко му го носел у неделно училиште(!!!) се восхитил од исламот и станал муслиман!!коптски кардинал(!!)станал исто муслиман и слични бисери. и сега толстој наводно станал муслиман. Мислам дај не се бламирајте бе муслимани ...ве молам! дај пак пишете за тоа дека сме ја фалсификувале библија и слично теолошки муабети а не вакви глупости. |
||
Илја дин,Илја бил ел Месија+++
нема друга вера освен правоверната,Христос е Месијата+++ |
||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Одлична препорака Маре за сите нас! Јас не сум читал од Толстој ништо, освен "Смртта на Иван Илич" ( уплав добив од тој автор по читањето на таа книга), па затоа и не знаев што точно да се прочита за да се добие вистинска слика за него. А чинам дека "Воскресение" и беше причината тој да биде екскомунициран од Православната Црква, или можеби грешам? |
||
Superior
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Зошто мислиш дека се бламираме? Темата си е ОК. Јас би рекол ако почнеме да отвараме теми за фалсификувањето на Библијата, е дури тек тогаш ќе фрлате дрвја и камења по нас. |
||
Superior
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Таа книга е напишана многу понапред од Затаената Книга, така да, забелешката не ти држи вода.Тогаш Толстој сеуште бил христијанин. |
||
Внеси реплика | страница <1 1516171819> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |