|
Прочитана книга што оставила длабок впечаток |
Внеси реплика | страница <1 1516171819> |
Автор | |
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
Џо
Сениор Каубоец Регистриран: 17.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2121 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
јас ја прочитав... фина ствар за тепање време ... а воедно и нешто послободно и без цензура... |
|
sjena je od zastora kula na nebesima u našim je prsima |
|
MyWay
Сениор Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дефинитивно...нај голем впечаток ми остави книгата.....Уште паметам како трчав накај дома од училиште за да ја дочитам...
|
|
Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ...... |
|
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И јас се сеќавам добро на оваа |
|
И бричот падна на колена пред зборот:
Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв |
|
харизма
Група Регистриран: 11.Декември.2010 Статус: Офлајн Поени: 56 |
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
франсоа саган - добар ден таго
ИЛЈАДА НЕВЕРОЈАТНИ СОНЦА - ХАЛЕД ХУСЕИНИ преубава книга за животот на жените во авганистан, тажно но вистинито Изменето од харизма - 13.Декември.2010 во 23:25 |
|
bluebell
Сениор the craziest Регистриран: 14.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 8041 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
always look on the bright side of the life!
|
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ако не сте ја прочитале АТЕНТАТ од Јасмина Кадра,прочитајте ја
многу убава книга за бомбашите самоубици,нивната кауза и и животот на нивните блиски и секако-ПАРФЕМ од Патрик Зискинд Изменето од Andjelina - 14.Декември.2010 во 17:30 |
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mokjta na segashniot mig - EKART TOL -Ne e kniga shto se prochituva i ostava (barem za mene). |
|
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
|
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vladetelot-Nikolo Makijaveli
|
|
~Live the life you love, love the life you live~
|
|
*moon*
Сениор Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Пајажината на Клементина
|
|
Ако го победиш моментот ти си најсилниот човек на светот
|
|
ARTE
Сениор Регистриран: 07.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 416 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pa site knigi vo ovaa kiga ostavaat vpecatok.Stvarno se odbrani Najdobrite knigi od prastaro vereme pa do denes toest do koga e izdadena knigta toest do 2007.Knigite se poredeni po prvoto objavuvanje i pisuva koga e objavena knigata god i rag na pisatelot i dali ima nekoja nagrada kigta i pisatelot i dali ima filmska adaptacija istata kiniga i potoa sleduva mal tekst so analiza na knigta.knigava e genialana sekoj koj treba da znae nesto od literaturta treba da ja ima ovaa kniga i da gi procita ovi dela sto se vo nea.znaci mora da gi procita pred da umre kako sto veli naslovot. I naslovot e odlicen.Na nea rabotele internacionlen tim od okoli 30 i nesto kriticari profesori i publicisti so eden glaven urednik. Изменето од ARTE - 23.Февруари.2012 во 17:03 |
|
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Living in the light -Shakti Gawain |
|
~Live the life you love, love the life you live~
|
|
ARTE
Сениор Регистриран: 07.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 416 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
PA Ovie pisateli se edni od najdobrite vo svetot site 501.Pa taka i nivite dela site dela od ovie pisateli vo ovaa kniga ostvaat silen vpecatok.Stvarno se odbrani Najdobrite pisateli kako sto veli naslovot 501 great writers ili 501 golem pisatel i taka i naslovot e odlicen.Od prastaro vereme pa do denes toest do najmladite pisateli.A inace poredeni se po godina na radzane gore ima god na radnaje i kade se rod i god na umirane i gade se umreni ako se umreni i niven stil na pisuvanje i potoa ima mal tekst so nivna biografija za sekoj pisatel a od strana se poredni nivite dela.a i izubiluva so mogu ilustracii prvo nivni sliki pa i drugi sliki povrzani so nivite dela.knigava e genialana sekoj koj treba da znae nesto od literaturta treba da ja ima ovaa kniga i da gi procita ovi pisateli barem po edno ako ne i povece dela od niv od tie pisateli sto se vo nea..Na nea rabotele internacionlen tim od okoli 20 i nesto kriticari profesori i publicisti so eden glaven urednik.I Ova kniga ni doaga od kreatorot na na 1001 books you must read before you ili 1001 kniga sto mora da ja procitas pred da umres. Ilezena e 2009 god. Za zal kaj nas ja nema da se kupi kako sto nisto nema ovde.ja kupiv od Beograd letovo. Изменето од ARTE - 23.Февруари.2012 во 18:42 |
|
redhead
Нов член Регистриран: 19.Април.2012 Статус: Офлајн Поени: 5 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Парфем е прекрасна книга, се помачив додека ја најдов. Ама за оваа книга треба да имаш "желудник" да ја прочиташ. Иако има многу детали во ниеден момент не се осетив како да ме загушуваат,напротив се е складно напишано. Малку језива книга,ама мене многу ми се допадна.Дефинитивно книга која што остава длабок впечаток. |
|
A little sincerity is a dangerous thing, and a great deal of it is absolutely fatal.
Oscar Wilde |
|
Внеси реплика | страница <1 1516171819> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |