IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Дали вреди да се биде добар?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Дали вреди да се биде добар?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1516171819 118>
Автор
Порака
kejt-d-grejt Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 6228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јануари.2008 во 23:55

NE, NE E TEMATA HUMANOST, HUMANOST E NESTO DRUGO

TEMATA E, VO SEKOJDNEVNIOT ZIVOT, SO SITE ISKUSENIJA OKOLU TEBE,
DALI VREDI DA SI DOBAR?
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
Кон врв
majstorce62 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Регистриран: 23.Декември.2007
Поени: 4251
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јануари.2008 во 23:59
Originally posted by kejt-d-grejt kejt-d-grejt напиша:

NE, NE E TEMATA HUMANOST, HUMANOST E NESTO DRUGO

TEMATA E, VO SEKOJDNEVNIOT ZIVOT, SO SITE ISKUSENIJA OKOLU TEBE,

DALI VREDI DA SI DOBAR?

ДОБАР со значење - ВЕШТ, или ДОБАР со значење ХУМАН ( добродушен)
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
Кон врв
kejt-d-grejt Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Ноември.2007
Поени: 6228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2008 во 00:06

AMA JA TUPIS, BE MAJSTORCEEEEEE.....

OK, DOBAR VO SMISLA NEZLOBEN, NEPOKVAREN, NELICEMEREN, NEPREPREDEN, NEBEZOBRAZEN, NE-VODA-POD-ROGUZINA. IZMESAJ GO OVA UBAVO I STAVI GO VO CINIJA ZA SERVIRANJE.

I??? KAKOV E VPECATOKOT???
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
Кон врв
mamma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Јануари.2007
Поени: 9879
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2008 во 00:07
Jas veke napishav deka vredi-sekako,no....(mora sekogash ova NO da postoi)mi se sluchuvalo, i toa pochesto da mojata dobrina se pretvori vo potsmev i ironija od lichnostite kon koi sum bila dobra,sum napravila dobro delo,korisno za niv...itn.Pa si vikam...ok,...toa go pravam zatoa shto jas sakam,chuvstvuvam deka treba,milo mi e poradi toa....a od druga strana...
pak toa no,veli...treba li da dozvolam pak i pak da mi se sluchuva isto????
Dali nekogash ste si rekle,e ,dosta mi e potsmev,nesakam da sum dobar,ako e ova blagodaram za storenata dobrina???
Sega ,znam...ke sripate site i ke kazete,ne treba blagodarnost ako veke si sakal da go storish toa..no,ajde malku naj,naj iskreno...kazete kolku od vas se nashle so podvoeni misli okolu ova???

Shot at 2007-06-30[/IMG]
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2008 во 00:18
Originally posted by kejt-d-grejt kejt-d-grejt напиша:

AMA JA TUPIS, BE MAJSTORCEEEEEE.....

OK, DOBAR VO SMISLA NEZLOBEN, NEPOKVAREN, NELICEMEREN, NEPREPREDEN, NEBEZOBRAZEN, NE-VODA-POD-ROGUZINA. IZMESAJ GO OVA UBAVO I STAVI GO VO CINIJA ZA SERVIRANJE.

I??? KAKOV E VPECATOKOT???

Како шопска салата со расолница.
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јануари.2008 во 01:32

Една по една    

Еден наш пријател шетал во самракот на празната плажа во Мексико. Додека одел, забележал еден човек, очигледно мештанин, како постојано се наведнува и фрла нешто во водата...

Кога нашиот пријател се доближил, видел дека човекот подига една по една морска ѕвезда од песокот кои биле исфрлени од водата и ги враќа назад, во водата.

Нашиот пријател се збунил, му пришол на мештанинот и му рекол:“Добро вечер, пријателе, се запрашав,тоа правите?“

“Ги враќам овие морски ѕвезди назад во океанот, знаете, сега е голема осека и сите овие останаа на суво. Ако не ги вратам во морето-ќе изгинат.“

“Разбирам, рекол нашиот пријател, но на плажава има илјадници морски ѕзезди, не можете сите да гио вратите во морето, премногу се. Освен тоа, ова се случува на сите останати плажи долж целиот брег. Зарем не гледате едноставно дека ништо неможете да сторите?“

Човекот се насмевнал. Се наведнал и подигнал уште една морска ѕвезда. Додека ја враќал во океанот рекол:“Барем сторив нешто за оваа“

Џек Кенфилд и Марк Хансен
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
OUST Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Јануари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 6653
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај OUST Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јануари.2008 во 01:37
За тие што се однесуваат коректно со мене сум , а за тие што се однесуваат некоректно
Кон врв
IQ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Darling

Регистриран: 11.Декември.2007
Поени: 12382
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај IQ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јануари.2008 во 02:11
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Една по една     

Еден наш пријател шетал во самракот на празната плажа во Мексико. Додека одел, забележал еден човек, очигледно мештанин, како постојано се наведнува и фрла нешто во водата...

Кога нашиот пријател се доближил, видел дека човекот подига една по една морска ѕвезда од песокот кои биле исфрлени од водата и ги враќа назад, во водата.

Нашиот пријател се збунил, му пришол на мештанинот и му рекол:“Добро вечер, пријателе, се запрашав,тоа правите?“

“Ги враќам овие морски ѕвезди назад во океанот, знаете, сега е голема осека и сите овие останаа на суво. Ако не ги вратам во морето-ќе изгинат.“

“Разбирам, рекол нашиот пријател, но на плажава има илјадници морски ѕзезди, не можете сите да гио вратите во морето, премногу се. Освен тоа, ова се случува на сите останати плажи долж целиот брег. Зарем не гледате едноставно дека ништо неможете да сторите?“

Човекот се насмевнал. Се наведнал и подигнал уште една морска ѕвезда. Додека ја враќал во океанот рекол:“Барем сторив нешто за оваа“

Џек Кенфилд и Марк Хансен

mi se dopaga prikaznata...

[URL=http://g.imageshack.us/g.php?h=521&i=00001awbzx1.jpg][IMG]http://img521.imageshack.us/img521/
Кон врв
SummerLove Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
verliebt

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 7174
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај SummerLove Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јануари.2008 во 21:13
Da vredi
Кон врв
topsexy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
10-K-H-HOT

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 3022
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај topsexy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јануари.2008 во 21:30
ne vredi............sekoj so interesot
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јануари.2008 во 21:32
ДА,АМА ВНИМАТЕЛНО. АКО СТЕ ПРЕМНОГУ ДОБРИ ЕДЕН ДЕН ЌЕ СИ ЈА ПОТРОШИТЕ ДОБРИНАТА ПА ВО ВАС КЕ ОСТАНАТ САМО ЛОШИТЕ СПОМЕНИ НА ВАШАТА ДОБРИНА
Кон врв
SummerLove Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
verliebt

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 7174
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај SummerLove Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јануари.2008 во 23:42
do nekade si vo pravo
Кон врв
IQ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Darling

Регистриран: 11.Декември.2007
Поени: 12382
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај IQ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јануари.2008 во 00:11
Originally posted by majstorce62 majstorce62 напиша:

ДА,АМА ВНИМАТЕЛНО. АКО СТЕ ПРЕМНОГУ ДОБРИ ЕДЕН ДЕН ЌЕ СИ ЈА ПОТРОШИТЕ ДОБРИНАТА ПА ВО ВАС КЕ ОСТАНАТ САМО ЛОШИТЕ СПОМЕНИ НА ВАШАТА ДОБРИНА

edno e da bidesh dobar, drugo e da bidesh glup i naiven i nikogash da ne go krenesh glasot.

[URL=http://g.imageshack.us/g.php?h=521&i=00001awbzx1.jpg][IMG]http://img521.imageshack.us/img521/
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јануари.2008 во 00:25
Originally posted by IQ IQ напиша:

Originally posted by majstorce62 majstorce62 напиша:

edno e da bidesh dobar, drugo e da bidesh glup i naiven i nikogash da ne go krenesh glasot.

ГЛЕДАШ ЗБОРОВИ И КОМПАРАЦИИ ШТО НЕ СУМ ГИ УПОТРЕБИЛ.нИКАДЕ нИТУ КАЖАВ, НИТУ ПАК ЈА СПОРЕДИВ ДОБРИНАТА СО НАИВНОСТ И ГЛУПАВОСТ. тОА Е САМО ОБИЧЕН АФОРИЗАМ
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1516171819 118>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,152 секунди.