|
Како да се надминат болката и тагата |
Внеси реплика | страница <1 1516171819 55> |
Автор | |||
james dean
Сениор Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4476 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Рушка, мислам дека се разбираме. |
|||
alan ford
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Techno thief Регистриран: 02.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 10782 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
NO VISTINSKATA TAGA,MELANHOLIJA,KOJA MOZE DA BIDE DOLGOTRAJNA,SO TESKI,NESAKANI POSLEDICI ..PA I DEPRESIJA..E TOGAS NASTANUVA PRAV UZAS,I NE MOZE DA STANE ZBOR ZA BILO KAKVA INSPIRACIJA..DA SE RAZBEREME ODREDENO KOLICESTVO TAGA,EDNA DNEVNA DOZA,MOZE I DA NI PRIJA...NO GRANICATA LESNO SE PREMINUVA OD TAGA,PA SE DO DEPRESIJA..A TOGAS VEKE POSLEDICITE MOZAT DA BIDAT NE STRASNI,TUKU POGUBNISAMO OVOJ PODATOK...VO DENESNO VREME NAJOPASNA I NAJ PANDEMICNA BOLEST KOJA ODZEMA POVEKE ZIVOTI NEGO SITE VOJNI,I BOLESTI ZAEDNO E DEPRESIJSATA...SO NEA NEMA ZAFRKANCI1 Изменето од Makijaveli - 30.Март.2008 во 11:30 |
|||
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
|
|||
james dean
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Вака сега, да се разбереме! Ја у ствари се согласувам и со Кејти и со Рушка и со тебе Макијавели, НО, мислам дека секогаш пред да напишете нешто на некоја тема треба да го прочитате воведот! Драгата Марија Магдалена многу убаво си напишала на почетокот на каква тага и болка мисли, па да не мешаме сега баби и жаби! |
|||
RUSHKA
Сениор Регистриран: 28.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 2837 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Mislam deka ne mesame babi i zabi zboruvame za bolkata i tagata kako nase soznanie ,otkrienije. Sto mi se slucilo ne mozam da napisam, veruvaj mi premnogu e bolno
|
|||
4ISTA SOVEST=MIREN SON
|
|||
james dean
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Рушка, како што реков и прееска, те разбирам апсолутно! Тоа за мешањето баби и жаби се однесуваше на Кејт и делумно на Макијавели! |
|||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Sekoja maka sto sakas da ja potisnes ti stoi kako kamen nad glava koj ke ti padne koga najmalku e potrebno
|
|||
seka
Сениор Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
pred nedavno vreme,zamoliv edna osoba da me proceni,preku sliki, kakva sum kako osoba....i edno sto mi go rece me stvi vo misli, mi rece, gledam glaboko vo tvoite oci TAGA...koga go procitav toa, srcevo mi skokna, pocnaav da se prasuvam dali e mozno, i od kade taa taga...
procitav nekoi postovi na temava, i neznam zosto no go pronajdov izvorot na tagata vo moite oci, i se prasuvam dali e mozno osoba, koja doziveela nesto tazno i toa pred 16/17 godini,seuste tagata vo sebe da ja nois..... |
|||
alan ford
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Techno thief Регистриран: 02.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 10782 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
|
|||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Сека, мнооооогу убаво прашање постави. Многу. Незнам ни дали си свесна за тоа. Да, можно е да се носи тагата и болката во себе и по 16/17...30...50 години. Тоа се случува доколку процесот на исцелување не се одвивал по редослед. Токму така. Имено, исцелувањето е ПРОЦЕС кој минува низ повеќе фази. Ако човек се фиксира (несвесно) во некоја од тие фази, едноставно заглавува, и не доаѓа до исцелување. Или пак, некоја од фазите на исцелување ја пропушта. Кај тебе веројатно се случило токму тоа. Ај, кога ќе имам време повеќе ќе напишам за овој процес, кој е толку важен. |
|||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|||
james dean
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Се зависи од личноста! Значи не 15-16 год., туку може и доживотно! Но некои луѓе, кои јас ги сметам за нечувствителни, можат и после еден ден да заборават и да си го продолжат животот како ништо да не било. Да, да, има и такви! (егоисти) |
|||
RUSHKA
Сениор Регистриран: 28.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 2837 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Konecno ubava diskusija se razvi na ovaa tema i se nadevam deka taka i ke prodolzi.
Изменето од RUSHKA - 30.Март.2008 во 21:46 |
|||
4ISTA SOVEST=MIREN SON
|
|||
seka
Сениор Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
marija magdalena, ubavo go objasni toa so procesto, lesno bi bilo se toa, da imas edna vrsta "lista" vo koja tocno ti pisuva sto treba da napravis za da projdes preku site tie procesi! imam i drugi bolki doziveno, no sete osem taa edna sum gi prerabotila" toa covekot go pravi nesvesno,barem kaj mene e taka |
|||
seka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
NE,ne bi rekla deka sekogas e do LICNOSTA! isto taka golema uloga e PRICINATA,na bolkata ili tagata... |
|||
james dean
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
A за тоа нема дискусија! Точно! Јас за тоа и реков погоре да не мешаме баби и жаби! Марија многу убаво си напишала на почетокот дека мисли на загуба на блиска личност. Токму затоа јас и не се сложив со мислењето дека "тагата може да биде и убаво чувство!" Може да биде за некого, не викам не, ама не ваква тага. А тоа за личноста - знам некои луѓе на кои им починале блиски, а тие на тоа гледале сосема нормално, без никакво сожалување. |
|||
Внеси реплика | страница <1 1516171819 55> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |