IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Како да се надминат болката и тагата
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Како да се надминат болката и тагата

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1516171819 55>
Автор
Порака
james dean Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Февруари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 4476
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај james dean Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 10:44
Originally posted by RUSHKA RUSHKA напиша:

Originally posted by james dean james dean напиша:

Originally posted by kejt-d-grejt kejt-d-grejt напиша:

A ZOSTO BI SE TRUDELE DA GI NADMINEME

TAGATA E UBAVO CUVSTVO

PONEKOGAS E DOKAZ DEKA SI ZIV

PONEKOGAS E INSPIRACIJA

Очигледно никогаш не си доживеала вистинска тага! (и драго ми е што е така)

Никогаш витинската тага не може да биде убаво чувство и инспирација!

NEDAJ BOZE DA JA ZAPOZNAETE VISTINSKATA TAGA I BOLKA.I DA NE GOVORITE ZA NEA OD OCITE SE GLEDA I SE NOSI VO SEBE DODEKA SI ZIV.

Рушка, мислам дека се разбираме.

Кон врв
alan ford Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Techno thief

Регистриран: 02.Март.2008
Поени: 10782
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alan ford Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 11:29
Originally posted by RUSHKA RUSHKA напиша:

Originally posted by kejt-d-grejt kejt-d-grejt напиша:

Очигледно никогаш не си доживеала вистинска тага! (и драго ми е што е така)
Никогаш витинската тага не може да биде убаво чувство и инспирација!
NEDAJ BOZE DA JA ZAPOZNAETE VISTINSKATA TAGA I BOLKA.I DA NE GOVORITE ZA NEA OD OCITE SE GLEDA I SE NOSI VO SEBE DODEKA SI ZIV.
se soglasuvam so tebe kejt d grejt,no NAPOLNO SE SOGLSUVAM I SO POSTOT NA RUSHKANE SAKAM LUGE STO NIKOGAS NE PADNALE ILI NE SE SOPNALE.DOBLESTA IM E BEZZIVOTNA,I NE VREDI MNOGU.ZIVOTOT NE IM JA OTKRIL NEGOVATA UBAVINA...VO TOA se soglasuvam so tebe kejt

NO VISTINSKATA TAGA,MELANHOLIJA,KOJA MOZE DA BIDE DOLGOTRAJNA,SO TESKI,NESAKANI POSLEDICI ..PA I DEPRESIJA..E TOGAS NASTANUVA PRAV UZAS,I NE MOZE DA STANE ZBOR ZA BILO KAKVA INSPIRACIJA..DA SE RAZBEREME ODREDENO KOLICESTVO TAGA,EDNA DNEVNA DOZA,MOZE I DA NI PRIJA...NO GRANICATA LESNO SE PREMINUVA OD TAGA,PA SE DO DEPRESIJA..A TOGAS VEKE POSLEDICITE MOZAT DA BIDAT NE STRASNI,TUKU POGUBNISAMO OVOJ PODATOK...VO DENESNO VREME NAJOPASNA I NAJ PANDEMICNA BOLEST KOJA ODZEMA POVEKE ZIVOTI NEGO SITE VOJNI,I BOLESTI ZAEDNO E DEPRESIJSATA...SO NEA NEMA ZAFRKANCI1

Изменето од Makijaveli - 30.Март.2008 во 11:30
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај james dean Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 11:41

Вака сега, да се разбереме!
Ја у ствари се согласувам и со Кејти и со Рушка и со тебе Макијавели, НО, мислам дека секогаш пред да напишете нешто на некоја тема треба да го прочитате воведот!
Драгата Марија Магдалена многу убаво си напишала на почетокот на каква тага и болка мисли, па да не мешаме сега баби и жаби!

Кон врв
RUSHKA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јануари.2008
Поени: 2837
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај RUSHKA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 15:03
Mislam deka ne mesame babi i zabi zboruvame za bolkata i tagata kako nase soznanie ,otkrienije. Sto mi se slucilo ne mozam da napisam, veruvaj mi premnogu e bolnoтага
4ISTA SOVEST=MIREN SON
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај james dean Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 15:35

Рушка, како што реков и прееска, те разбирам апсолутно! Тоа за мешањето баби и жаби се однесуваше на Кејт и делумно на Макијавели!

Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 20:00
Sekoja maka sto sakas da ja potisnes ti stoi kako kamen nad glava koj ke ti padne koga najmalku e potrebno
Кон врв
seka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Guardian Angel

Регистриран: 04.Декември.2007
Поени: 4418
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај seka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 20:37
pred nedavno vreme,zamoliv edna osoba da me proceni,preku sliki, kakva sum kako osoba....i edno sto mi go rece me stvi vo misli, mi rece, gledam glaboko vo tvoite oci TAGA...koga go procitav toa, srcevo mi skokna, pocnaav da se prasuvam dali e mozno, i od kade taa taga...

procitav nekoi postovi na temava, i neznam zosto no go pronajdov izvorot na tagata vo moite oci, i se prasuvam dali e mozno osoba, koja doziveela nesto tazno i toa pred 16/17 godini,seuste tagata vo sebe da ja nois.....
Кон врв
alan ford Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Techno thief

Регистриран: 02.Март.2008
Поени: 10782
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alan ford Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 20:48

Вака сега, да се разбереме!
Ја у ствари се согласувам и со Кејти и со Рушка и со тебе Макијавели, НО, мислам дека секогаш пред да напишете нешто на некоја тема треба да го прочитате воведот!
Драгата Марија Магдалена многу убаво си напишала на почетокот на каква тага и болка мисли, па да не мешаме сега баби и жаби!

taga e taga..bolka e bolka...kade e toj kantar da se izmeri necija taga ili bolka dali e za vo temava ili ne...mislam deka gresis druze
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 21:04
Originally posted by seka seka напиша:

pred nedavno vreme,zamoliv edna osoba da me proceni,preku sliki, kakva sum kako osoba....i edno sto mi go rece me stvi vo misli, mi rece, gledam glaboko vo tvoite oci TAGA...koga go procitav toa, srcevo mi skokna, pocnaav da se prasuvam dali e mozno, i od kade taa taga...

procitav nekoi postovi na temava, i neznam zosto no go pronajdov izvorot na tagata vo moite oci, i se prasuvam dali e mozno osoba, koja doziveela nesto tazno i toa pred 16/17 godini,seuste tagata vo sebe da ja nois.....

Сека, мнооооогу убаво прашање постави. Многу. Незнам ни дали си свесна за тоа.

Да, можно е да се носи тагата и болката во себе и по 16/17...30...50 години.
Тоа се случува доколку процесот на исцелување не се одвивал по редослед. Токму така.
Имено, исцелувањето е ПРОЦЕС кој минува низ повеќе фази.
Ако човек се фиксира (несвесно) во некоја од тие фази, едноставно заглавува, и не доаѓа до исцелување. Или пак, некоја од фазите на исцелување ја пропушта.
Кај тебе веројатно се случило токму тоа.
Ај, кога ќе имам време повеќе ќе напишам за овој процес, кој е толку важен.

МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај james dean Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 21:15

Се зависи од личноста! Значи не 15-16 год., туку може и доживотно! Но некои луѓе, кои јас ги сметам за нечувствителни, можат и после еден ден да заборават и да си го продолжат животот како ништо да не било. Да, да, има и такви! (егоисти)

Кон врв
RUSHKA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јануари.2008
Поени: 2837
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај RUSHKA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 21:32
Konecno ubava diskusija se razvi na ovaa tema i se nadevam deka taka i ke prodolzi.

Изменето од RUSHKA - 30.Март.2008 во 21:46
4ISTA SOVEST=MIREN SON
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Guardian Angel

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај seka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 21:35
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Originally posted by seka seka напиша:

Сека, мнооооогу убаво прашање постави. Многу. Незнам ни дали си свесна за тоа.Да, можно е да се носи тагата и болката во себе и по 16/17...30...50 години. Тоа се случува доколку процесот на исцелување не се одвивал по редослед. Токму така.Имено, исцелувањето е ПРОЦЕС кој минува низ повеќе фази.Ако човек се фиксира (несвесно) во некоја од тие фази, едноставно заглавува, и не доаѓа до исцелување. Или пак, некоја од фазите на исцелување ја пропушта.Кај тебе веројатно се случило токму тоа. Ај, кога ќе имам време повеќе ќе напишам за овој процес, кој е толку важен.

marija magdalena, ubavo go objasni toa so procesto, lesno bi bilo se toa, da imas edna vrsta "lista" vo koja tocno ti pisuva sto treba da napravis za da projdes preku site tie procesi!

imam i drugi bolki doziveno, no sete osem taa edna sum gi prerabotila" toa covekot go pravi nesvesno,barem kaj mene e taka
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Guardian Angel

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај seka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 21:37

Се зависи од личноста! Значи не 15-16 год., туку може и доживотно! Но некои луѓе, кои јас ги сметам за нечувствителни, можат и после еден ден да заборават и да си го продолжат животот како ништо да не било. Да, да, има и такви! (егоисти)

NE,ne bi rekla deka sekogas e do LICNOSTA! isto taka golema uloga e PRICINATA,na bolkata ili tagata...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај james dean Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 21:44

A за тоа нема дискусија! Точно!
Јас за тоа и реков погоре да не мешаме баби и жаби! Марија многу убаво си напишала на почетокот дека мисли на загуба на блиска личност. Токму затоа јас и не се сложив со мислењето дека "тагата може да биде и убаво чувство!" Може да биде за некого, не викам не, ама не ваква тага.
А тоа за личноста - знам некои луѓе на кои им починале блиски, а тие на тоа гледале сосема нормално, без никакво сожалување.

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1516171819 55>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.