![]() |
|
Кафе муабет (фото) |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 164165166167168 231> |
Автор | |
Vojkan ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 02.Мај.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 387 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Abe kakvo potrosuvanje! Sega zemav od Tesco instant kafe i dva litra mleko.
Pa treba li da se pie ovde ili ne? Navali narode i kazuj denes dali vo Skopje imase sneg. Ili pak so dekret zabranija da pagja sneg i sl.? Ovde e uzas vremevo. Ladno, duva veter, prska nekoj gaden dozd (posebno ako se setam so aparatot) i plus znae i sneg malku da se zamesa so dozdot. |
|
Ernst Haas: "Leica, schmeica. The camera doesn't make a bit of difference. All of them can record what you are seeing. But, you have to SEE."
|
|
![]() |
|
chaat ![]() Нов член ![]() Регистриран: 10.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 17 |
I TOA RUSKI ![]() |
|
![]() |
|
NINA_SK ![]() Сениор ![]() Регистриран: 11.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 601 |
Vojkan , sto mi se sluci pred nekoj den . Na rabota na skype me kontaktirase izvesen Vojkan so isto ili priplizno slicno prezime kako tvoeto , ne obrnav vnimanie . Si napraviv muabet , za da na kraj koga go prasav kako e vo Praga svatam deka ne si ti . Se slucuva .
![]() |
|
![]() |
|
Vojkan ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 02.Мај.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 387 |
Na zdravje
Si razubavila necij den |
|
Ernst Haas: "Leica, schmeica. The camera doesn't make a bit of difference. All of them can record what you are seeing. But, you have to SEE."
|
|
![]() |
|
chaat ![]() Нов член ![]() Регистриран: 10.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 17 |
![]() |
|
![]() |
|
Inaku, vo Skopje sabotata mi se sluci nesto sto me potseti na tebe.
Sakav da slikam edni cistaci kako se odmaraat, a kolickata im bese na 5 metri od niv. I dodeka se mestev, skoknaa od sedecka polozba i pocnaa da rabotat. I edniot mi vika: Samo za loso ne slikate. Za arno nikogas. Jas si vikam, ovoj me zgresil za nekoj i go prasuvam od kaj si misli deka sum. Odgovor? Si mislese deka sum od nekoj vesnik. Dodeka da objasnam deka sum hobist, mi pomina zelbata da zamolam eden od niv za portret. Normalno, mi tekna na tebe i toa sto vikase deka ako izvadis aparat vo Skopje odma ke mislat deka si od nekoj vesnik. |
|
|
|
![]() |
|
И ќе кажете како е во Скопје или ќе треба на А1 да гледам временска прогноза?
Инаку, и јас доста често сам си ги разубавувам деновите во Прага. Полека станувам мајстор за самостојно разубавување денови. Ќе треба да напишам книга. ![]() Нина, честито изборот за Куманово. Поздрав и до другите. Секоја чест. |
|
|
|
![]() |
|
NINA_SK ![]() Сениор ![]() Регистриран: 11.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 601 |
Ne znaes sto e podobra varijanta . Da kazes (izlazes) deka si od vesnik "ne sakaat da gi ima po vesnici " da im kazes deka si amater , ne si tolku vazen . Zatoa sega za sega gi fotografiram od pozadi , na odminuvanje ili ako me posluzi zoomot . Se poveke sakam da lovam momenti . Najdobro e od kola .
![]() |
|
![]() |
|
branko_k ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 682 |
Vojkan, ladno e, ama uste ne pagja sneg
![]() |
|
![]() |
|
Vojkan , vaka po red . Mi se cini deka za utre prognoziraa dozd .
Za razubavuvanje na denovi ... sekoj si znae najdobro sto go veseli . Za izlozbata vo Kumanovo , blagodaram . Vide i sam koj ima golem udel vo mojot uspeh ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Значи, кај да е, ќе одите на сафари со санки.
![]() Нина, ќе станеш позната по тоа што сликаш грбови. Не се смеј или лути, те молам. Не се зезам. Има еден таков фотограф. Од Англија чинам беше. Го сликал Черчил (ако не се лажам) од позади зашто не фатил позиција и станал познат по тоа што слика грбови. Многу познати грбови има сликано. И јас се тешам дека ќе станам познат по тоа што сликам дефокусирано понекогаш (да не кажам често :)). А може и нозе да почнам да чкрапам. Каков фетиш тоа ли ќе биде? Нозете на Трифун или нозете на Амди Бајрам. ![]() Еј, ќе барам копирајт за идејата ако некој почне пари да прави од нозе! |
|
|
|
![]() |
|
Кој е во жири на такви работи?
Професионални фотографи, уметници или обични луѓе? |
|
|
|
![]() |
|
Фала за друштво и муабет. Јас морам да легнам и да пробам да се натерам да заспијам. Утре имам часови скоро цел ден.
![]() п.с. Ваљда не ми се налутивте за муабетот со сликањето грбови и нозе? Таков ми е и муабетот и хуморот. Мај аполоџиз! ![]() |
|
|
|
![]() |
|
branko_k ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 682 |
![]() ![]() |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 164165166167168 231> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |