|
ПРЕГОВОРИ ЗА ИМЕТО - 1 |
Внеси реплика | страница <1 162163164165166 256> |
Автор | ||
igi 3
Сениор KVO VADIS Регистриран: 30.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 18736 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Zarem mislis deka so glava mozes da turnis betonski zid ? Kade sto ima sila nema pravdina Treba da sme mudri i da iskoristime se sto mozeme a ne da se fakame kako pijani za bandera |
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А што има во случајов со името за искористување?
|
||
igi 3
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ima i te kako
Zarem ja zaboravas korista so zaclenuvanjeto vo NATO ili vo EU zarem toa ne e koris? |
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не, не ја гледам како корист кога услов за членство е промена на името на државата, туку како непоправлива штета.
|
||
igi 3
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne promena na imeto ne nego nekoja dodavka kako :severna: dolna: ili "gorna "
A ako mislis deka ke ja zafrnime Grcija ili deka ke ja PORAZIME da prifati da se vikame samo Makedonija se lazis Treba da se spustime na zemja i da gledame so e realnost a ne da letame vo oblaci |
||
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А ова не е промена за тебе? |
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
мислам дека повеќе се работи за инает и скриени аспирации во позадина отколку што е важна герографската одредница ......... само , прашање е дали можеме и дали имаме капацитет да издржиме и како што вели Иги , е зафркнеме и поразиме грција и останатиот дел од светот кој решението за спорот го гледа токму во географската одредница ...... треба , навистина треба да се спуштиме на земја и да подразмислиме и за другите работи кои се спуштаат по надолна линија како воз без кошници ............ зошто , факт е дека спорот е нешто кое не влече и оддалечува а никако приближува кон некое подобро утре ......... факт е дека поради таа економска ситуација добар дел од нашите сограѓани станаа “ самоосвестени бугари “ па покрај спорот со грците ни се заканува уште еден спор со уште еден сосед ........ а доколку се најдеме ВОН а не ВНАТРЕ нато и еу , мислам дека ќе имаме уште еден спор со уште еден сосед кој исто по примерот на бугарите ќе се загрижи за “ своите “ во РМ ...........не се работи за страв од како што еднаш Нептун нагласи само од исток или запад .... се работи за страв од УТРЕ ......... какво е тоа утре што со инаетење и терање политика на скриени аспирации ќе им го обезбедиме на идните поколенија ? ...........или , најибаво ќе биде сите да кренеме чергата па у бел свет ......... ионака од таму ќе може да се гласа и секако , дасе биде патриот без последици ............... или , кој мисли дека грешам , слободно нека се јави да се замениме ........ тој мене истите услови таму како јас нему тука ..............
Изменето од МАРШАЛ - 09.Август.2009 во 12:08 |
||
Buggyman
Сениор Регистриран: 26.Јуни.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1308 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Името е “ПРОДАДЕНА“ работа, сега само се “крева вредноста“ на “робата“...
|
||
Homo homini lupus est...
|
||
igi 3
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Zarem nema da postoi imeto Makedonija ?Pa makar bila GORNA DOLNA ili SEVERNA? Mila zarem toa ne e dodavka pridavka ili kako sakas narecija Za tebe poarno e da ostaneme vo koj sokak nego da sme na prav pat? |
||
Neptun74
Сениор Orbiter Регистриран: 23.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 2643 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Vo slucajov nekoj ke bide "zafrknat". Znaci ti biras nie da bideme zafrknatite. Fino razmisluvanje, nema sto... Izgraden stav. Kade ke ni bese krajot ako Grcite bea vakvi kako tebe. |
||
DeepBlue
|
||
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Da se vmesham i jas! Igi e samo objektiven i realno gleda na rabotite,a toa ne go pravi pomal patriot od onie koi slepo veruvaat deka e mozno ovoj spor da se reshi bez da se prifati nekoja od pridavkite. Nam i onaka'' drugi ''ni ja krojat idninata,a tie ''drugi'' nalagaat da prifatime nekoja od predlozenite pridavki....za zal... kolku i da e boolno toa za site nas,sepak e realnost.Ne mislish i ti taka??? |
||
Neptun74
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne.
Alooooo! Sto se mozete da dadete koga ke vi pobaraat? Do kade ste spremni da davate, DA SE DAVATE???? I toa za vetuvanje... ma kakvo vetuvanje, vi prodavaat ideja za podobra idnina koja povtorno sami morate da si ja sozdadete!!! Idejata za podobra idnina ja imam i bez niv! |
||
DeepBlue
|
||
Neptun74
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ajde vaka da probam da objasnam:
Ako ne go smenime imeto, ke morame MNOOOOOGU da zapneme, da se podobrime vo sekoj segment od naseto ziveenje voopsto, i da se pazime kogo birame od prokletive politicari koi ne dovedoa do ova deredze. Koga (ne ako, ne smeeme da razmisluvame so ako) ke uspeeme vo toa, MOZEBI KE NE PRIMAT VO EU posle (hipoteticki) 2015... Ako go smenime imeto, ke morame MNOGU da zapneme, da se podobrime vo sekoj segment od naseto ziveenje voopsto, i da se pazime kogo birame od prokletive politicari koi ne dovedoa do ova deredze. Koga (ne ako, ne smeeme da razmisluvame so ako) ke uspeeme vo toa, MOZEBI KE NE PRIMAT VO EU posle (hipoteticki) 2015... See the difference? |
||
DeepBlue
|
||
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Idejata za podobra idnina ja imam i bez niv!
Ehh koga nie bi odluchuvale.....!!! Zarem mislish deka NIE ,obichniot narod sme tie shto odluchuvaat za ovie prashanja??? Zarem navistina mislish deka SME spremni taka lesno da dademe sve??? Vo golema zabluda si,svesen i sam!!! Drugi,drugi...tie odluchuvaat za NAS!!! |
||
Внеси реплика | страница <1 162163164165166 256> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |