IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 161162163164165 242>
Автор
Порака
Maran Ata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Август.2008
Статус: Офлајн
Поени: 3669
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Maran Ata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Ноември.2008 во 06:22
Originally posted by Zlatnik Zlatnik напиша:

Како тој делириум не ги фаќа во обичен ден, или на причесна, или кога се бакнува крст на некоја венчавка или ...?

A бе Златниче, си ме изнасмеал... хихихи
На причесна демоноопседнат??? хахаха
Демоноопседнатиот бега од крст, а ти велиш дека се причестува со Телото и Крвта Христови???    Немој бе вака Златниче...
+ Љубовта покрива многу гревови +
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Maran Ata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Ноември.2008 во 06:27
И за оние кои не веруваат во духовниот свет едно прашање со неколку потпрашања за размислување:

Зарем сите оние кои виделе демони пушат трева? Ако дојдете до заклучок дека само верниците си го претставуваат она што сакаат да го видат, тогаш како тоа има случаи кога и атеисти гледаат демони?

п.с. и ова е доста добро за размислување - Доколку не постои тој „невидлив“ свет, дали би се отворале институции за испитување на истиот, како што се парапсихолошките центри во Русија и Америка, кои имаат еден куп докази пласирано за потврда? (иако тие само докажуваат дека постои таков свет, но не можат да го објаснат и не ја знаат позадината на истиот)
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Maran Ata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Ноември.2008 во 06:30

или не ги пројавуваат тие „симптоми“, бидејќи сеуште ги немаат научено лекциите како (треба) тоа демонот да „излегува“ од нив?

Лекција како треба демонот да излезе од нив?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Maran Ata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Ноември.2008 во 08:03
Ај малку да се насмеете

Кон врв
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Ноември.2008 во 08:06
газење%20од%20смеење
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
Македон Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Регистриран: 20.Јули.2008
Локација: Macedonia
Поени: 9928
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Ноември.2008 во 21:21
Originally posted by Nikki Nikki напиша:

Со мислите за вториот дел од Дигитален Ангел

Види ВИДИ

На страната на Преминпортал имаше нешто од руски институт кој истражувал за светата вода и откриле дека кога ќе се изговори " Во името на Отецот, Синот и Светиот Дух" доаѓа до некоја промена во движењето на атомите на водата или така нешто.
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9425
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Ноември.2008 во 21:31
Originally posted by macedon_alex macedon_alex напиша:

Originally posted by Nikki Nikki напиша:

Со мислите за вториот дел од Дигитален Ангел

Види ВИДИ

На страната на Преминпортал имаше нешто од руски институт кој истражувал за светата вода и откриле дека кога ќе се изговори " Во името на Отецот, Синот и Светиот Дух" доаѓа до некоја промена во движењето на атомите на водата или така нешто.

Ima mnogu raboti neobjasnivi za nas lugeto na ovoj svet, nisto ne me cudi i da e tocno toa....
Кон врв
Zlatnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2005
Поени: 2605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Ноември.2008 во 09:02
големо%20гушкање
Originally posted by Maran Ata Maran Ata напиша:

Како тој делириум не ги фаќа во обичен ден, или на причесна, или кога се бакнува крст на некоја венчавка или ...?

A бе Златниче, си ме изнасмеал... хихихи
На причесна демоноопседнат??? хахаха
Демоноопседнатиот бега од крст, а ти велиш дека се причестува со Телото и Крвта Христови???    Немој бе вака Златниче...

Дали некој знае дека во него има некој демон или не? Претпоставувам дека незнае! Како и секој друг верник и тој оди на причесна! Или венчавка, или крштевка, или ...! И што се случува тогаш? Дали тогаш „препаѓа“?
Токму тоа и ми беше поентата! Ако во тие луѓе навистина постои демон, би требало во секоја (горенаведена) ситуација кога ќе се допрат до крст (па макар и случајно), да предизвика манифестација каква што гледа(в)ме на клипот, (тресење, препаѓање ...)! А не само во одредени денови кога „е време за истерување“ !среќа
Мислам дека сега бев (малку) појасен!намигнување   големо%20гушкање

Р.Ѕ. имало уште една порака која не ја видов!
Originally posted by Maran Ata Maran Ata напиша:

или не ги пројавуваат тие „симптоми“, бидејќи сеуште ги немаат научено лекциите како (треба) тоа демонот да „излегува“ од нив?

Лекција како треба демонот да излезе од нив?

Да де! Секој малку повозрасен верник гледа кај другите соверници како се манифестира тоа „истерување“ демони и нормално, како и се друго што нуди соодветната вера, го прифаќа и тоа, тој начин на однесување во таква ситуација, значи таа лекција! А кај малите деца тоа не е можно да го научат, и затоа неможе ни да се манифестира на таков начин! Значи неможат да ја научат лекцијата!големо%20гушкање

Изменето од Zlatnik - 11.Ноември.2008 во 09:09
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Ноември.2008 во 09:29
Ете, за малку ќе заборавев на Пентакосталец да му одговорам, а му ветив!
Originally posted by Pentakostalec Pentakostalec напиша:

... ednash spiev toa bea denovi koa naj revnesno mu sluzev na BOG znaci se so praev praev za BOG koa sedev na com za slava na BOG sedev i edna nokj se razbudiv kaj pet i pet minuti bev buden si mislev nes i naednas demon pred mene so crn mantil koa go vidov se zdrvev kao zid i slava na ISUS so dobiv sila da viknam,I,I,IS,US i si otide go snema naednas slava na BOG.AMIN

Како многу млад, на плажата на Јадранско море во „живо“ видов како еден чичко жонглираше со 3 камења! Во тој момент, тоа во мене побуди огромен интерес, огромна енергија за и јас да го направам истото. Си реков, кога може тој, ќе можам и јас. По враќањето дома, почнав да вежбам со 3 пластични овошја (јаболко, портокал и праскаголема%20насмевка). Незнам, сигурно имаше и цел месец на (речиси) секојдневно вежбање! И, еден ден - успеав! Го постигнав тоа што страстно, со сето мое срце го посакував!

Кога некој страшно (страсно) нешто посакува и верува во тоа ...

Изменето од Zlatnik - 11.Ноември.2008 во 09:31
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Maran Ata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Ноември.2008 во 10:06

Дали некој знае дека во него има некој демон или не? Претпоставувам дека незнае! Како и секој друг верник и тој оди на причесна! Или венчавка, или крштевка, или ...! И што се случува тогаш? Дали тогаш „препаѓа“? Токму тоа и ми беше поентата! Ако во тие луѓе навистина постои демон, би требало во секоја (горенаведена) ситуација кога ќе се допрат до крст (па макар и случајно), да предизвика манифестација каква што гледа(в)ме на клипот, (тресење, препаѓање ...)! А не само во одредени денови кога „е време за истерување“!

Златниче, ваквите твои коментари навистина докажуваат дека си атеист од првиот кош, со недоучена теологија . Оној кој што е демоноопседнат не може да оди на причест. Како може некој кој има демон во себе, да сака да го внесе Христос во своето тело? Не може на исто место и Бог и Мамон. А случајно допирање до крст (како што велиш) му ствара одбивност и се трга. Не значи дека ќе добие напад и ќе се ваља на земја. Ако забележа, на клиповите свештеникот цело време чита молитви. Има посебен ритуал за истерување демони од луѓе.

Демоноопседнат не може секој да го забележи. Тој може да биде како секој нормален човек, да оди на работа, да излегува во град, да се дружи... Оние кои го знаат подобро човекот, тие можат да забележат промени (подруг поглед, начин на разговарање, однесување), но ако не знаат дека е демоноопседнат, тогаш ќе си бараат изговор за чудното однесување (замор, хиперактивност, болест...). Верувај ми, знам како тоа реално изгледа.

Секој малку повозрасен верник гледа кај другите соверници како се манифестира тоа „истерување“ демони и нормално, како и се друго што нуди соодветната вера, го прифаќа и тоа, тој начин на однесување во таква ситуација, значи таа лекција! А кај малите деца тоа не е можно да го научат, и затоа неможе ни да се манифестира на таков начин! Значи неможат да ја научат лекцијата!големо%20гушкање

Златник, оваа твоја теорија нема врска со реалноста. Ти реков, знам како изгледа демоноопседнат. Тоа се случи со моја позната личност, и верувај дека не беше верник за „да ја научи“ лекцијата, туку беше атеист. Но, откако ја сфати целата работа што и се случи, тогаш почна да сфаќа дека има Бог, но, и дека има и ѓавол.

Страшно и жално е да чекаме тоа да ни се случи, за да поверуваме

Изменето од Maran Ata - 11.Ноември.2008 во 10:09
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Ноември.2008 во 10:46
Демони!
Верувате дека има! Во ред! Ваше право!
Дозволете ми да ве прашам, што подразбирате, или поточно, како ги замислувате демоните?
Кој ги создал? Бог?
Зошто ги создал? Да ги „искушуваат“ или заплашуваат луѓето?
Дали се „раѓаат“ нови демони и дали некои „умираат“ ?
Колку време живеат?
Какви се тие? Дали се тие духовни суштества или материјални? Или нешто трето?
Каде тие престојуваат? На небесата или покрај нас?
Како (во кои ситуации) стануваат „видливи“?
...
Можеби има и други прашања, но мислам дека се доволни за да се свати суштината!

Р.Ѕ. Незнам дали ја разбра алузијата со 3-те топчиња за жонглирање?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Maran Ata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Ноември.2008 во 10:58

Р.Ѕ. Незнам дали ја разбра алузијата со 3-те топчиња за жонглирање?

А ти не знам дали го разбра тоа што јас го пишав за случката со атеист(ката)? Или може и на атеисти кои не веруваат во Бог, а уште помалку во ѓавол, да им се пристори дека се демоноопседнати?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Maran Ata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Ноември.2008 во 11:01

Дозволете ми да ве прашам, што подразбирате, или поточно, како ги замислувате демоните?Кој ги создал? Бог?Зошто ги создал? Да ги „искушуваат“ или заплашуваат луѓето?Дали се „раѓаат“ нови демони и дали некои „умираат“ ?Колку време живеат?Какви се тие? Дали се тие духовни суштества или материјални? Или нешто трето?Каде тие престојуваат? На небесата или покрај нас?Како (во кои ситуации) стануваат „видливи“? ... Можеби има и други прашања, но мислам дека се доволни за да се свати суштината!

Прости ми вака што ќе ти кажам, ама ти до пред извесно време се трудеше да ни покажеш што (не) учи Библијата, па мислам дека треба да ги знаеш одговорите на овие прашања штом си се нафатил да рушиш теологија. Незлонамерно кажано - само користам логика...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Ноември.2008 во 11:20
Да рушам теологија?изненадување ма%20ајде
Колку и да сакам не го можам тоа. Побргу би срушил планина отколку некоја теолошка догма. Вољата на индивидуата е страшно силна врз сопственото его (гледање демони = жонглирање топчиња), но е ништо во споредба со вољата на масата.
Рушењето на одредени религии си доаѓа само по себе, со тек на време. Доказ - историјата!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 161162163164165 242>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,484 секунди.