|
РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО |
Внеси реплика | страница <1 159160161162163 242> |
Автор | ||
Maran Ata
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3669 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Добредојде Тетратка
Изменето од Maran Ata - 09.Ноември.2008 во 01:32 |
||
+ Љубовта покрива многу гревови +
|
||
Pentakostalec
Сениор Регистриран: 11.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 583 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
epa i covek od 40 godini kje si rece soe voa ama toa se slucua oti nesekodnevnoi toa se slucua ne sme nauceni na visa sila koa si vo bozjo prisustvo ne mozes da se ponasas normalno a ti samata slusas deka tamu bozjoto ime se propoveda i ne e mozno gjavol haha oti on bega kao strsen od bozjoto i tolku e od mene imav so da kazam poz
|
||
Одете мегу сите народи и создавајте од нив мој ученици крштевајки ги во името на Таткото, Синот и Светиот Дух
|
||
Maran Ata
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Еххх, јасно кажува Светото Писмо дека ѓаволот може да се претвори и во ангел на светлината и дека и тие го проповедале велејќи цело време дека Тој е Христос, Син Божји, а кога се залепила до св.ап.Павле и Сила таа бајачката, цело време викала дека тие се пратеници Божји кои ја кажуваат вистината... зарем тоа малку ти е? Зарем не е речено дека на судниот ден таквите ќе се правдаат со: Господи, зарем не во Твое име ли проповедавме? Зарем не во Твое име ли правевме чуда? Зарем не во Твое име ли изгонувавме демони? А Господ ќе им одговори: Бегајте од Мене, нечисти, оти Јас не ве познавам! Што мислиш, зошто било ова кажано? |
||
|
||
Pentakostalec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
"Edni kje zborat vo jazici,drugi ke tuma4at,treti drugo"
taka vika BOG u bibliata Изменето од Pentakostalec - 09.Ноември.2008 во 03:48 |
||
Одете мегу сите народи и создавајте од нив мој ученици крштевајки ги во името на Таткото, Синот и Светиот Дух
|
||
Maran Ata
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Подобро е да кажам пат збора на разбирлив јазик, отколку 1000 на неразбирлив, вели св.ап.Павле. Треба да имаш на ум дека апостолите зборувале на јазици кога имало луѓе од разни припадности околу нив. Тогаш тие ги зборувале нивните јазици (прочитај во Дела), а не некој новоизмислен њу есперанто јазик, кој не е разбирлив за никој. А меѓу другото, каде пишува во Библијата дека апостолите се ваљале а земја, се дереле, кубеле коса, се треселе... Всушност, ова со тресењето и ваљањето и дерењето го има во Библијата, но само кај луѓе кои биле демоноопседнати! А се знае кој е плодот на Светиот Дух - мир, смирение, кротост... Изменето од Maran Ata - 09.Ноември.2008 во 05:53 |
||
|
||
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Е па сега и ти знаеш... слушај го раперот... тој знае, тој не му служи на Сатанат и не знае како дејствуваат демоните денес, демек она неговото е „дар„ на Св. Дух, ко демек ние сме ненормални па он треба да ни кажи за Св. Дух...
Па дури и клипчиња има...
Разумниот лесно ќе ја препознае демонската измама и хула кон Св. Дух...
Она што е на клипот, не е производ на здрав разум и Божјо содејствие - откровение.
|
||
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
||
Опитен
Сениор Регистриран: 20.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 699 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ти дете ова озбилно? |
||
Господи Исусе Христе помилуј не
|
||
Pentakostalec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
"Edni kje zborat vo jazici,drugi ke tuma4at,treti drugo"
taka vika BOG u bibliata samo da ve potsetam vo stariot zavet e i se odnesuva konkretno za jazicite od svetiot duh neli zborvaa i pavle petar,po zaminuvajte na ISUS pa drugite velea deka se ludi,pijani taka slucaj is o va s a ne pisua deka kje prestanat jazicite pozz{i vekje sum out kazav so imav vie nigde so stih niso ne mi potvredvte} |
||
|
||
Опитен
Сениор Регистриран: 20.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 699 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ова е веќе сериозно, тогаш.
Што со стих сакаш да ти се потврди? Ама дете не разбираш ли дека даровите да говорат јазици биле дадени за оние кои неверуваат, а денес нема кој не слушнал за Христос и Евангелието, не поверувал и се крстил?мир, Св. ап. Петар зборувал на јазици ама секој кој го слушал си го слушал својот јазик, што се претпоставува дека го зборувал јазикот нас Адам и Ева, а овде кој и што зборува. Неартикулисани звуци, извици, трансови, делириум и се само нешто разумно и разбирливо. св.ап. Петар зборувакл на јазици ама од неговата проповед поверувале и се крстиле 3000 души, а од овие и тие што веруваат ќе узгубат вера. Точно е тоа дека Светиот Дух живее во Црквата но знаеме дека полодот на Светиот Дух е: љубов, радост, МИР, долготрперливост, доброта, милосрдност, вера, кротост, воздржливост... кои пред се се пројавуваат во внатрешноста на сецето и проследени со умерени и воздржани движења а во неартикулисани, забревтани рипања, трескања од земја, бесни крескања... И на крајот. Светиот Дух е Господ, Премудар и Преразумен, а секој мудар и разумен човек овде ќе забележи дека работаат нешто не е како што треба и зар можеш да ги замислиш светите Апостоли така ? п.с. ова свати го најдобронамерно и со љубов |
||
Господи Исусе Христе помилуј не
|
||
makarios
Сениор Регистриран: 20.Октомври.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1282 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
belichka
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ovie na videoto mn slicnosti imaat so Pentokoscite se tresat prevrtuvaat besneat vikat crkat...od sto kje da e?? demonopsednati??? |
||
Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo
|
||
makarios
Сениор Регистриран: 20.Октомври.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1282 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Секој сам нека си пресуди... |
||
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Интересно е, денес - ЃАВОЛОТ СЕ ГЛЕДА НА СЕКАДЕ нема потреба да се замараш, дури и без да сакаш тој се гледа ...
ПА дури и на КЛИП...
|
||
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
||
Pentakostalec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Samo Edno iam da kazam ne okolu temata
me radua sto licnostite na videoto bea oslobodeni amin samo ne stavrajte losa slika za mojta zadnica napravivte deka sme demonopsednati BOG da cuva eden moj brat od edno dete istera 5 demoni koi mn tesko go macea toa ne se opisua duri mn vreme lezese vo ludnica pred da bide osloboden. Inaku pravoslvnata crkva bi ja narekol neso kako eres. {bez navreda moe misleje samo ne mi treba objasnuvaje} |
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 159160161162163 242> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |