![]() |
|
Nikon D3 i Nikon D300 - oficijalno |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1415161718 30> |
Автор | ||||
KirilS ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 31 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
Никој Канонџија кој има во негова сопственост минимум неколку објективи и + други пропратни средства од истоимента фирма и поминал години со таа опрема нема да премине на Никон во никаков случај(и од финансиски причини и од сентиментални) и обратно.
И нормално секој си ја брани својата територија. то е то! |
||||
![]() |
||||
Mire ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 15.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 1594 |
|||
Thanks Voko
![]() |
||||
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka klikni TUKA
|
||||
![]() |
||||
Vojkan ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 02.Мај.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 387 |
|||
Mislam deka se odnesuva na ova:
http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=8964&PN=10 na sredina od stranicata ima fotki i komentar od Zatko za Nikonot i noviot objektiv. |
||||
Ernst Haas: "Leica, schmeica. The camera doesn't make a bit of difference. All of them can record what you are seeing. But, you have to SEE."
|
||||
![]() |
||||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|||
Tie vrednosti na CA ne se on-par so ostanatite rezultati na objektivot. Deka se cistat, se cistat, no za vrednostite da ne se zalazuvame ... po toa prasanje rezultatite se samo average.
Изменето од Mire - 21.Ноември.2007 во 00:23 |
||||
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka klikni TUKA
|
||||
![]() |
||||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|||
Ne uspevam da go najdam toa Zatko. Ako ne ti e tesko upati me kade si pisal sto mislis za 24-70. Изменето од Mire - 21.Ноември.2007 во 00:20 |
||||
|
||||
![]() |
||||
Zoran K ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
|||
Pa i CA ne e losha. Vprochem podobra e od mnogu drugi prajmovi. Zgora na toa, vo noviot Capture NX hromatskata aberacija se simnuva so edno pritiskanje na kopcheto.
Kako sto ke se sluchi so D3, taka ke bide i so ovoj najnov zum -vleguva vo legendi! |
||||
![]() |
||||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|||
Aiii, cifrite se fantasticni za se osven za hromatskite aberacii. Odamna ne sum videl vakvi brojki ![]() Odam sega da vidam sto rekol Zatko za objektivot ... bas me interesira ![]() |
||||
|
||||
![]() |
||||
Zoran K ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
|||
zatko, izgleda vo objavuvanjeto na replikata si zadocnil samo moment posle mene, taka sto onoa sto bi odgovoril se naogja malu pogore...
|
||||
![]() |
||||
zatko ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Октомври.2005 Локација: Australia Статус: Офлајн Поени: 388 |
|||
Zoran,edno vreme vrlase drva i kamenja po Canon deka morale da nosat canonovi znaci ili taka nesto demek vrsele pritisok,pa ova sto go kazuvas e duri smesno i odvratno od Nikon
I neznam sto se slucuva vo Canada ama ako sakas jas ke go zemam ovde vo Avstralija bez nikakvi dogovori i toa uste slednata nedela Abe ovie Nikondziive epten pateticni bile ![]() http://www.blissvp.com |
||||
www.blissvp.com
|
||||
![]() |
||||
|||
Lugje, jas sum otvoren chovek i sekogash zboruvam iskreno za site raboti so vas. Zatoa i ve izvestiv za ovaa rabota so Nikon.
@ Angel So objavuvanjeto na dogovorot veke eksplicitno se izjasnuvam deka ne se slozhuvam so nego vo potpolnost. Ne bi rekol deka ova e polosho (ili isto losho) so aktot na Canon za prisilno teranje na SITE fotografi da nosat Canon reklami na sebe ako sakaat da si go zarabotat lebot. Od druga strana, iako se obiduvam da najdam neshto pozitivno vo obidot, poradi limitiranite kolichini, prvin da gi zadovolat onie na koi najmnogu im treba kamerata, vo mene ima nekakvo chuvstvo na nesoglasuvanje so bilo kakva diskriminacija. Zatoa se naogjam na svoeviden krstopat. Od edna strana, na slobodniot pazar sekoj bi trebalo da ima neprechen pristap do sekoj proizvod. Od druga strana, koga se ima bilo kakov nedostatok, togash prvin se vodi smetka da se zadovolat onie koi imaat najgolema potreba od nego... Interesno, ako se raboteshe za neshto drugo, za neshto sto direktno ne me zasega, bi rekol deka od dvete zla, podobro e da se odbere pomaloto - neka se dade prvin na onie koi si gi hranat semejstvata so takvi alati, a drugite, na koi im e samo do zadovolstvo, neka pochekaat malu... Mozhebi gledano so ochite na suvoparniot zakon toa ne e korektno, no od druga strana naogjam moshne jasno moralno opravduvanje. Inaku kako bi bilo ako ja podrzhime drugata strana? Koj ima pari i se zapishal prv na redot, neka kupi i neka se razonoduva, a koj ima potreba ... neka cheka!? Dugo, koga rekov "treba da potpisham", vsushnost mislev treba da se slozham deka nema da ja prodavam kamerata. Ne se raboti za legalen dokument-dogovor megju mene i Nikon, tuku toa e poveke kako vzaemno razbiranje vrz osnova na prethodno spomnatoto. Znachi Nikon se obvrzuva deka mene ke mi go dade alatot sto mi treba vo mojata rabota pred da go ponudi na nekoj koj go cheka samo za razonoda, no istovremeno bara od mene zbor deka jas nema potoa da mu go preprodadam toj ist alat za poveke pari na istiot onoj na koj Nikon mu rekol da pocheka malu. Oti ako ne e taka, togash zoshto Nikon bi se grizhal za mene, koga mozhe, bez da go boli glava, da ja dade kamerata vo slobodna prodazhba, pa koj kupi - kupi, a koj profesionalec ke ostane so prstot vo usta - too bad. Ovaa opcija, od druga strana, mi zvuchi malu premnogu studeno kapitalistichki, sto nikogash ne mi se dopagjalo. Inaku Angel, blagodaram za ponudata ti da mi ja kupish kamerata i da mi ja pratish na svoj troshok. Toa e navistina mnogu velikodushno od tebe. Znaesh deka nikogash nema da prifatam takvo neshto, no toploto chuvstvoto na bliskost i nesebichno prijatelstvo ke ostane zasekogash so mene. Zatoa mojata najgolema zhelba e da si ja kupish ovaa kamera za sebe. Mislam deka taka bi bil mnogu pozadovolen i posreken. @Voko Ova e stavot na Nikon Canada i ne znam dali e generalno vazhechka pozicija na Nikon kako korporacija. Edno e sigurno - ovaa kamera predizvika neverojaten interes nasekade vo svetov i ima nesrazmerno poveke kupuvachi otkolku sto mozhe parchinja Nikon da proizvede. Nikon Canada ima polisa da servisira kameri samo sto se kupeni vo Kanada. Od strana na uslugata sto ja dava na profesionalnite fotografi (NPS chlenovi) nemam nikakva zamerka. Sekoja popravka ili podesuvanje go pravi za najmnogu 3 dena i mozhe vo megjuvreme da ti dade na usluga druga kamera ili objektiv. Od toj aspekt na potesno integriranje megju Nikon i profesionalcite, mozham da razberam zoshto se obiduvaat kamerata prvo da ni ja dadat nam. Vo sprotivno samo ke ne nateraat da ja kupime od druga strana, stavajki ne vo mnogu neprijatna situacija podocna so nejzinoto servisiranje. Edno vreme imashe dosta nezadovolni repliki okolu toa, pa sega Kanadskiov predstavnik saka da najde nekoj podobar modus operandi. Kako pozitivna posledica po Nikon ostanuva onoa sto go rekov vo predhodniot komentar - indirektno, so davanjanjeto na kamerite prvin na profesionalcite, Nikon ke dobie fotogafii koi na najdobar nachin ke go promoviraat noviot produkt i na toj nachin ke mu pomognat vo natamoshnata podazhba na ovaa kamera. Zarem nie ke se zainteresiravme za nea ako prvite sliki sto bea objaveni ne bea napraveni od vrni iminja vo fotografskiot biznis? Interesno, kolku sto poveke razmisluvam za celava rabota, se poveke mi se razjasnuvaat nekoi raboti... Vo sekoj sluchaj, imam ushte malu vreme za donesuvanje na konechnoto reshenie. Изменето од Zoran K - 21.Ноември.2007 во 00:05 |
||||
![]() |
||||
Vojkan ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 02.Мај.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 387 |
|||
Zoran, vo mnogu nezgodna situacija te stavaat. Razmisluvam zosto Nikon se odlucuva na vakov cekor. Ne mi se veruva deka e samo zaradi vestacko krevanje na cenata.
|
||||
Ernst Haas: "Leica, schmeica. The camera doesn't make a bit of difference. All of them can record what you are seeing. But, you have to SEE."
|
||||
![]() |
||||
aboskovski ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 336 |
|||
Neverojatno! Ne mozam (ne sakam) da veruvam deka nesto vaka diskriminiracko se slucuva na eden otvoren pazar vo edna zapadna demokratija. Bas bi sakal da vidam primerok od pismoto (dokolku ne ti preci, sekako).
I ova zvuci mnogu glupo (izvini). Od koga ke ja kupis - tvoja e, mozes da i pravis sto sakas - moe mislenje.
Izvini uste ednas, i ova lici na na nekoja vselenska glupost. Ne znam zosto tolku mnogu go napagjase canon poradi toa sto ucesnicite na nekoj nastan gi prisiluval da nosat canon bedzovi. Ova e mnogu poloso. Btw, bas bi sakal da znam kako ke reagira kanadskoto drustvo za zastita na kupuvacite, nejse, nekoj ke saka i da tuzi, neli?
Eve, da ti pomognam, da ne se stavas na iskusenie poradi nekoi nemoralni predlozi :-) http://geizhals.at/deutschland/a274756.html Jas ke ja kupam za tebe, ke ja dobiam vednas posle bozik (27 dec) , bez nikakvi ogranicuvanja i obvrski za potpisuvanje dogovori, i ke ti ja ispratam na moj trosok. Dogovoreno? Изменето од aboskovski - 20.Ноември.2007 во 21:27 |
||||
![]() |
||||
Sanja84 ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 643 |
|||
Jas bi se slozila
![]() |
||||
![]() |
||||
![]() |
||||
|||
Samo sto mi e javi dilerot od Nikon javuvajki mi za nekoe specijalno pismo od Nikon vo koj se veli deka poradi neochekuvaniot interes za novata kamera i ogranichenite proizvodstveni kapaciteti ke ima samo limitiran broj za distribucija, pa ovie kameri ke odat samo kaj profesionalci i NPS chlenovi. Se predviduva chekanje na red za D3 megju 6-12 meseci world-wide.
Zatoa, ako sakam da go dobijam mojot primerok, treba da potpisham dogovor deka nema da go prodavam vo rok od edna godina. Celta im e kamerata da ne dobie nekoja veshtachki visoka cena na pazarot poradi preprodavanjeto na ebay (so sto se slozhuvam, bidejki taka se stitat kupuvachite) i zatoa sto ne sakaat poplavata od prvite imigi da bide od bilo koj sto ima pari da ja plati cenata (mozham da gi razberam deka sakaat da se zashtitat i sebe si od sekakvi mozhni reakcii na pocetokot od prodazhnata kampanja). Ostanuva do mene dali ke se slozham so ovoj uslov... ![]() |
||||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1415161718 30> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |