IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - На повидок нов дипломатски фронт со Бугарија
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

На повидок нов дипломатски фронт со Бугарија

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1415161718 133>
Автор
Порака
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Статус: Офлајн
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Август.2009 во 16:46
Originally posted by МАРШАЛ МАРШАЛ напиша:

партал ги праеме .... нели ДРУЖЕ ? среќа
ma,...ni partal nema da im ....ostaime!..намигнување
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Август.2009 во 16:51
нема ..... од причина што претходно и нив ќе ни ги собере некој “ екУномиста “ смеење
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Август.2009 во 16:56
a...ke treba i eden,...prekumorski front  da se otvori,...za da prosheta malku i ...obichniov chovek...голема%20насмевка...a i na domashen teren se gleda deka sme jaki,...treba da se isprobame .....na "gosti".намигнување
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Polar Bear Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Декември.2007
Локација: Канада
Поени: 1152
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Polar Bear Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Август.2009 во 17:59

За поефикасно замајување на јавноста јас предлагам не еден, ами два прекуморски фронта - Канада и Астраља. Море пичвајз ќе ги напрајме, и од внатре, и од надвор.

Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Август.2009 во 18:01

како шубара има да им ги превртиме смеење

Кон врв
ss23cs Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 04.Април.2008
Локација: Bulgaria
Поени: 2
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ss23cs Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Август.2009 во 19:09

http://www.focus-news.net/?id=n1235151&chain=1

Изменето од Анастеа - 05.Август.2009 во 20:05
Кон врв
Diogen Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2009
Поени: 355
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Diogen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Август.2009 во 19:14
На темава имам само една порака да пратам до Каракачанов,Борисов, и сите новоосознаени Блгари во Македонија - цитат од една генијална мисла на Алберт Ајнштајн, која ја опишува оваа еволутивна фаза на Блгарштината:

Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former.
„Само две нешта се бесконечни, вселената и човековата глупост, ама не сум сигурен за првото.“

Кон врв
Polar Bear Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Декември.2007
Локација: Канада
Поени: 1152
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Polar Bear Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Август.2009 во 21:54

Ете, јас предлагам б’лгарскиот президент да дојде во Скопје и да баци рака на бај Иванов, којто ште ослободи б’лгарската гражданка сос македонски произход Спаска Митрува. След това, президент’т ште си ја однесе Спаска в прегратките на Божидар Димитров, големиа љубител на б’гарето в’в Македонија, а ние среќно и весело ќе ги заборавиме за секогаш.

Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Август.2009 во 21:55
Originally posted by Анастеа Анастеа напиша:

Еве ти една сензација 600.000 б’лгари, за други не знам оти не ги читам.

ima golema razlika
kolku bugari ima vo makedonija i kolku lugje imaat bugarski pasosi
toa se dve razlicni raboti
vo makedonija i vo bugarija ima puno so mak pasosi so ne se makedonci
isto i vo bugarija ima puno pasosi i ne se bugari
koj kogo laze sega

ako nekoj ima bugarski pasos toa ne znaci po difolt deka e bugarin
znaete kolku pasoci na monako imaat lugje niz cel svet????

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
ABC Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Јули.2009
Поени: 371
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ABC Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Август.2009 во 22:12
Зошто Бугарите не се заложија толку многу за преголемиот број нивни “сонародници“ од Велес,кој се затворени по Германските затвори,колку за Спаска,или Спаска е посебна сорта Бугарка,не е како “Велешките Бугари“ во Франкфурт?
Кон врв
да бе Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
О’ Дабштајн

Регистриран: 10.Април.2009
Поени: 5367
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај да          бе Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Август.2009 во 22:42
Originally posted by Polar Bear Polar Bear напиша:

Ете, јас предлагам б’лгарскиот президент да дојде во Скопје и да баци рака на бај Иванов, којто ште ослободи б’лгарската гражданка сос македонски произход Спаска Митрува. След това, президент’т ште си ја однесе Спаска в прегратките на Божидар Димитров, големиа љубител на б’гарето в’в Македонија, а ние среќно и весело ќе ги заборавиме за секогаш.

Ете jaс не го приемам предлогот
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Август.2009 во 22:42
ШТЕТА плачење
Кон врв
Buggyman Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јуни.2009
Локација: Macedonia
Поени: 1308
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Buggyman Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Август.2009 во 22:50
Originally posted by anakin anakin напиша:

Originally posted by Анастеа Анастеа напиша:

Еве ти една сензација 600.000 б’лгари, за други не знам оти не ги читам.
ima golema razlikakolku bugari ima vo makedonija i kolku lugje imaat bugarski pasositoa se dve razlicni rabotivo makedonija i vo bugarija ima puno so mak pasosi so ne se makedonciisto i vo bugarija ima puno pasosi i ne se bugarikoj kogo laze segaako nekoj ima bugarski pasos toa ne znaci po difolt deka e bugarinznaete kolku pasoci na monako imaat lugje niz cel svet????

Анакине,

Мораме голема благодарност да им кажеме на “гладните“ ни сограѓани од Струмица, Виница, Куманово, Кратово, Берово, Валандово...па до Скопје, за истите тие “патриоти“ кој што со тупаници се удираат по градите (дури губат здив од ударците) за моменталната состојба. Имав можност да влезам во “конфликт“ (секако, вербален) со “бранителите“ на Македонштината и на моето укажување во 2001-2 година дека со таквиот акт ке и наштетат на сопствената држава, за нив бев луд, неписмен, идиот кој нема поим пто говори и.т.н.

Сега нека не ни е криво за настпот на Бугарија, разбирливо е дека “ке се грижат“ за своето “малцинство“ во Македонија, па ако е точна бројката, тогаш за следните години ке има назадување на односие Македонија-Бугарија само поради тој факт.

Велиш пасошот не е ништо, точно, но не заборавај за да го добијат тој пасош пред се требаат да се декларираат дека се ЕТНИЧКИ Бугари, што менува се и има огромна разлика. Со самото потпиување на документот дека се по потекло Бугари (се декларираат Бугари), е добра основа за многуте следни политички притисоци.

Секогаш сум говорел дека Македонецот е превртлив, дека за пари ке си ја продаде сопствената мајка (со ПОЧИТ кон сите достоинствени Македонци). Ова го пишувам со чисти емоции, без разум, без резон но колку и да сакам да не е така, и ако пробам да размислам без емоции, пак ми доаѓа истата слика....жално, жално,жално!

600000 Бугарски пасоши? Ако оваа бројка е вистинската, покрај 500000 Албанци, плус останатите етникуми, можам да го замислам крајот.....
Homo homini lupus est...
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Август.2009 во 23:12
jasd mozam da se deklariram i marsovec za da zemam marsovski pasos
no nisto ne menuva na faktot deka sum pak makedonec
mil moj prijhatele
moi 10 drugari imaat bugarski pasos i so
nieden ne mi veli deka e bugarin
prosto sakaa da patuva
za godina dve tri kje go frlaat vo vardar
so kje im e togas
големо%20гушкање
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1415161718 133>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,344 секунди.