|
За Иконите (само текст, без слики!) |
Внеси реплика | страница <1 1415161718 57> |
Автор | ||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
A za prvicnoto evangelise zarem ovie zborovi ne gi smetas za verodostojni, ili paks si pravis tvoja verzija more ti shot znaes da isprevrtuvas lelelelele
20 Но, при тоа сметав за чест да не го проповедам Евангелието таму, каде што Христовото име веќе беше познато, за да не ѕидам врз туѓи основи, 21 туку како што е напишано: „Ќе Го видат оние, на кои ништо не им беше навестено за Него, и ќе разберат оние, кои не чуле.” 22 Тоа ме спречи многупати да дојдам при вас. |
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
stevompc
Сениор Регистриран: 04.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 275 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne |
||
makarios
Сениор Регистриран: 20.Октомври.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1282 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ами? Од кој? |
||
makarios
Сениор Регистриран: 20.Октомври.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1282 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
stevompc
Сениор Регистриран: 04.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 275 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ti sakas vistina ili sakas bajki od orthdoxwiki?
|
||
makarios
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ако сакаш види и тука.
|
||
izvoren
Сениор Регистриран: 12.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 700 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Aman so tie ikonite.Razberete nema nikakva osnova za da gi upotrebuvate vo vasite religiozni zivoti.
|
||
makarios
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Have it your way...
Прости |
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
A sto te briga tebe dali gi upotrebuvame, ajde ostajte gi ikonite na mira i ti i tvoite ... terajte si vie po vase nie po nase i kraj... |
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Postojano se vrtite vo krug so ovie ikoni zatoa sto mislam deka nitu ednite, a nitu drugite ne sakate da ja prifatite osnovnata premisla deka:
Nema nikakvi problemi so pravenje ikoni, problemite se ragjaat so nivnoto IDOLOPOKLONSTVO. Rabotata e sto prvite sakaat da ja gledaat samo prvata polovina od ovaa rechenica, a drugite samo vtorata. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
izvoren
Сениор Регистриран: 12.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 700 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
43 Зошто не ги разбирате Моите зборови? Затоа што не можете да ги слушате поуките Мои.
44 Вашиот татко е ѓаволот; и вие сакате да ги исполнувате желбите на својот татко; тој е човекоубиец од почетокот и не стои во вистината, зашто во него нема вистина. Кога зборува лага, говори од себе, зашто е лажец и татко на лагата. Jovan8;43-44 |
||
makarios
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Стефан, ај приземји се малце, и посмирено дискутирај. Впрочем, протестантите не се ништо ново, иконоборци постојат уште од 7ми век, и тие беа целосно разобличени на Седмиот вселенски собор.
Ако Светите Отци ги бранеле иконите, ако целата Вселена ги бранела иконите од иконоборците, кои сме ние да им се противречеме? И кој сум јас да кажам нешто повеќе од нив, за да ја подјачам одбраната? Значи, кој сака да се поучи, кој сака да има уши за да слушне, може да се поучи од нив. |
||
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ikonite se nasi nie ce odgovarame za toa, tebe sto ti e gajle ???? |
||
Give me your secrets
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Dali mozhe kulturno i bez navredi da se slozhite deka ne mozhete da se slozhite?
|
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Внеси реплика | страница <1 1415161718 57> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |