|
Ве навредува ли вистината? |
Внеси реплика | страница <1 1415161718 30> |
Автор | |
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Koga jas ne znam sto e vistina za mene, ne moze da znae ni drug
|
|
becenevem
Сениор Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ako dozvolite da ve navreduva vistinata,
togas isto taka prifakkate da ve manipuliraat |
|
Sho-Sana
Сениор Регистриран: 24.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2944 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne me navreduva, samo me zamisluva, dokolku ne sum ja znaela kako vistina, pa ja preispituvam - dali e vistina, ili e necija iluzija, moja ili tugja.
|
|
Ако сретнеш човек со кој:
- вреди да зборуваш а не зборуваш, си го изгубил човекот, - не вреди да зборуваш а зборуваш, си го изгубил зборот. Мудриот човек не ги губи ни човекот ни зборот. Конфучиe |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
НАВРЕДУВА Е ПРЕСИЛЕН И МОЖЕВИ НЕСООДВЕТЕН ЗБОР
човек е човечен и не совршен нагло спознаена вистина мора на некој начин да делува на нас ако не ви предизвика негативни чувства негативна вистина тогаш сте робот и не сте за ова планета, преселите се на некоја друга |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Marko Polo 1
Сениор venecijaner Регистриран: 20.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9693 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sekogas
|
|
Палестинец
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 12129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не ме навредува.......затоа што никогаш не ми ја кажуваат.......
|
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
НЕ
|
|
Delicia
Сениор *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.....poveke boli koga ke razberam deka me lazel(a) celo vreme ....
|
|
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
|
becenevem
Сениор Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kako moze nekogo vozduhot
da go navreduva? !!! p.s. ama toj cistiot |
|
*moon*
Сениор Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Секој лажен збор е белег на лицето на човековата душа, нејзина лузна што го унакажува. Секој гнил и безобразен збор е смрдлива рана, зашто Господ рекол дека за секој празен збор човек ќе даде одговор на Страшниот Суд, уште повеќе за секој лош збор . Овде е заемната врска меѓу душата и зборот: срцето раѓа помисла, од која потекнува зборот, а кажаниот збор како бумеранг се враќа кај човекот: душата станува главна цел на неговите сопствени зборови.
|
|
lane62
Сениор Регистриран: 08.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 7583 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne...iako boli
|
|
Daj više odmora jeziku nego rukama!
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Постои субјективизам, вистина е онаа кога изјави на повеќето субјекти ќе се совпаднат иако тоа не значи дека е вистина.
|
|
ANITA11
Сениор Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
koga e vistinata -ne
|
|
*moon*
Сениор Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Забораву, ги проголта ли сите навреди кое сум ги претрпил во животот, сите страдања и сите болки, сите стравови на животот? Ги проголта ли, забораву, немирот и трката на изминатиот животен пат, сите негови ништавни преживувања, недоразбирања, празни зборови, непотребни расправии и грижи?... Само на она поле кое е очистено со заборавот од животните немири, расте мудрост.
Забораву смел, ти, како вода од чист извор, ја однесуваш прашината на земјата и ја потопуваш во себе, не губејќи ја својата светкава чистота. И човек може да биде само оној, кој мудро се заборава себеси, памтејќи Го Бога и Неговата вистина и Правда. Со светлиот заборав и светлото паметење свое ние влегуваме во реалниот живот. |
|
Внеси реплика | страница <1 1415161718 30> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |