|
Абортус, да или не? |
Внеси реплика | страница <1 1415161718 26> |
Автор | ||
gonzo
Сениор Мачкозил Регистриран: 04.Декември.2008 Локација: У дневну Статус: Офлајн Поени: 3137 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Eve ti situacija od pred nekoj mesec na moi prijateli ...Zenata bese trudna 4 ili 5 mesec koga bebeto prestana da rasne i da se razviva...Lekarite go cekaa cel mesec nadevajci se deka ce pocne da raste , medjutoa nisto....Nivnata preporaka bese abortus bidejci bebeto nema sansi da prezivee, ni pa garancija deka i ce dozivee do 9 mesec....
Normalno abortirase zenata za da barem go zacuva svoeto zdravlje i do nekade normalna psiha....
Sto bi ti napravil vo takva situacija???? Bi ja ostavil naprimer zenati da rodi nesto sto ni ne lici na bebe koe vednas ce pocine pa da zena ti ima traumi za cel zivot??? Ili da mora da abortira pokasno so pogolemi komplikacii ako pocine bebeto nerodeno???
|
||
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.
|
||
BellaGrandma
Сениор Game over Регистриран: 10.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 20029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pejik... Да според мене е сто пати подобро да абортира. Затоа што родителите колку - толку не се поврзани со тоа дете. Не може да биде болката од абортусот поголема од болката на родителот на кој ќе му почине детето! Во никој случај! Ќе му подари живот на тоа дете....ама како ќе живее бре тоа дете ако цел живот му е во болка? Не зборам за некаква си психичка болка.... Не значи дека кога ќе родиш дете...стануваш совесен родител. Во никој случај тоа. Точно е ...миговите ни остануваат во сеќавање...ама какво?!? Сеќавање на болка и тага?!?... Сеќавање дека си можела да ги скратиш болките на едно невино детенце..со тоа што би абортирала? Зошто да страда? Нема потреба. |
||
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
|
||
Pejik
Сениор Регистриран: 13.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 313 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Pejik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
сум во право,од самото табу по ова прашање во јавноста.Тоа дали онаа што извршила абортус е во подобра позиција од оние кои го исчувале своето дете со мана,најубаво би било нив да ги прашаш.Повеќе имам слушнато за таквите мајки кои се покајале заради абортусот,отколку да се покајале родители кои сепак се одлучиле да го родат!
|
||
Pejik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
И да не заборавиме нероденото бебе има порив за опстанок,тоа го потврдуваат снимките на неговото однесување за време на абортусот!
|
||
BellaGrandma
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Знам парови како живеат по абортус.
Знам како живеат парови со деца со посебни потреби. Ама и знам како живеат парови на кои детето им починало. На последните...животот никогаш не им се врати во нормала. |
||
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
|
||
Pejik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
BellaGrandma
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да.
|
||
|
||
Pejik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Pejik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Изменето од Pejik - 19.Септември.2010 во 01:33 |
||
gonzo
Сениор Мачкозил Регистриран: 04.Декември.2008 Локација: У дневну Статус: Офлајн Поени: 3137 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
'Како прво докторите не треба да изиграваат Господ!' ... citirano ...
Ne mesaj Gospod so medicina...Koga ce te strefi infarkt kade odis ??? Vo crkva ili na lekar???
Taka e i za poroduvanje, se poradjaat zeni i nivnata bremenost se vodi od strana na lekari, a ne na svesteni lica....Tolku za toa... Изменето од gonzo - 19.Септември.2010 во 01:58 |
||
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.
|
||
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
детето е дете,било тоа нормално или не
и после смртта на дете родителите НИКОГАШ нема да се вратат во нормала
болката е иста и во двата случаи
абортусот е опрвадан во секој случај...било да се работи за нездрав плод или пак од некоја друга причина
подобро е да се избере абортус отколку еден куп деца на кои не си способен да им пружиш достоен живот
|
||
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
gonzo, Pejik мислеше дека докторите не треба да изигруваат сезнајковци и пророци, а тоа е златно правило во медицината, кој мене ми го има кажано врвен кардиолог со титула научен соработник. Лекарот не треба да изигрува гледач во иднината, ниту да се занесува дека знае понатаму како ќе се движат нештата. Сите лекари треба да се фокусираат на конкретната дијагноза и на сегашноста. Не случајно и лекарот кој го наведе, чекал да види дали плодот ќе расте, а не "гледал" во иднината. P.S. Мене ми дијагостицирале се и сешто токму лекари кои гледаат во иднината, иако секако, подоцна сите тие се покажаа неточни. Изменето од Македон - 19.Септември.2010 во 02:17 |
||
Pejik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Изменето од Pejik - 19.Септември.2010 во 02:40 |
||
Внеси реплика | страница <1 1415161718 26> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |