IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Љубов
  Активни теми Активни теми RSS - Дали верувате дека се љуби само еднаш!!!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Дали верувате дека се љуби само еднаш!!!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1314151617 18>
Автор
Порака
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јуни.2010 во 13:03
Povtoruvanjeto e majka na znaenjeto
Кон врв
ANITA11 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Јануари.2009
Поени: 21488
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ANITA11 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јуни.2010 во 01:08
neнека%20ти%20е%20срам
Кон врв
Lithium Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Декември.2008
Поени: 9407
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Lithium Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јуни.2010 во 18:37
Aha, ostanatoto e samo praksa!
Кон врв
volkswagen Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Знам, комшивка ми е!

Регистриран: 18.Ноември.2008
Поени: 4820
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај volkswagen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јуни.2010 во 21:42
не сум љубител на „пракса“ , а до сега ништо позначајно од тоа....

Кон врв
pagane Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2007
Поени: 13044
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јуни.2010 во 21:43
twice...и по мене...тоа е лимитот.среќа
Кон врв
BellaGrandma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Game over

Регистриран: 10.Јуни.2010
Поени: 20029
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BellaGrandma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Март.2011 во 03:25
Originally posted by tuturutka tuturutka напиша:

Искрено да ви кажам неможев да проверам дали има тема како оваа и поправете ме ако има . . . Ако не ќе ве прашам дали мислите дека во животот еднаш се љуби вистински . . . Јас мислам дека еднаш лудо љубев и дека пак така да се заљубам ке треба чудо . . . Барем засега тоа не е можно ама можда во иднина . . . Поточно сакам да чујам дали никој после тулку голема љубов пак успеал да се заљуби . . . QuestionQuestionQuestion

Сакав еднаш ....
Сакам моментално ...
Мислам дека ќе почнам и да љубам

Дали се љуби само еднаш?

Мислам ДА. Можам да сакам некого .. да ми биде или да не ми биде возвратено ... и да не ми е премногу гајле затоа што знам дека не е трајно..дека ќе дојде друг ...

Можам да љубам некого ... да го сакам повеќе од што се сакам себеси ... да го прифатам таков каков што е ... да ги ставам неговите потреби пред моите ... да ја ставам неговата среќа пред мојата ... да се радувам на неговите успеси повеќе од што се радувам на моите ... да ја задоволам секоја негова желба...да биде секогаш онака како што тој сака(затоа што знам дека тоа што тој го сака е она што и двајцата го сакаме, а не е ни потребно да го кажам)... да нема јас и ти..да има ние ... да не постојам јас, а да постои тој ... да го сакам, а да не очекувам да ме сака за возврат....затоа што тој е јас,а јас сум тој ..а всушност сме ЕДНО...

и кога сум уверена дека сето ова што го напишав погоре ќе дојде и ТОЈ ќе го напише ... тогаш е тој единствен пат...кога ќе љубам ... со срцето и со телото.. со душата и со разумот .. се додека постојам
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
Кон врв
zajluben Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)
eternal flame

Регистриран: 13.Март.2011
Поени: 44
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zajluben Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Март.2011 во 03:27
Не. Човек што може да љуби само еднаш е човек кој се плаши од втора шанса.
А такви нема:)
Кон врв
Сениор
Сениор

Game over

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BellaGrandma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Март.2011 во 03:28
Originally posted by zajluben zajluben напиша:

Сакаш да кажеш дека можеш да ја љубиш секоја личност што ќе улета во твојот живот?
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)
eternal flame

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zajluben Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Март.2011 во 03:29
Originally posted by ФорумскаБаба ФорумскаБаба напиша:

Originally posted by zajluben zajluben напиша:

Сакаш да кажеш дека можеш да ја љубиш секоја личност што ќе улета во твојот живот?

Не, ама сигурен сум дека не можеш ниту пак да љубиш само еднаш.
Кон врв
Сениор
Сениор

Game over

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BellaGrandma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Март.2011 во 03:33
Ај да речеме дека не љубиш само еднаш.

Можеш да ми го разграничиш сакањето од љубењето?
Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)
eternal flame

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zajluben Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Март.2011 во 03:41

Ај да речеме дека не љубиш само еднаш.

Можеш да ми го разграничиш сакањето од љубењето?

Сакање - фазата кога сфаќаме дека чувствата за некој стануваат посилни одошто се према другите - поточно се грижиме за тој некој малку повеќе одошто за другите.

Љубење - процесот кој ни се случува кога кај нас се јавува потреба од некоја личност, некој вид зависност од неа и некаква си чудна врска која не’ прави ранливи и влијае доволно силно на нас за понекогаш и самите да не си ги препознаваме постапките.
Кон врв
Сениор
Сениор

Game over

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BellaGrandma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Март.2011 во 03:47
И ти мислиш дека после 2-3-4-5-6-7-8..... сакања.... кога ќе дојде љубењето.... само така ќе го пушитиш да си оди?

Муабетов ми беше...кога ќе почнеш да љубиш..сакањето ја губи важноста ...тоа е ТОА што само будала може да го пропушти...и да бара друг што ќе го љуби..секој со малку разум...љубениот го задржува крај себе...засекогаш... .... а саканиот..е минлива работа
Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)
eternal flame

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zajluben Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Март.2011 во 03:49

И ти мислиш дека после 2-3-4-5-6-7-8..... сакања.... кога ќе дојде љубењето.... само така ќе го пушитиш да си оди?

Муабетов ми беше...кога ќе почнеш да љубиш..сакањето ја губи важноста ...тоа е ТОА што само будала може да го пропушти...и да бара друг што ќе го љуби..секој со малку разум...љубениот го задржува крај себе...засекогаш... .... а саканиот..е минлива работа

Да, но за љубењето не е потребна само една страна за тоа да опстане.
Доколку не е возвратено или едноставно прекинало да постои од другата страна, залудно е да се губи време на истото па колку и да труд било вложено во неговото формирање.
И од истата причина глупаво би било да не си дозволиме повторно да љубиме. :)
Кон врв
Сениор
Сениор

Game over

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BellaGrandma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Март.2011 во 03:55
Да... не е потребна само една страна за да опстане...затоа и во првиот пост пишав

"и кога сум уверена дека сето ова што го напишав погоре ќе дојде и ТОЈ ќе го напише ... тогаш е тој единствен пат...кога ќе љубам ... со срцето и со телото.. со душата и со разумот .. се додека постојам"

Доколку не е возвратено ..тогаш не е љубење...тогаш е обично сакање..
Доколку престанало... и доколку тоа што го имале се распаднало...ретки се оние што можат да љубат повторно...секој нареден е споредуван со љубениот...секој нареден се потешко ќе го стигне љубениот...и се така...додека не се решат да се задоволат со сакање..а не со љубење.. ..секоја чест на исклучоците
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1314151617 18>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,234 секунди.