|
ЈЕХОВИНИ СВЕДОЦИ |
Внеси реплика | страница <1 1314151617 32> |
Автор | |||
KGB
Сениор Регистриран: 05.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
A koj treba da ni kaze? Da ne treba televizrot da ni kaze? Imash mozok. Imash logika. Imash sovest. Iskoristi gi. |
|||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
A koj treba da ni kaze?
Da ne treba televizrot da ni kaze? Imash mozok. Imash logika. Imash sovest. Iskoristi gi. хахахаахах............да бе..........затоа ти служи мозокот....за да одлучиш ТИ која црква е твоја хехеххе |
|||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Повелете ти или марија, посочете ми еден стих од Библијата каде што се заповедани или практикувани горенаведените православни новотарии во христијанството.
А ако немате такви стихови, тогаш не си дозволувајте да велите дека православието се држи до Библијата каква што е, а другите "секти" не се држеле, бидејќи тој суд ви е како меч со две острици. Со каков суд судите, со таков ќе ви се суди.
п.с. КГБ, моментално го пишувам твојот одговор, наскоро ќе го добиеш
|
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
Delicia
Сениор *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
jas se izvinuvam ,ama noviteti nema samo vo pravoslavstvoto
|
|||
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
|||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Мило.....ако си ја прочитал библијата знаеш дека има....а ја не сум инат до толку за сеа да барам...
|
|||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Јас не реков дека има нешто лошо во нив. Јас само реков дека тие работи не се библиски, дека тие работи не ги поучувале ниту пак практикувале изворните христијани, Христос и апостолите.
Ние сме никој и ништо, но Библијата, Божјиот Збор е силен АВТОРИТЕТ да каже која црква е вистинска, а која не.
|
|||
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
НОВОТАРИИ се:
- Крштевањето на бебиња - Цртањето на икони - Поклонувањето пред икони - Поклонувањето пред мртви тела (мошти) - Упатување молитви кон Марија и други светци - Новотарија е догмата дека Марија останала девица и после Исус - Осветувањето на водички - Осветувањето на куќи и други објекти (за пари се разбира) - Бизнисот со икони - Бизнис во храмовите (тезги со икончиња, крстови, бројаници, ланчиња и др амајлии) - Новотарија е титулата "господин господин". - Новотарија е бакнувањето рака на црковните "велкодостојници" - Новотарија е синодот - Новотарија е хиерархијата во МПЦ - Новотарија е национализмот во МПЦ - Новотарија се куќните слави (на свети овој свети оној) - Новотарија се заштитниците на градовите (демек Марија била заштитничка на Скопје) - Новотарија е прекрстувањето со рака - Новотарија е наводното апостолско преемство - Новотарија е задолжителниот целибат на владиците - Новотарија се ценовниците во црква - Новотарија се хотелите на МПЦ, огромниот имот, трикатниците на поповите, скапите коли... - Новотарија е побратимувањето на црквата со власта - Новотарија е улижувањето на црквата кон власта - Новотарија е тоа што она што се накерува црква е всушнсот политичка партија и бизнис агенција А ако мислиш дека не се новотарии овие работи во православието, тогаш посочи ни каде Христос или апостолите ги правеле горенаведените работи.
|
|||
|
|||
KGB
Сениор Регистриран: 05.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Evangelos ostaj ja ti Biblijata Isus Jehova... Lugeto tradicija si imaat... Taka ostanalo... |
|||
Delicia
Сениор *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
jasno deka ima nekoi raboti koi "mozebi"ne mozat da se najdat vo biblijata ili pak se protumaçeni na vakov naçin8
jas rekov deka noviteti ima vo site religii,vo katoliçkata ,vo protestantite,kaj muslimanite..
Site tie go spoija matrijalnoto so duhovnoto !!!
I na krajot na kraistata ,ako seto toa ili del ,e za da lugeto se çuvstvuvaat ,pouspokoeni ,ne gledam kade e losoto
|
|||
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Значи твоето резиме Марија е: Православните се вовеле новотарии во верата за да се чувствуваат поуспокоени
Зарем Христос и апостолите се чувствувале неуспокоени без иконите, свеќите, без молитвите кон Марија и другите светци, без целибатот, без улижувањето со власта, без осветувањето на водички, без ценовници за нивните услуги, без куќните слави, без поклонувањето кон мртвите лешеви итн итн?
Тоа ли е изговорот за новотариите во православието? Спокојството ли? Тоа ли е изговорот за прекршувањето на еден куп Божји заповеди? Спокојството ли?
|
|||
|
|||
Delicia
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ama sto si se fatil za pravoslavieto ,kako pijan za stap
pa çitas li ti jas sto pisuvam ili ne ti odgovara
mene liçno ,bas mi e Gajle koja vera e toj nasproti mene ,bitno mi e da me postuva i ceni kako liçnost a ne kako vernik
JASNO
|
|||
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ок Марија, ќе те оставам на мира. Но друг пат кога ќе се нафатиш да плукаш по друга религија, прво преиспитај се како стои твојата религија во однос на обвиненијата што ги нафрлаш врз другата религија - како што беше случајот со новотариите.
Сега кога знаеш колку новотарии има во православието, се надевам дека двапати ќе размислиш пред да обвиниш друга религија за новотарии
|
|||
|
|||
Delicia
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
jas plukav po druga religija
e ova e stvarno kapak
p.s edinstveno ako za tebe Jehovinite svedoci se religija !!
za mene ne se i vo drzavata vo koja ziveam isto taka!!
plus imam doooooooooosta golemo iskustvo so "niv" ama za toa drug pat!!!!!!
|
|||
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не знам во која држава живееш ти, но знам дека во Македонија не е така.
Македонија е секуларна и по дефиниција одвоена од било која религија, па и од православната.
Во Македонија Јеховините Сведоци се легално регистрирани како верска заедница.
Во Македонија сите верски заедници се ЕДНАКВИ пред Уставот.
|
|||
|
|||
Внеси реплика | страница <1 1314151617 32> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |