IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - БИБЛИЈА - КОЈ ЈА НАПИШАЛ?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

БИБЛИЈА - КОЈ ЈА НАПИШАЛ?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1314151617 24>
Автор
Порака
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2008 во 20:42
Edno po edno efendija...
Mnogu dobar primer dade so diskusijata shto ja imavme za da objasnime edna nastavka - no za da dadete k*ransko objasnuvanje na taa nastavka, bea upotrebeni mnogu citati, mnogu razlichni glavi bea spomnati itn. Znachi - ne mozhe da objasnish neshto gledajki samo vo edna rechenica - niti vo k*ranot, niti vo Biblijata.
Vo pogled na toa zoshto davame samo Bibliski objasnuvanja... Obichno - zatoa shto prashanjata se za razni citati od Biblijata. A istotaka ne bi se osudil da napagjam delovi od k*ranot koi ne mi se dopagjaat lichno mene, zatoa shto toa bi bilo navredlivo za vas... jas imam dovolno pochit za da ne go pravam toa.
Vo pogled na poklonuvanjeto... Isus veli - doagja vreme koga nema ni na planinata, ni kon Erusalim da se poklonuvate. Taka? Nikade ne veli kade...
Vie - bidejki go imate prifateno Muhammed a.s. za prorok, gi prifakjate negovite zborovi za vistina i soodvetno se molite nakaj Meka. Za mene, tie zborovi ne se od religiozno znachenje, bidejki sum Hristijanin, zatoa ne smetam deka se tochni. Jas veruvam vo zborovite na Isus - a toj ne kazhuva nishto za Meka. Naprotiv, od dopolnitelniot tekst shto go kazhuva, a i od drugi negovi poslanija, se razbira deka nema vekje da se poklonuvame kon Hramot, a kje Go barame Bog nasekade... zatoa shto Toj E nasekade.
Spored legendata za Hramot - toj bil izgraden kako prestojuvalishte Bozhjo. Od edna strana, zvuchi kontroverzno, zatoa shto Bog neli e sekade i Bog e se. No - tamu, vo Hramot, vo Kovchegot, se naogja negovata esencija, toa shto ne potsekja na negovoto postoenje. Mestoto koe ne e nameneto za lugje, a samo za Nego. Na dofat na rakata, no nedopirlivo. Isus doagja i veli deka toa kje se promeni, zatoa shto Bozhjata ljubov nema da e vekje nameneta samo za izbraniot narod, zatoa shto site lugje na zemjata se Negovi cheda i site lugje na zemjata kje go pochuvstvuvaat Negovoto prisustvo i kje ja dobijat Negovata ljubov. Zatoa - nema vekje da se molime vo Erusalim, na planinata, ili duri i Meka... zatoa shto Toj e nasekade.
Кон врв
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2008 во 21:37
Jas mislev deka e na desnata strana od drugiot bog,negoviot tatko!

Eve vaka direktno ce te prasam,posto jasno mie deka hristijanstvoto ne go priznava na Islamot,i od tuka ponekogas se mislam i dali voopsto da pisuvam,prasanjeto mi bese:Dali evreite vas ve priznavaat?

So pozdrav:
Efendija
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2008 во 21:45
Ne, ne ne priznavaat. Ama jas nemam problem so toa. Go pochituvam nivnoto pravo da veruvaat taka kako shto smetaat za ispravno. Go pochituvam nivnoto pravo da veruvaat deka Spasitelot ushte ne e dojden, kako shto go pochituvam tvoeto pravo da veruvash deka toj e Muhammed, a ne Isus...
Ochigledno samo ti ne go pochituvash moeto pravo da veruvam vo toa shto jas sakam i smetam za ispravno...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2008 во 21:53
Tuka si vo golema greska.Islamskiot stav e jasen:"Nema prisilba vo verata".
Nie samo razmenuvame mislenja i fakti,koi vie ne gi prifacate,zatoa te prasav zosto ne veruvaat evreite vo vas.Tuka lezi zajakot!

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2008 во 22:06
Ne lezhi nikakov zajak be efendija... Ni vas ne ve priznavaat... niti pak vie nivnoto uchenje go priznavate kako tochno... velite deka samo vasheto e tochno. Shto ima tuka nejasno?
I vie ne gi prifakjate nash*te mislenja. Se dodeka go pochituvame pravoto na drugite da veruvaat vo nivnoto, se e vo red.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2008 во 22:09
Ok,pa ova se nadevam Inshallah ne nie posledna debata,ce ima uste,zatoa mislam deka e redno malce da im ja predademe palkata i na drugite.

Pozdrav Zidarski!
Кон врв
Pustinski-Lav Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Декември.2007
Поени: 534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pustinski-Lav Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јануари.2008 во 02:15
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јануари.2008 во 05:49
E Pustinski, izvini - ama vo kakov kontekst e ova shto go objavi?!?! Pogledni go naslovot na temata! Ajde malku da vovedeme red vo celava rabota, ne samo da gi obvinuvame moderatorite. Samite sme vinovni so vakvi postovi!
Кон врв
blagorodna Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Декември.2007
Поени: 568
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај blagorodna Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јануари.2008 во 10:45
Пуштај си ти сликичиња, свекоја исљамска куча по ѕид ги имет.
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јануари.2008 во 12:50
zimi sve,...ne sum jas!!истепан
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Halid ibn Velid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 1145
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Halid ibn Velid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јануари.2008 во 12:52
Originally posted by blagorodna blagorodna напиша:

Пуштај си ти сликичиња, свекоја исљамска куча по ѕид ги имет.

Sega si se ispomesala sve od babi pa do zabi,
podobro ke bese da kazese;Sekoja hristijanska kuca si ima po 50,60 ikoncinja u kuca,sekoe ikonce za ispolnuvanje na posebni "zelbi"
pozz....
Кон врв
connected Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2007
Поени: 2787
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јануари.2008 во 13:13
Originally posted by efendija efendija напиша:

Nie samo razmenuvame mislenja i fakti,koi vie ne gi prifacate,zatoa te prasav zosto ne veruvaat evreite vo vas.Tuka lezi zajakot!

ефенди, што толку те засега во кого веруваат евреите?
ако мене ме прашуваш воопшто не е ни битно, не веруваат ни во вас
но Бог верува во сите нас а тоа е најважно големо%20гушкање
Кон врв
Halid ibn Velid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 1145
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Halid ibn Velid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јануари.2008 во 13:19
Originally posted by connected connected напиша:

Originally posted by efendija efendija напиша:

ефенди, што толку те засега во кого веруваат евреите?ако мене ме прашуваш воопшто не е ни битно, не веруваат ни во васно Бог верува во сите нас а тоа е најважно големо%20гушкање

Sega sew ispomesuvas,dali nie treba da veruvame vo Bog ili Bog vo nas???
Najvazno e nie da veruvame vo Boga a ne Bog vo nas..
Aman be se ke se iznacitas...
Cudni luge vo sovremen svet..
Pozz....
Кон врв
connected Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2007
Поени: 2787
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јануари.2008 во 13:26
...само ти продолжи да читаш намигнување

поздрав
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1314151617 24>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,297 секунди.