|
Петокраката е комунистичка а грбот не |
Внеси реплика | страница <1 1314151617 19> |
Автор | ||
mileg
Сениор Регистриран: 13.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 1758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
sto znaci bre afionot na grbot!toa mileg kazi mi go!toa sto go pletele so zito i tutun....znam
po moe,tutunot simbolizira macna i makotrpna rabota,i koga ke go proizvedes nema da ti go platat kako treba,i na vreme..
-zitoto ,mal prinos po hektar za podracja kako nasiov....
ama afionot,ne mi e jasno..
|
||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||
mileg
Сениор Регистриран: 13.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 1758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
благодет ...........
оди појасни им на оние кои протестираа поради откупот на пшеницата за каков благодет станува збор
|
||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Афионот и житното поле претставува благдет за нашата држава...
....zosto ne stoi na primer...banana?
pogolema asocijacija na ova..zdravje!
|
||
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Лично мене оваа промена ништо не ми значи, некако ми е површна и не ја чуствувам...Ќе бидам среќен кога ќе се врати ЛАВОТ...
|
||
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Треба да се врати лавот - тоа е достоинството на оваа држава - за тоа гинеле за тоа ќе се гине... за петокраката неиде у обзир... Секоја чест што ја тргнаа - но треба грбот целосно да се промени и тоа што поскоро - до пред нова година! Според нашата анкета - за нас лавот е правиот грб на Македонија! а не некакви растенија реки петокраки ... Изменето од Tetratka - 17.Ноември.2009 во 04:30 |
||
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
||
Polar Bear
Сениор Регистриран: 04.Декември.2007 Локација: Канада Статус: Офлајн Поени: 1152 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Афионот значи „дајте му хероин на народот“, оти тешко се опстанува ако не си дрогиран... А грозје и казан има ли на грбот, мора на луѓето да им се даде алтернатива, некој може да е елергичен на дрога, па полесно ќе му биде ако џитне една-две ракии... Друго, нема ризик од сида, и по традиционално е, д.г.е.
Изменето од Polar Bear - 17.Ноември.2009 во 06:21 |
||
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
|
||
kapo
Сениор Регистриран: 31.Октомври.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 126 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
lavot e patriotski, nas , makedonski.Obelezje za edna nasa kulture i istorisko bogatstvo koe go imame.So lavot ke gi potsetime strancite deka imame istorija i bogata kultuta.
So segasniot grb samo gi potsekame deka sonceto tuka silno sveti, a zitoto i afionot rastat u sekoja bavca.Mozeme nie podobro.EDEN GOLEM GLAS ZA LAVOT OD MENE |
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Штур остана грбот вака без симбол, нагрден некако.
Лавот, грифинот се е подобро од ништо.Вака само со афионовите прачки повеќе ќе асоцираме на Афганистан |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
по кратка постапка како во времето на камарад Стаљин ........ без распарава и дискусија ......... гласачката машина уште еднаш перфектно си е изврши својата задача и намена ....... шо лесно е да си пратеник ......... доволно е да научиш која е зелена или црвена боја или каде пишува ЗА или ПРОТИВ ........... стискај копчиња и земај плата ........ инаку , петокраката како петокрака ...... црвена , бела или зелена ........ можевме само бојата да е смениме од црвена во бела како америте па немаше да биде симбол на комунизмот туку на демократијата и човековите права и слободи ...... ем ќе бевме поштедени од циркузи околу ставање лавови , магариња , орли или чавки ........... и поштедени од уште некои отстапки во интерес на коалициските интереси ....... али , то је то ....... со нешто мора да се одвлече вниманието на народот и да се покаже по којзнае кој пат кој е кој ...... кој е предавник , шпијун , јуда а кој вистински “ патриот “ ........ а како поинаку освен вака и со вакви глупости ........ со наметнување на партиски симболи за државни одбележја ........ значи , штом толку сме љубители на животинскиот свет , мој предлог е да ставиме МАГАРЕ ......... мачно , напатено , тепано и експлоатирано до крајни граници како опис на нашето минато а инает како само ние балканците знаеме да бидеме .......... шо врска имаме со лавови ? ....... никаква .......... виделе лав од времето на крстоносците кои минувале на својот пат кон ерусалем па им се допаднало тоа како нешто ново и го ставиле да ги заплашуваат противниците ........ демек , османлиите паѓале во несвест кога гледале бајрак со лав .......... а бе магаре му е решението и ништо друго.... а афион може али во функција само како што напиша полар беар ........ зошто , како тргнале работиве , само така можеме да уживаме во сексот во режија на 24/7 енд цо ,
Изменето од МАРШАЛ - 17.Ноември.2009 во 10:59 |
||
zagor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
barem шишарките od afionot da bile citavi!
koj gi зарежа?
p.s ..istragata e vo tek!
|
||
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Може да дојде предвид бар некој ендемски симбол, шишарка молика на пример.
|
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
Внеси реплика | страница <1 1314151617 19> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |