![]() |
|
Што сонувавте денес? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1314151617 55> |
Автор | |
zamislena ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14571 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Го сонував него .... а одамна не сум го сонувала .....
![]() Ме фати за рака ... да ме води на некоја игранка ....
![]() Не видов дали ........заигравме .... ..... се разбудив ......
![]() |
|
![]() |
|
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
...deka makedoncive bile bog i,.... batina vo svetot!
...appriiilililliiiii... ...ili rano e,.,..seushte? ![]() |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
|
![]() |
|
Airsolid ![]() Нов член ![]() Регистриран: 01.Март.2011 Статус: Офлајн Поени: 9 |
За толкување на соништата навистина обично е потребна уште една личност- кај нас бидејќи сме дружељубиви доволно е да имаш пријател кој ќе те слуша, а на Запад за истата таа работа мора да си платите психолог . Важно е да се зборува за своите проблеми, соништа, недоумици, зошто кога ги артикулираме со зборови и самите ние подобро ги согледуваме и полесно доаѓаме до решение. Сигурно Ви се случило да имате некакво проблемче, а кога сте го поделиле со пријател да сте нашле одговор. Тоа не е затоа што пријателот ви дал решение, туку вие самите сте се слушнале што кажувате, во што е проблемот и како треба да се реагира.
Исто е и со соништата. Во нив не е најважна сетилната рецепција (што гледате или слушате), туку чувството кое ве обзело во сонот. Тоа говори најмногу. Наутро, чувството од сонот обично сеуште трае. Тоа, во комбинација со сонот и со реалната состојба, ви го дава одговорот- ретки се соништата кои не можеме да ги одгатнеме. На интернет има многу, многу текстови за начелата на соништата, на пример на астро24х.мк... Тука велат: „Ако сонот е површно опишан и неговото толкување ќе биде површно, зошто секој детал во сонот има свое значење и симболика . Затоа пробајте да се присетите на секој детал- да ли бил ден или ноќ, какво било небото, водата или средината воопшто, дали се сеќавате на некои броеви или натписи; и како се чувствувавте во сонот - исплашено, среќно, рамнодушно? Кај толкувањето на соништата важно е да се присетите што Ви се случува моментално, зошто сонот е најчесто порака која најчесто се однесува на моменталните настани и на моменталната состојба на Вашата психа. Вие сте тие кои треба да почувствувате што е вистина, а што не е во толкувањето на соништата , зошто самите себеси најдобро се познавате.“ |
|
![]() |
|
MyWay ![]() Сениор ![]() ![]() Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
Сонував бела бунда...некој со мене ја облекуваше па и мене ми земаа мерка за да ми шијат....
![]() во соновник читав дека бунда значело наследување на богатство или ќе бидеш во друштво на видни личности... ![]() еее може некој тестамент од Америка ќе се појави и ќе се дружам со Парис Хилтон ![]() |
|
Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ...... ![]() |
|
![]() |
|
volkswagen ![]() Модератор ![]() ![]() Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
Ало.... сонувам 2 змии ноќеска....
![]() |
|
![]() |
|
Tiggy Vicious ![]() Сениор ![]() ![]() Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
По трет пат сонувам како ми паѓаат забите. Предните и не болеа. Старата вика -ќе умрел некој.
|
|
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|
![]() |
|
laki_bu ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Лидер Регистриран: 30.Ноември.2008 Локација: Germanija Статус: Офлајн Поени: 32100 |
![]() ![]() |
|
Без разлика колку страници прочитал учениот човек, никогаш не треба да заборави дека се уште не ни стигнал до првата страна....
|
|
![]() |
|
vivi1 ![]() Сениор ![]() ![]() Легенда Регистриран: 20.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 18941 |
![]() |
|
vivi
|
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Лидер Регистриран: 30.Ноември.2008 Локација: Germanija Статус: Офлајн Поени: 32100 |
vivi
![]() ![]() |
|
Без разлика колку страници прочитал учениот човек, никогаш не треба да заборави дека се уште не ни стигнал до првата страна....
|
|
![]() |
|
vivi1 ![]() Сениор ![]() ![]() Легенда Регистриран: 20.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 18941 |
![]() |
|
vivi
|
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
sanja-a ![]() Сениор ![]() ![]() Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
мислам дека не беше ти
![]() ![]() |
|
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
|
![]() |
|
![]() |
|
vivi
|
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
A slikite od mene da ne bea ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1314151617 55> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |