IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Косово независно од 17 февруари
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Косово независно од 17 февруари

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1314151617 48>
Автор
Порака
Neonic Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Октомври.2007
Статус: Офлајн
Поени: 899
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neonic Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Февруари.2008 во 02:14
Originally posted by rose of silence rose of silence напиша:

упссс,измешав со Бугарскиот

Tuka ke ti napisev nesto vulgarno ama se vozdrzav, za tebe ne vredi ni da se trosat zboovi.
  Kako sto gledas stanavme imuni na sitni provokacii...osobeno ako doagjaat od personi koi svojot intelekt go merat so nanometri намигнување

Изменето од Neonic - 18.Февруари.2008 во 02:56
Кон врв
thedutchmeisje Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Февруари.2008
Локација: Netherlands
Поени: 10
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај thedutchmeisje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Февруари.2008 во 02:17
Originally posted by Neonic Neonic напиша:

Cekaj , prvo skokni pa kazi "OP". Neka ve priznaat site od EU, pa neka ve priznaat i primat vo ON.  Samo togas za mene Kosovvo ke bide legitimna drzava. Znaes koga ke vlezete vo ON???? NIKOGAS!   Ke ve gazi Ruska i Cetnicka cizma naskoro...koga na USA ke i dojde preku k*r od primitivni islamisticki kopilinja! Za takvi retardirani muslimanski pleminja kako Siptarite nema mesto vo EU, a ni vo 21viot vek!  

Definitivno najdobar komentar vo ovoj forum...im ja zatvori ustata na site tie tamu so se praat mn pametni...Bravo decko alal da ti e

Изменето од moira - 18.Февруари.2008 во 02:19
envy me...
Кон врв
zenmaster Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Interceptor

Регистриран: 05.Јануари.2007
Поени: 4262
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zenmaster Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Февруари.2008 во 02:17
Mi go rasipaa denov , kaj deneska najdoa nezavisnost da proglasuvaat da im ja   e...свиркање   m...свиркање 
Кон врв
AlbanianGirl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Февруари.2008
Локација: Cuba
Поени: 495
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AlbanianGirl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Февруари.2008 во 02:19

.......kolkava omraza,,,ne mozham da veruvam... deka mozhe da sodrzhi covekovata dusha...

,,,koga nemate ni poim za albanskata istorija,,,ne znam ni kako se osmeluvate da pisuvate,,,za kosovo,,za albancite kosovari,,makedonci,,,i onie na tirana,,,

...koga bi ja znaele istorijata na kosovo togash "mozebi",,ke raberete,,pa duri i "mozebi",,,bi ni se pridruzile vo radosta...

,,,no ocigledno e deka ne znaeme nisto za megjusebnata istorija,,,i iako delime zaednicka zemja,,,sepak megju nas se imaat kreirano dva "universi",,,koi ne kontaktiraat,,i nitu imaat vrska,,,megjusebe...pa i ottuka doagja "silnata omraza",,,koja nekoi od vas ,,eve duri i vo forumot go izrazija...

...dobra nok..od mene..

Изменето од AlbanianGirl - 18.Февруари.2008 во 02:21
Кон врв
thedutchmeisje Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Локација: Netherlands
Поени: 10
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај thedutchmeisje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Февруари.2008 во 02:23
Originally posted by AlbanianGirl AlbanianGirl напиша:

.......kolkava omraza,,,ne mozham da veruvam... deka mozhe da sodrzhi covekovata dusha...

,,,koga nemate ni poim za albanskata istorija,,,ne znam ni kako se osmeluvate da pisuvate,,,za kosovo,,za albancite kosovari,,makedonci,,,i onie na tirana,,,

...koga bi ja znaele istorijata na kosovo togash "mozebi",,ke raberete,,pa duri i "mozebi",,,bi ni se pridruzile vo radosta...

,,,no ocigledno e deka ne znaeme nisto za megjusebnata istorija,,,i iako delime zaednicka zemja,,,sepak megju nas se imaat kreirano dva "universi",,,koi ne kontaktiraat,,i nitu imaat vrska,,,megjusebe...pa i ottuka doagja "silnata omraza",,,koja nekoi od vas ,,eve duri i vo forumot go izrazija...

NIE MAKEDONCITE NEMA NIKOGAS DA GO PRIZNAEME KOSOVO!!!ZATOA STO OVA DENESKA E VESTACKI,IZMAMNICKI NAPRAVENO!!!I NIE ZNAEME KOJA E VASATA NAREDNA CEL,AMA ZA TOA KE OSTANETE SAMO DA SONUVATE...I KOGA VIE KE SE OBRAZOVATE I KE ZIVEETE VO TEK SO VREMEVO TOGAS KE BIDEME ZIVEEME VO IST UNIVERZUM...DO TOGAS VIE STE NIVOA PODOLE OD NAS!!!
envy me...
Кон врв
rose of silence Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Поени: 13
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај rose of silence Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Февруари.2008 во 02:24
Ne gledate vie kako zavrsuvaat "golemite heroi"na omrazata i primitivizmot,tie zavrsuvaat vo Hag kako Milosevic i Boskovski,ostavete mesto na megusebnata tolerancija po sto kako gledame istorijata ja pisuvaat pobednicite,lugeto so vizii,lugeto sto upotrebuvaat razum a ne emocii
Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Февруари.2008 во 02:26
Каква радост не ми е јасно,дали вие воопшто сваќате што се случи денес?
Каква неэависност каква држава,има уште многу до Репубљик Косове да работите се е под энак "?" додека не влеэете во Обединетите Нации како држава.Неэнам што толку бука кревате околу истории,албанци,косовари и МакедонскиАлбанци кога се е раэлична каша а вие мислите се одеднаш ке сркате.Полека кроце
Кон врв
zenmaster Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Interceptor

Регистриран: 05.Јануари.2007
Поени: 4262
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zenmaster Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Февруари.2008 во 02:28
Lee kako me nerviraat lugje so glumat zrtvi  c c c . Pa dobro be koj ve pribra koga begavte od Enver Hodza . Dojdovte kaj komisjata i mu ja zemavte zemjata . Vie ste klasicen primer za lugje od rgja napraveni .
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neonic Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Февруари.2008 во 02:29
Originally posted by AlbanianGirl AlbanianGirl напиша:

...dobra nok..od mene..

Mislis? A ne ti e cudno deka so nedeli i meseci nemase nieden Albanec na forumov da prokomentira za Makedonski-Domasni problemi i raboti za koi diskutiravme za da go napravime zivotot vo Makedonija podobar... i sega potocno denes pocnaa novi nickovi kako pecurki da niknuvaat i provociraat na forumov po povod Kosovo?Dali so 2001 ni ostavivte mesto da pocneme odnovo da custvuvame doverba kon vas???

Vreme e da go otkriete vistinskoto lice....a i da ne go napravite toa, nekoi od Vas se mnogu prozirni...banalno e i da se analiziraat!

Ne znam koj see omraza...dali "nie" ili "vie"?

Ne sum procital nekoj Makedonec da napise post deka ke ZEME DEL OD ALBANIJA, nie sme svoi na svoeto.Dali ste vie svoi na svoeto?Ili svoi na tugjoto koe sakate da go prisvoite?????????

A na VAS e da resite...Kosovo ili Makedonija ili Albanija....Covek mora da ima edna TATKOVINA! Koja e Vasata?

Ocigledno  ste vo zabluda, a toa predizvikuva omraza, i custvo na inferiornost kon nas Makedoncite,koe go iskazuvate so istaknuvanje albanski znaminja duri i na WC Soljite!

Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Февруари.2008 во 02:34
Не се секирај эаблудата ке ја снема наскоро а тие ке одберат на кој начин-потешкиот или полесниот.Нема седење на две столчиња,таа прикаэна жалопојска эаврши
Кон врв
trebo.r.a Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Јануари.2008
Поени: 356
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај trebo.r.a Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Февруари.2008 во 04:06
bash togash 2001 ja napravivme najgolemata greshka sho prestanavme so ratot jer so vakvi nacionalisti i ugnetuvaci vishe nese zivee 60 godini ne ugnetuvavte a sega dojde vremeto i nije da zastaneme na svojte noze dosta bese jadenje i pijenje bez pari,vashata omraza nese tripeshe vishe a sega stop .nesi procital deka nekoj makedonec napkishal za zemanje na nekoj del ? epa drugarce ili si cor ili negledash dobro .kako na p0rimer pustec.mije sme od cucun deda na ovije prostori ba vije? i jas neznam stoe vashe.vashata tatkovina e vo najnovo vreme bugarija. cel istocen del ima dvojno drzavjanstvo a so nas ushte toa neje slucaj.epa sega vidi koj treba da odluci nije ili vije.pa vaseto zname sekoja godina go menavate taka da e dosta teshko dase istakne vo momentov makedonsko zname.a koj e vo zabluda toa cese reshi pa togash ce vidime dali na dve ili na tri ce vidime.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај trebo.r.a Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Февруари.2008 во 04:10
a koj vas ve pribra koga begavte od bugarija i grcija i cijazemja vije zedovte.ili pak ja zedovte vashata zemja od grcka.? lajko bez gaci

Изменето од trebo.r.a - 18.Февруари.2008 во 04:15
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај trebo.r.a Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Февруари.2008 во 04:14
a koj vas ve pribra koga begavtew od bugarija i grcija i cijazemja vije zedovte.ili pak ja zrdovte vashata zemja od grcka. lajko bez gaci.samo jasse cudam ako nekoj nema zivuano dolu i gi cita vash*te poraki ce rece lele shto nemaat videno ovije ludze od albancite. shto narod ste vije t.n. makedonci be kako nevije sram.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neonic Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Февруари.2008 во 04:46
Originally posted by trebo.r.a trebo.r.a напиша:

bash togash 2001 ja napravivme najgolemata greshka sho prestanavme so ratot jer so vakvi nacionalisti i ugnetuvaci vishe nese zivee 60 godini ne ugnetuvavte a sega dojde vremeto i nije da zastaneme na svojte noze dosta bese jadenje i pijenje bez pari,vashata omraza nese tripeshe vishe a sega stop .nesi procital deka nekoj makedonec napkishal za zemanje na nekoj del ? epa drugarce ili si cor ili negledash dobro .kako na p0rimer pustec.mije sme od cucun deda na ovije prostori ba vije? i jas neznam stoe vashe.vashata tatkovina e vo najnovo vreme bugarija. cel istocen del ima dvojno drzavjanstvo a so nas ushte toa neje slucaj.epa sega vidi koj treba da odluci nije ili vije.pa vaseto zname sekoja godina go menavate taka da e dosta teshko dase istakne vo momentov makedonsko zname.a koj e vo zabluda toa cese reshi pa togash ce vidime dali na dve ili na tri ce vidime.

Se slozuvam deka ja napravivte najgolemata "greska",trebase NATO so koridori i kordoni, da ve vadi od bezizlez,zosto bevte opkoleni kako gluvci, od Makedonskata Armija.
 Megjutoa VIE,sami go izbravte patot na Nasilstvoto i Vojnata.

Vo moderniot sovremen svet lugjeto Demonstriraat, i gi baraat svoite prava na demokratski nacin preku peticii, inicijativi,diskusii, dijalozi, nevladini organizacii, a ne preku zemanje oruzje i beganje vo planina,i preku pravenje nelegalni referendumi kako onoj 1997 cinam bese.
   Tie retoriki pripagjaat na 19 vek a ne na 21 vek!

Toa sto sakas da prepises deka ste bile ugnetuvani 60 godini od strana na Makedoncite ne e tocno, bidejki i samite Makedonci imaa vo SFRJ nekoj drug na vlast vrz svojata glava(Josip Broz Tito) i toj ja kroese politikata kon malcinstvata t.e narodnostite vo SFRJ.
 Duri i nekoi od samite Makedonci bea ugnetuvani vo taa SFRJ!

Ako tolku ve izmacuvaa Makedoncite, zosto vo 1985-1989 imase MASOVNA emigracija na Kosovski Albanci vo Makedonija??????Da ne ste mazohisti slucajno???
  Bidejki Milosevic bese toj koj vi ja odzede avtonomijata koja Tito vi ja dade,a Makedonija vi bese pribeziste za bezbeden i miren zivot vo 80tite(Kosovarite se naseluvaa vo okolinata na Tetovo i Kumanovo).

Makedonija za vreme na SFRJ a i potoa imase odlicen sozivot so Albancite po poteklo od Makedonija ,se dodeka ne dojdoa novo-dojdenite Albanci od Kosovo.
 Jas i den denes mozam da razpoznaam,i razlicno cenam Albanec koj e  od Makedonija od damnina (Debar Struga Kicevo i okolina, del od Gostivar i sl) i Albanec koj e naselen vo Makedonija od Kosovo.
  Ima golema razlika duri i vo Vasite folklorni obelezja-Makedonskite albanci imaat razlicni po forma beli kapcinja od Kosovarite..(ednite vo forma na konus so skraten vrv,a drugite t.e Kosovarite, polukrug, upaten sum mosne dobro vo etnosot na albancite na Kosovo, vo Makedonija i vo samata Albanija)
 Voedno Kosovarskite Albanci, sporedeni so Albancite od Albanija i Makedonskite Albanci, se najradikalni, i golema greska e sto Makedonija gi otvori vratite za niv, da go ZATRUJAT I OVDESNIOT ALBANSKI ETNOS, KOJ NEMAL PROBLEMI DA ZIVEE VO MAKEDONIJA RAMO DO RAMO VO DOBRO I ZLO, SO DECENII PA I VEKOVI(ramo do ramo se borele i so turcite)...

Ti mozes da plukas po Makedonija kolku sto sakas, no fakti se fakti, a fantaziite vo tvojata glava ke si ostanat fantazii.
 I nemoj da gi spomnuvas Makedoncite vo Golo Brdo i Mala Prespa bidejki momentalno tie nemaaat ni C od Covekovite prava koi vie gi uzivate vo Makedonija. Od visoki obrazovanija, preku administracija, policija, vojska, parlament,vlada, badinter,pravosudstvo itn itn...

Malku malcinstva, duri i vo moderna Evropa gi imaat tie prava, sto vie gi imate vo Makedonija.
  Eve dojdi da vidis kako tuka vo Ceska gi tretiraat Romite kako malcinstvo(kako stoka gi tretiraat i vo 1998 gradea zidovi okolu nivnite naselbi, nebare imaat suga,nemaat ni osnovno obrazovanie na Romski jazik iako se rodeni vo Ceska i segasna Eu drzava), pa ke se uveris kakvi privilegii kako malcinstvo uzivate, a koe nekoi EU malcinstva go nemaat!

Nemoj da go zivees zivotot vo ZABLUDA!

A ako ne ti se dopagja vo Makedonija ti sekogas imas rezervna tatkovina, duri dve, Kosovo ili Albanija, pa poveli odi i zivej tamu kade sto mislis deka zivotot ke ti bide najubav...
  Nie rezervna drzava i tatkovina nemame,za razlika od VAS.I toa treba ednas da vi vleze vo glava!
 Makedonija e na Makedoncite, i na site onie malcinstva koi se rodile tuka i DOBROVOLNO,sakaat da ja gradime zaedno ovaa drzava, A NE DA JA RASTURAME!!!!
 Na Vas e da odberete...ke odime napred ili nazad? Ke gradime ili ke rusime????
  Vo 21 vek nema mesto za detski bolesti prepisani na 19 vek, i glorifikacija na nekoi "Megali" "Veliki" "Golemi" Nacionalni drzavi....

I Srbija sakase Golema Srbija pa vidovme kako zavrsi...da ne se sluci toa i so Albanija????
 Ucete od drugite...za da gi izbegnete greskite, i da ne gi osetite posledicite na svoja koza...

Изменето од Neonic - 18.Февруари.2008 во 05:03
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1314151617 48>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,250 секунди.