|
ПРИЈАТЕЛИТЕ НА ФЕНИКСОТ |
Внеси реплика | страница <1 14621463146414651466 1769> |
Автор | |
Valerija
Модератор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sto odgovor cekas Brzaaaaaaa
|
|
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
|
Valerija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Djaki....i sto ako nacekas niz hodnici
|
|
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
Valerija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Brzaaaa
|
|
|
|
PITU GULI
Сениор Регистриран: 13.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 11254 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ДОБАН ДЕР.... КОНЕЧНО ДОБРЕ ДОЈДЕ ЗА НАЈ НАЈ НАЈ ДРАГАТА МИ КОЛЕШКА ОД ПРЕКРАСНИТЕ ПЛАЖИ....
ПЕСНА ЗА МОЈАТА ПЕСНА ОТСПРЕГНИ СЕ МАШКИ ВЕТРУ,МОЈ ЛИЧЕН ТЕЛАЛУ НАДЛЕТАЈТЕ ГО СВОЈОТ ГЛАС ПТИЦО И ГРМОТЕВИЦО, БИДЕТЕ РЕДАЧКИ МОИ МАЧНИ ПОСЕСТРИМИ И ИСКРАЈ В КРАЈА ПРЕНЕСЕТЕ ЈА ПЕСНАТА ЗА МОЈАТА ПЕСНА: ЗА ТАА ТОПОЛА МЕЃУ ДВЕ ПУСТИНИ,МЕЃУ ДВЕ ПЛАНИНИ, ЗА ТОЈ ПОСТОЈАН БАКНЕЖ МЕЃУ ДВЕ ПРЕЧИСТИ УСТИ, ЗА ТОА ВИНОЖИТО МЕЃУ ДВЕ ВОЗБУДЕНИ ЖУМИ, ЗА ТАА НЕИЗОДЛИВА НОЌ МЕЃУ ДВЕ ПРЕНОЌИШТА, ЗА ТАА ПОТПАЛЕНА СВЕЌА МЕЃУ ДВА НЕПРИЈАТЕЛСКИ ЧЕРЕПА, ЗА ТАА МИРОВНА ТРУБА МЕЃУ ДВЕ ЗАВОЈУВАНИ ЗЕМЈИ, ЗА ТАА ВОЗДУШНА КОЊИЦА МЕЃУ ДВЕ СЕЛА, МЕЃУ ДВЕ СТОМНИ ВОДА, ЗА ТОЈ ПРЕОТВОРЕН ЧАДОР НА ПЕЧУРКАТА, ЗА ТАА ПРЕПРОЧИТАНА ТЕЛЕГРАМА МЕЃУ ДВА БРАТСКИ ДОЖДА, ЗА ТАА НЕПОМРДНАТА ДЕНИЦА МЕЃУ ДВЕ ОДДАЛЕЧЕНИ УТРА, ЗА ТОА РАСТОЈАНИЕ МЕЃУ ДВА ОДЗИВА, ЗА ТИЕ РЕЧНИ СЛАБИНИ МЕЃУ ДВЕ СКАРАНИ ПЕРАЧКИ, ЗА ТОЈ ЗАТСКРИЕН СТУД МЕЃУ ДВЕ ТОПЛИ СОБИ, ЗА ТОЈ БУКВАР ЗА ТАА СМЕТАЛКА МЕЃУ ДВА БЛИЖНИ ГРАДА, ЗА ТОА ЗАСОЛНИШТЕ МЕЃУ ДВЕ СЕЛСКИ ГОРЕШТИНИ, ЗА ТОЈ ПЕЈСАЖ МЕЃУ ДВЕ ПИСМА,МЕЃУ ДВЕ БОИШТА, МЕЃУ ДВЕ КРУШЕВСКИ РЕПУБЛИКИ, ЗА ТАА ПОТ,ЗА ТОЈ ДИЈАМАНТ МЕЃУ ДВЕ СТУШЕНИ ЧЕЛА, ЗА ТАА ГРУТКА СНЕГ МЕЃУ ДВЕ ДЕТСКИ ДЛАНКИ, ЗА ТОЈ СОНЧЕВ ПРСТЕН,ЗА ТАА РАМНОДЕНИЦА, ЗА ТАА РАССОНЕТА СТРУЈА,МЕЃУ ДВЕ РАСТИТЕЛНИ НОЌИ, ЗА ТОА ЗАПЕЧАТЕНО ПЛАДНЕ МЕЃУ ДВЕ РЕЧНИ ПРОМАИ, ЗА ТАА КАПКА ВОДА МЕЃУ ДВЕ СУВИ НЕПЦА, ЗА ТАА КАМБАНАРИЈА МЕЃУ ДВА ЅИДАРА,МЕЃУ ДВА ЅВОНАРА, ЗА ТОА НЕСКРОТЛИВО ЖИВОТНО,ЗА ТОА МИЛОЗЛИВО НЕВРЕМЕ, ЗА ТОЈ ВОДОПАД МЕЃУ МОИВЕ ДВЕ РАЦЕ, ЗА ДЕНИЦИЈА. Изменето од PITU GULI - 23.Јули.2007 во 15:16 |
|
POSAKAJ DA BIDES ZELBA KE TE POSAKAM
POSAKAJ DA BIDES LJUBOV KE TE ZASAKAM SAMO NE POSAKUVAJ DA SI BOLKA , OTI NIKOGAS NEMA DA TE PREBOLAM... |
|
PITU GULI
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И ПОЗДРАВ И ДОБРЕ ДОЈДЕ ЗА ДРУГАР МИ ВРЕЌА...
ПРВИТЕ ПОДАТОЦИ ЗА ДЕНИЦИЈА Дениција доаѓаше од секаде Како дух што го пропуштаат и мртвите стражари На сите момчиња да им се јавува во сонот. Таа беше како оној врач кој ,гледајки Во цвеќињата, Држеше говор за потеклото на медот. Таа го имаше вкусот на храната Што гласно ја џвакаа моите предци. Кога бев со неа,јас дишев во сите светови Оти во неа се среќаваа сите страни на светот. Дениција значеше и најголема денгуба И најголема тајна за државната безбедност. Дениција значеше и детски додаток И распределба на доходот по ефект. Нејзините зборови ги повторував Како реткост во друга реткост пронајдена. Таа беше растојание од една болка до друга И жесток пијалак што се разнесува по куќите. Таа знаеше една буква со која почнуваа сите зборови И можеше да викне и да ги смени годишните Времиња Заради неа пријателите По цел ден не сакаа да ме видат. Размислувајки за неа Можеше да се загине и во најкусиот ден И во најтоплото попладне. Таа беше оган со оган што се гасне. Нејзината воздишка ги соединуваше И најоддалечените населби, Оти од кај неа започнуваа сите самраци Што правеа излет со лилјакот,а завршуваа Во трат. Таа знаеше и во кој овошен плод Завршиле дождовите. Дениција беше датум на доброволни дарители На нешто И заради неа јас почнав одново да верувам Во бога. Преку дневните весници сакав да се откажам Од сите роднини Што не веруваа дека нејзиниот бакнеж Може да лекува и разболува. Од неа јас дознав и што мисли змијата на небото И кога има воздухот мака. Оти како што дишеше таа, Така растеше и дневната температура. |
|
POSAKAJ DA BIDES LJUBOV KE TE ZASAKAM SAMO NE POSAKUVAJ DA SI BOLKA , OTI NIKOGAS NEMA DA TE PREBOLAM... |
|
Valerija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kolegaaaaaaaa
|
|
|
|
PITU GULI
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
а таман мислев дека сум го промашил времето...
|
|
|
PITU GULI
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
не си белким сама тука а колешке ?????
|
|
|
Valerija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne bev sama...Kolega...Bea Djaki i Brza tukaaaaaaaaaa do skoro
|
|
|
|
PITU GULI
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
биле до скоро.....
ама сега ги нема...
како си ми ти ????
|
|
|
PITU GULI
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
е сега и јас си одам...
поздфрав ...
|
|
|
Trilili
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Mr.Bodycheck Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 1780 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
dobro utro
|
|
ana marija
Сениор UBAJNA Регистриран: 05.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 12244 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
dobro utro
kako si trilili
|
|
GIVE ME GIVE ME JUST A LITTLE SMILE
|
|
Внеси реплика | страница <1 14621463146414651466 1769> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |