IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Уметност , култура и традиција
  Активни теми Активни теми RSS - Индивидуи на изминатите 2 милениуми
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Индивидуи на изминатите 2 милениуми

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 142143144145146 217>
Автор
Порака
mikus Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Јули.2005
Статус: Офлајн
Поени: 49802
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mikus Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Март.2008 во 12:06
ok e seto ova
no na strana  152 treba da stoi programa

If a=" vi se dopagja ova tema " then
goto 154 
end if

Изменето од mikus - 28.Март.2008 во 12:06
Кон врв
KaLiNa Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Јули.2006
Поени: 8416
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KaLiNa Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Март.2008 во 12:10
mamo, zabrisav malku, ostanatoto sredi go ti среќа
koga ke zavrsite so brza so muabetot големо%20гушкање
kuliraj
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Март.2008 во 12:31
jas mislam deka sega ,..od mamma,...nema da moze chovek , na raat da se,...isprdi !  намигнување
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mikus Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Март.2008 во 19:01
Spanska Serija

spanska serija e finta za individui nareceni super domakjinki,penzioneri ili nedefinirani letecki objekti i pretstavuva maratonsko tormozenje na publikata prvo so spanski zborovi kako so se tova korason, te kjero i klaro klaro a vtoro so totalna zavrzlama so nitu ironija na sudbinata nemoze da smisli

no latinoamerikanskite scenaristi mozat, da, mozat toa ,so ironija nemoze da smisli i toa deka

dvete individua vojna vodat i neznaat deka se majka i kjerka,

bliznaci koi izgubile lica pa neznaat deka se bliznaci

i dedo izguben pred 30 godini vo stokovna kukja se vrakja na mesto na zbivanjata

i se toa zacineto so tajni ljubovni vrski megju akterite za koi i taka ne se znae koj e koj

i taka maratonski se nizat custva i ironii i ne retko domakjinkite i super domakjinkite cel den se neraspolozeni zatoa so Esmeralda ja ocinkari ubavata Adrijana kaj sestra i na Luiza deka mu isptai pismo ljubovno na Huan i taka neraspolozena se javuva kaj komsivkata da i pomine besot a komsivkata ja ubeduva pola sat deka sestra i na Lujza nema da i poveruva na Esmeralda i Huan nema da ima problem so barenjeto na Adrijana i taka dvete zadovolni i smireni odvaj cekat utresen den da vidat deka sepak Huan ne go procital pismoto i Adrijana se spletkala so RANDU

e toa e se ubavo, samo so treba pri gledanje na takvi serii da se vodat zabeleski za da se potsetime so pred nedela dena voopsto pravel toj HUAN i dali voopsto ja poznava Adrijana

znaci beleski se neophodni

najdobro na takvite shpanski serii e deka na kraj se ubo kje se zavsri
i Esmeralda kje naebe ko zuta dodeka Huan i Adrijana pravat velkolepa svadba i domakjinkite zaboravile na se sto se slucuvalo

najlosho od se e koga gledat tri spanski serii istovremeno vo 17 1830 i okolu osum vecer i taka se e izmesano i ironijata e deka voopsto ne e bitno zatoa so vo sekoja od seriite ima po eden Huan edna Esmeralda
i vo site se mele na okolu korason. klaro klaro i te kjero

VO NASATA DRZAVA E ZA POZDRAVUVANJE OBID DA SE OBRAZUVA NARODOT I NE DZABE SE VIKA KOLKU JAZICI ZNAES TOLKU PATI SI COVEK

TAKA DA ako vi treba nekoj preveduvac za spanskiot ili argentinskiot ambasador povikajte edna super domakjinka i taa vednas kje prevede so znaci klaro klaro, korason ili te kjero i ako licno neveruvam deka spanskiot ambasador bas za toa kje zboruva osim  Cambiar el nombre,Cambiar el nombre, Cambiar el nombre,Cambiar el nombre,Cambiar el nombre

http://translate.google.com/translate_t

Изменето од mikus - 28.Март.2008 во 19:06
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mikus Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Март.2008 во 03:30
INDIANA JONES

e stignavme do edna od najgolemi individui vo minatiot vek taka narecen INDY- imeto go dobi po kuceto no toa ne mu smeta da bide demek arheolog ko so borecki vestini i smesno trcanje gi resava najgolemite zagatki na dvata mileniuma

opremata mu e eden kamsik i eden sesir koj sekogas go spasuva vo posleden moment - no nema oprema za bricenje nitu cetka za cistenje alishta

ako se zamislam najdobri dve repliki mu bile

1. voda, voda, vodaaaaaaaaaaaaaaaaa
2. ....................................................BANG

so tie stana legenda na iskazuvanje na custvata koja bi mu pozavidel i
scenaristot na ODNESENO od viorot

toj e edinstven covek zaedno so Isus koj piel od svetiot gral i go najde
400 godini posle MONTY PAJTONOVCI

sekoj od nas sonuva da bide eden indijana dzons- da otkrije sam tajnata na zivotot a baska do nego sekogas da ima ubava lejdi

doduse na kraj mu ja kjari reziserot no toa ne e del od filmot.

Изменето од mikus - 29.Март.2008 во 03:38
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mikus Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Март.2008 во 11:49

Manfred von Richthofen

Manfred%20von%20Richthofen

pa toj Manfred  se rodil vo Slezija ( segasna Polska) dalecnata ni 1892 vo famlijata na pruski blagorodnik i kako dete bil daleku pred svoeto vreme i custvuval deka vo 1992 , t.e. sto godini posle kje se pojavat video igri na tova PC ( personality company) i deka decata ko nego kje si letat so avioncinja i kje vodat vozdusni bitki

taka da na 8 godini si drzel trkalce vo rakata i so ustata praver BRRRRR BRRRRR BRRRRRRR si se nisal levo desno gore dolu i si zamisluval deka e vo video igra

porasnal i ja docekal prvata svetska vojna kako decko i se prijavil vo tova
luftenkrafte za da vleze vo IGRATA

i taka pocnal prvo nivo
vtroro nivo
i taka letajki od nivo vo nivo rusel tova angleski francuski i kanadski avioncinja , koi pagjaa koto kruski

Mu dadoa mnogi iminja kako RED BARON , As nad site ASOVI ili CRVEN GJAVOL

bil fenonemalen svaba koi kanter strajk go sovladal so lesnotija i togas svatija deka e bitno vo mladosta deteto da vleze vo film i sho povekje da pravi BRRRRRRRRRR I BRRRRRRRRRRRR i da se nisa gore dolu - znaci obuka brate mili

intersno e 76 nivo nareceno KRVAV APRIL ( googlaj)

i taka pominal 80 nivoa
oboril 80 neprijatelski piloti i bil daleku na vrvot na top listata ( SCORE)

poginal na 81 nivo  ( GAME OVER) demek oboren od kanagjanecot BROWN no se pretpostavuva deka tova Avstraliskite vojnici koi nebile ljubiteli na video igrite go pogodija od zemja k*rvinski so obicni pushki

taka da site ljubiteli na PC igrite treba da se setat na CRVENIOT BARON koj e prv na TOP listata i daa ne se trudat mnogu oti nema da go stignat

sekoja cest na CRVENKOTO i da ispieme eden minhenski DUNCKEL vo negova cest ( GAME OVER)

Изменето од mikus - 29.Март.2008 во 11:56
Кон врв
james dean Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Февруари.2008
Поени: 4476
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај james dean Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Март.2008 во 13:30
Иако е спомнат веќе еднаш погоре, мислам дека нема да смета ако му се навратиме уште еднаш (не дека немам инспирација за нешто ново, туку затоа што тој тоа навистина го заслужува! )

Michael Hutchence

Michael Hutchence (1960 – 1997) Оригиналниот лидер на австралискиот rock band INXS. Според мене еден од најдобрите бендови во историјата на музиката! Оригинално бендот бил оформен во 1977 год., во Сиднеј под името The Farriss Brothers. Бендот го смени своето име во INXS веднаш по излегувањето на нивниот прв албум во 1980 год.
Michael Hutchence, заедно со INXS ја стекна својата светска слава во текот на '80-тите години, но најголемиот пробив го направија со албумот Kick od 1987 год., на кој се наоѓаат песните:

Need You Tonight
Mystify
New Sensation
Devil Inside
....

Вториот поголем светски "удар" беше албумот X на кој се наоѓаат хитовите:

Disappear
Suicide Blonde
By My Side
...

...а потоа следеа албумите: Welcome to Wherever You Are (1992), Full Moon, Dirty Hearts (1993) и Elegantly Wasted (1997), кога и згасна животот на овој голем музичар, со самоубиство! (под се уште мистериозни околности)

Michael Hutchence е пронајден мртов на 22 ноември 1997 год., во својата соба на Ritz-Carlton хотелот во Сиднеј, на крајот од светската турнеја на INXS со албумот Elegantly Wasted!
Каква штета за овој дечко кој беше еден од најголемите фраери на светска сцена и голем идол на многу љубители на неговата музика!

Изменето од james dean - 14.Февруари.2010 во 15:21
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mikus Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Март.2008 во 14:32
da da da
in%20the%20dark%20of%20night%20%28by%20my%20side%29

BmDBmD
        In the dark of night, those small hours,
 EmF#Bm
        Uncertain and anxious, I need to call you
(repeat intro once)
 BmDBmD
        Room's full of strangers, some call me friend
 EmF#Bm
        But I wish you were so close to me
 DBmD
        In the dark of night, those small hours
 EmF#mBm
        I drift away when I'm with you
 DG
        In the dark of night, (by my side)
 DG
 BmGA
        I wish you were, I wish you were 
 BmDBmD
        Here comes the clown, his face is a wall
 EmF#Bm
        No window, no air at all
 DBmD
        In the dark of night, these faces they haunt me
 EmF#Bm
        But I wish you were so close to me
 ADG
 DG
 BmGA
 DG
 DG
 BmGA
 BmDBmD
        In the dark of night, those faces they haunt me
 EmF#Bm
        But I wish you were so close to me 
 EmF#Bm
        Yes I wish you were by my side

Изменето од mikus - 29.Март.2008 во 14:50
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај james dean Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Март.2008 во 14:36

Браво Микус! Може уште некоја! I approve it!

П.С. Заборавив да кажам дека и беше дечко на Kylie

Изменето од james dean - 14.Февруари.2010 во 15:20
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mikus Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Март.2008 во 14:47
moze uste edna
moja najsakana
obozavam da ja sviram

BEBE
        Nicky's in the corner, with a black coat on
 BEBE
        Running from a bad home, with some cat inside
 BEBE
        Now where did you find her, among the neon lights
 BEBE
        That haunt the streets outside, she says stay with me
 F#G#mE
        Beautiful girl (stay with me)
 F#G#mE
        Beautiful girl (stay with me)
 C#mE
        She wanna go home
 BEBE
        From doorway to doorway, street corner to corner
 BEBEB
        Neon ghosts in the city, and she says stay with me
(same chords as intro)
Stay with me
Stay with me
Stay with me
(same chords as first stanza and chorus)
She's so scared, so very frightened
Anything can happen, right here tonight
Beautiful girl (stay with me)
Beautiful girl (stay with me)
She wanna go home
 BE
        Stay with me (beautiful girl)
 BE
 BE
 BEB

Изменето од mikus - 29.Март.2008 во 14:49
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај james dean Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Март.2008 во 14:50

Па токму слушајќи ја таа песна добив инспирација пак да напишам нешто за него!
А видиш, баш таа песна не ја спомнав меѓу другите!!!

Изменето од james dean - 14.Февруари.2010 во 15:19
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mikus Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Март.2008 во 14:52
Originally posted by james dean james dean напиша:

Па токму слушајќи ја таа песна добив инспирација пак да напишам нешто за него!
А видиш, баш таа песна не ја спомнав меѓу другите!!!

abe so se sekiras so ne gi spomna site
site pesni im se prekrasni

aj na MIDNIGHT OIL
hahahhaha
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај james dean Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Март.2008 во 14:58
Што сега? Да продолжиме со австралијанци?
А може и со самоубици!

Еј да ми текна!

РЕЗЕРВИРАМ МЕСТО (по стапките на Мамма!) за Ian Curtis и Joy Division

Значи,

Ian Curtis   
   и Joy Division    

Култниот алтернативен punk-rock band. Еден од највлијателните бендови во овој правец на музиката! Формиран во 1976 год., во Salford, во близина на Manchester. Оригиналното име на бендот било Warsaw.
Тие подоцна развија звук кој го претвори punk-rock-от во ново post-punk движење! Нивното влијание беше навистина големо, иако многу познати музичари подоцна ќе изјават дека се чувствувало негативното секташко влијание Ian Curtis!
Во мај 1980 год., оваа контраверзна личност, во состојба на депресија, ќе изврши самоубиство, непосредно пред почетокот на еден концерт од американската турнеја на Joy Division.
Во 1980-тата год. постхумно е издаден албумот Closer и синглот Love Will Tear Us Apart кој ќе стане најголемиот хит на оваа група.

Останатите членови на бендот по смртта на Ian Curtis го формираат бендот New Order кој и денес сеуште егзистира!

Joy Division имаа големо влијание и во формирањето на стилот на многу македонски бендови, меѓу кои најпознати се секако Мизар!

Изменето од james dean - 14.Февруари.2010 во 15:18
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mikus Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 01:01
Originally posted by james dean james dean напиша:

Браво Микус! Може уште некоја! I approve it!

П.С. Заборавив да кажам дека и беше дечко на Kylie

ne e МИКУС него МИКУШ
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 142143144145146 217>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,343 секунди.