![]() |
|
ФАЛСИФИКАТИ |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1213141516> |
Автор | |||
аџија ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Кој лаже?
мирко... ете, ти ја решив дилемата, сега директ на покрстување и баталувај тоа к*ранот, и онака гледам не го читаш... |
|||
![]() |
|||
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
||
![]() ![]() Поздрав! Изменето од EvAngelos - 20.Јуни.2007 во 22:44 |
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
![]() |
|||
Miralem1 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 1548 |
||
Hehehe.... tragi komicen si kako ti taka i tvojot evangelos.... da vi e alal.
Ajde ke ja resis dilemata koga ke kazis koj e vo pravo Marko ili Ivan :) Vo kolku satot bil raspnat Isus ??????
PS: Mene ne treba dilema da mi resis,jas od nea se resiv ODAVNA.
Resete si ja sega vie. Vidis,na forumot ste edni od retkite koi veruvaat vo Bibliski nebulozi.
|
|||
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
|||
![]() |
|||
Miralem1 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 1548 |
||
E pa... ete jas neznam,gresiv,ajde ti popravija
![]() Kazi ni vo kolku bil raspnat ? Koje e tocnoto vreme.
|
|||
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
|||
![]() |
|||
||
|
|||
|
|||
![]() |
|||
аџија ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
||
па како што и самиот ни даде цитат, саатот се однесува на Христовото судење, а не на распетието...
Така да твојот аргумент може да се сумира: операција успешна, пацијент мртав... ![]() |
|||
![]() |
|||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
||
Мирко, јавно те фативме како лажно сведочиш во името на Библијата. Затоа не многу соли памет, туку засрами се со какви ниски удари се служиш, а уште пак сакаш да ти го играме орото
![]() ![]() Такви дискусии можеш кај плагијаторите да си правиш, овде има фер плеј и наизменично се поставуваат прашања.
Твојот ред помина (за жал неуспешно), а моето ПРВО прашање до тебе уште нестрпливо те чека
![]()
? Изменето од EvAngelos - 21.Јуни.2007 во 01:08 |
|||
|
|||
![]() |
|||
||
Ponataka,acko,jasno e sto sakam da prasam.
|
|||
|
|||
![]() |
|||
||
Izvini Adzija,ova ne go zabelezav.
Čuvši te riječi, Pilat izvede Isusa i posadi na sudačku stolicu na mjestu koje se zove Litostrotos - Pločnik, hebrejski Gabata - (14) a bijaše upravo priprava za Pashu, oko šeste ure - i kaže Židovima: "Evo kralja vašega!" (15) Oni na to povikaše: "Ukloni! Ukloni! Raspni ga!" Kaže im Pilat: "Zar kralja vašega da razapnem?" Odgovoriše glavari svećenički: "Mi nemamo kralja osim cara!".....
(Po Ivanu 19,14-15) I sto se desilo posle ova Adzija ?
Znaci po Ivan PRESUDENO MU E e OKOLU 6 (A raspnat povtorno blizu 6)satot a spored marko tocno vo 3.
A bijaše treća ura kad ga razapeše
(Po Marko 15,25) |
|||
|
|||
![]() |
|||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
||
![]() ![]() ![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
ZakHay ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 101 |
||
Mislam deka si golem Mislitel prijatele Evangelos!!!Gi vladees mnogu dobro t.e najdobro Svetite Knigi pa neveruvam deka moze da ti najdat zamerka!
Sekoja Cest!!! Eh se prasuvam koga bi bil i ziveeel vo Vremete na Muhammad Alleh-isellam, bi mozel da bides skoro gole kolku i toj samiot ako ne i pogolem!!! Insallah bratu!!! |
|||
![]() |
|||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
||
Јас повеќе типувам на тоа дека овој ZakHay си ти Мирко со цел да ми местиш подли пенали, а и со лукава цел да ја заматиш темава малце и да избегаш од моето прашање-лредивик до тебе
![]() Не ми е мене во стилот така да се понашам, не ми треба мене пофалба, тоа што убедливо те водам во одговорени прашања и е доволно на "гордоста" моја
![]() Поздрав!
п.с. ZakHay, ако ти не си Мирко, ондак извини за сомнежот, не се лути - реално е да се посомневам во такво нешто нели? Изменето од EvAngelos - 23.Јуни.2007 во 00:33 |
|||
|
|||
![]() |
|||
ZakHay ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 101 |
||
NE prijatele ne sum Mirko,samo sum realen kako i ti.... Veruvaj mi prijatele jas znam da gi pocituvam mislenajta i stavovite na onie sto se iskreni i cvrsto stojat zad svoite ucenja i stavovi i dosta se verodostojni i vistiniti vo svoite ucenja sekoja cest....i sto mislis dali Mirko bi mozel da bide Zakhej?Sto mislis? |
|||
![]() |
|||
||
Koj i da e... PADNA NA TOLKU NIZOK STEPEN STO NI SAMIOT NE E SVESEN.
Zelni ste da ve pofali nekoj pa morate nickovi da izmisluvate. Kako ne se sramite ne mi e jasno.
Nedaj mi Boze da si go dozvolam toa.
Vie samo vaka da si prodolzete,,, samo vaka moze da si go dokazete Vistinskoto Lice.
|
|||
|
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1213141516> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |