IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ЈЕХОВИНИ СВЕДОЦИ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ЈЕХОВИНИ СВЕДОЦИ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1213141516 32>
Автор
Порака
KGB Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Март.2008
Статус: Офлајн
Поени: 349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KGB Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Март.2008 во 03:22
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Originally posted by marija1000 marija1000 напиша:

tragedijata e votoa sto "oni" ja imaat izmeneto biblijata za nivni potrebi!!!sum imala sreka da mozam da imam diskusuja si jehovini svedoci ,i veruvaj deka mnogu moi prasanja ostanaa bez odgovorтага

Па и православните ја имаат изменето Библијата за нивни потреби.

И јас сум имал среќа да зборувам со православни и исто така многу од моите прашања останаа без одговор.

И шо сеа?

Evangelos druze star tuka si?
Moze edno prashanje ako go odgovorish te proglasuvam za general so 6 cina
Prashanjevo vredi milijarda dolari.
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Март.2008 во 03:22
Originally posted by blueprayer blueprayer напиша:

Патем Ев......зашто не го оставиш тој да си каже? па ти не си јеховин сведок

Грешка си. Јас сведочам за Бог, а личното Име на мојот Бог е Јехова, така што јас сведочам за Јехова, значи и јас сум Јеховин Сведок намигнување
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Март.2008 во 03:23

Патем Ев......зашто не го оставиш тој да си каже? па ти не си јеховин сведок

Грешка си. Јас сведочам за Бог, а личното Име на мојот Бог е Јехова, така што јас сведочам за Јехова, значи и јас сум Јеховин Сведок намигнување

Збориме за сектите а не за Бог мило. Ај напрај разлика....тие што ти дошле и тебе сигурно на врата сигурно не сведочат баш како што налага Бог
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Март.2008 во 03:23
Originally posted by KGB KGB напиша:

Evangelos druze star tuka si?
Moze edno prashanje ako go odgovorish te proglasuvam za general so 6 cina
Prashanjevo vredi milijarda dolari.

Повели. Но ако го одговорам, сакам 6 чина од тебе и секогаш кога ќе ми се обраќаш да ме персираш. Договорено? голема%20насмевка
Кон врв
Delicia Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
*dream catcher*

Регистриран: 20.Ноември.2007
Поени: 10984
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Delicia Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Март.2008 во 03:23

tragedijata e votoa sto "oni" ja imaat izmeneto biblijata za nivni potrebi!!!sum imala sreka da mozam da imam diskusuja si jehovini svedoci ,i veruvaj deka mnogu moi prasanja ostanaa bez odgovorтага
Ne si naletala na mene Imam magistrirano na PMF

PMFзбунетостзбунетост

Eee ne sum naletala na tebe,ti mnogu visoko letasнамигнување

Odi spij.
Docna e.
Se ti e ispomeshano vo glavata.
Posle dobriot son ke smislish dobri repliki koi ke mu gi kazesh na zlobniot cicko KGB
sto ,sega ke ne prakas site na spienjeзбунетост
ako si toa sto se pretstavuvas deka su ,treba da argumentiras,neli?
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Март.2008 во 03:25
Блу, Марија, ајде објаснете ми што е тоа секта, а што е црква? Како вие ги разграничувате овие две?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Март.2008 во 03:28
зевање кратко и јасно кажано.....Црквата е една и тоа е Православна Црква.....ако тие биле во право ке оделе во неа а пошто не одат се секта и не се у  право. И еве за да е појасно за тие што не одат во Црква....ако тие ја следеле Библијата каква што е немаше да се секти. А пошто само сакат да измислат нешо безвезно и се двојат на вакви онакви испаѓа бетер од нешто друго да не речам што. Се знае едни се православни и точка...не бе подгрупи предгрупи вакви онакви...само ефтини реклами колк да се поремети она старото запишано. Ај си отидов ја од овде премногу се озбиливтеголема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KGB Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Март.2008 во 03:30

Evangelos druze star tuka si? Moze edno prashanje ako go odgovorish te proglasuvam za general so 6 cina Prashanjevo vredi milijarda dolari.

Повели. Но ако го одговорам, сакам 6 чина од тебе и секогаш кога ќе ми се обраќаш да ме персираш. Договорено? голема%20насмевка

Dogovoreno.

Isus so svojata zrtvana smrt go ispolnuva Bozjiot plan i go unistuva Satanskiot plan.
Lugeto koi go ubile Isus fariseite koi go sudele rimskite vojnici, Pontij Pilat bile pod kontrola na Satana.
Prasjanjeto e zosto dozvolil Stana Isus da bide ubien?
Da sum bil jas na mestoto na Satana bi go storil slednovo:
Na Cezar bi mu naredil da se otkaze od krunata i da mu ja dade na Isus na fariseite i na narodot bi im naredil da mu se klanjaat na Isus.
Mozam i da postvama legii na demoni koi 24 casa ke go cuvaat Isus.
Na toj nacin nema da ima otkupna zrtva, nema spas za covestvoto, Satana e pobednik.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
*dream catcher*

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Delicia Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Март.2008 во 03:34

Блу, Марија, ајде објаснете ми што е тоа секта, а што е црква? Како вие ги разграничувате овие две?
Sekta -zbir na luge koi delat edna ista vizija(filozofska,religiozna it)i koja se ima otcepeno od uçenjeto na crkvata!Obicno sektite upotrebuvaat mentalna manipulacija za da mozat da go zgolemat brojot na svoite çlenovi!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KGB Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Март.2008 во 03:35

Sekta -zbir na luge koi delat edna ista vizija(filozofska,religiozna it)i koja se ima otcepeno od uçenjeto na crkvata!Obicno sektite upotrebuvaat mentalna manipulacija za da mozat da go zgolemat brojot na svoite çlenovi!!

Matija koja crkva e vistinskata?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
*dream catcher*

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Delicia Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Март.2008 во 03:38

Matija koja crkva e vistinskata?
od koga ima vistinska i nevistinska crkvaизненадување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Март.2008 во 03:44

зевање кратко и јасно кажано.....Црквата е една и тоа е Православна Црква.....ако тие биле во право ке оделе во неа а пошто не одат се секта и не се у  право. И еве за да е појасно за тие што не одат во Црква....ако тие ја следеле Библијата каква што е немаше да се секти.

Од каде си сигурна дека тоа е православната црква?
Што ако си се родила во италија во некое католичко семејство, дали и тогаш ќе речеше "православна црква" или "католичка црква"?

Ајде наведи еден аргумент зошто таа една црква е православната, а тоа не е католичката, евангелската, конгрешанската, баптистичката, методистичката итн?

Велиш "ако тие ја следеле Библијата каква што е"... а си се запрашала ли дали православните ја следат Библијата КАКВА ШТО Е?
Ајде наведи ми каде во Библијата е заповедано:

- Крштевањето на бебиња
- Цртањето на икони
- Поклонувањето пред икони
- Поклонувањето пред мртви тела (мошти)
- Упатување молитви кон Марија и други светци
- Догмата дека Марија останала девица и после Исус
- Осветувањето на водички
- Осветувањето на куќи и други објекти (за пари се разбира)
- Бизнисот со икони
- Бизнис во храмовите (тезги со икончиња, крстови, бројаници, ланчиња и др амајлии)
- Титулата "господин господин".
- Бакнувањето рака на црковните "велкодостојници"
- Синодот
- Хиерархијата во црквата
- Национализмот во црквата
- Куќните слави (на свети овој свети оној)
- Заштитниците на градовите (демек Марија била заштитничка на Скопје)
- Прекрстувањето со рака
- Апостолско преемство
- Задолжителниот целибат на владиците
- Ценовниците во црква
- Хотелите на МПЦ, огромниот имот, трикатниците на поповите, скапите коли...
- Побратимувањето на црквата со власта
- Улижувањето на црквата кон власта

Наведи ми барем еден библиски стих за било кој од горните пракси на православната црква.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
*dream catcher*

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Delicia Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Март.2008 во 03:52

зевање кратко и јасно кажано.....Црквата е една и тоа е Православна Црква.....ако тие биле во право ке оделе во неа а пошто не одат се секта и не се у  право. И еве за да е појасно за тие што не одат во Црква....ако тие ја следеле Библијата каква што е немаше да се секти.

Од каде си сигурна дека тоа е православната црква?
Што ако си се родила во италија во некое католичко семејство, дали и тогаш ќе речеше "православна црква" или "католичка црква"?

Ајде наведи еден аргумент зошто таа една црква е православната, а тоа не е католичката, евангелската, конгрешанската, баптистичката, методистичката итн?

Велиш "ако тие ја следеле Библијата каква што е"... а си се запрашала ли дали православните ја следат Библијата КАКВА ШТО Е?
Ајде наведи ми каде во Библијата е заповедано:

- Крштевањето на бебиња
- Цртањето на икони
- Поклонувањето пред икони
- Поклонувањето пред мртви тела (мошти)
- Упатување молитви кон Марија и други светци
- Догмата дека Марија останала девица и после Исус
- Осветувањето на водички
- Осветувањето на куќи и други објекти (за пари се разбира)
- Бизнисот со икони
- Бизнис во храмовите (тезги со икончиња, крстови, бројаници, ланчиња и др амајлии)
- Титулата "господин господин".
- Бакнувањето рака на црковните "велкодостојници"
- Синодот
- Хиерархијата во црквата
- Национализмот во црквата
- Куќните слави (на свети овој свети оној)
- Заштитниците на градовите (демек Марија била заштитничка на Скопје)
- Прекрстувањето со рака
- Апостолско преемство
- Задолжителниот целибат на владиците
- Ценовниците во црква
- Хотелите на МПЦ, огромниот имот, трикатниците на поповите, скапите коли...
- Побратимувањето на црквата со власта
- Улижувањето на црквата кон власта

Наведи ми барем еден библиски стих за било кој од горните пракси на православната црква.

ti gi navede pravoslavnite obiçai ,ok! sto ima loso vo krstenje,ikoni ,i drugi raboti so koi ne se nastetuva na drugite!!!!
Koj sme nie da kazeme koj crkva e vistinska ,koja ne e???
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Март.2008 во 03:53
за се што спомна Ев си има во библијата...ама не би барала во 4 сабајле. тоа што тој  не се сложува е зашто тој е од протестанската страна што не гледам никаква врска со темава. 
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1213141516 32>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.